Предлог за филм со кратка рецензија

Член од
29 декември 2007
Мислења
305
Поени од реакции
0
да да, јас филмов почнав да го гледам со другарка ми и брат ми.... за 20мин брат ми го исклучи бидејќи сметаше дека е досаден и без некаква цел...но јас бев упорна и при крајот сватив дека вредеше стрпливоста...
Не е точно. Гледајте го филмот па ќе сфатите дека филмот не вреди !
Ако го гледате овој досаден филм, сигурно нема да сфатите на крајот дека "вредеше да се гледа", туку ќе сфатите дека залудно сте изгубиле 2 часа и 16 минути.

П.С. Не е потребно да се замарате со филмови од пред 37 години !

П.П.С. Ако толку многу сакате да гледате некој филм, гледајте го The Killing Floor. Филмот е снимен во 2007 година и е фантастичен (за сите кои сакаат трилери). Јас филмот го изгледав пред 10 минути, и можам да кажам дека ќе ве изненади на крајот !!!

Поука до AnaMercury: Не се пишува "сватив" туку "сфатив"

AnaMercury

Love is only a feeling...
Член од
30 декември 2007
Мислења
1.097
Поени од реакции
190
добро, тоа е сепак твое мислење, но ако филмот е снимен пред 37год не значи дека не е квалитетен
П.С. не ми требаат поуки од тебе

Член од
15 јануари 2008
Мислења
116
Поени од реакции
1
za filmot Clockwork Orange treba da imate posebno rasplolozenie da go gledate , ne e nekoja akcija ili komedija pa vo sekoe vreme da sednes i da go gledas cisto od razonoda , jas ednas go gledav pred 4 god i dosta mi bese . Bez razlika so e sniman pred 37 god , toj ima kulten status .

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.624
П.С. Не е потребно да се замарате со филмови од пред 37 години !
Со колку филмови од пред 37 години си се замарал досега? Јас се замарав со еден филм од пред 37 години, Love Story (1970) и сега филмот официјално ми е во ТОП 5 романси на сите времиња. Исто така сум се замарал и со Breakfast at Tiffany's (1961) , Casablanca (1942),
Gone with the Wind (1939) и сите беа супер. The Godfather (1972) e според сите анкети најдобар филм на сите времиња.

Колку е стар филмот нема врска, се зависи од расположение и вкус. Многу постари филмови имаа скапи преработки кои беа полоши од оригиналите. Новиот The Omen (2006) и стариот

The Omen (1976). Новиот
The Hitcher (2007) и стариот The Hitcher (1986). Новиот Get Carter (2000) и стариот Get Carter (1971)... Огромна разлика во корист на предходниците...

Не е проблемот со некој филм дали е стар. Уствари некогаш и е, има луѓе што воопшто не гледаат стари филмови па кога треба да се предложи филм треба да се спомне и годината, да не се изнервира некој после. Проблемот со филмови како оние на Cubrick e што може да воодушеват некого ама исто толку да разочараат некој друг. Тие се специфични и треба да се каже тоа кога се предлагаат за да не се излаже некој кој очекува сосема нормален филм а ќе види нешто друго. Вакви “ги сакаш-или-ги мразиш“ филмови се обично сите филмови на Cubrick, сите филмови на Tarantino и Rodriguez, сите филмови на Guy Ritchie, сите филмови со Jason Stathaм, сите филмови со Owen Wilson...

А за постарите филмови, обавезно замарајте се малку со нив. Ако ви се допаднат, ќе изградите сопствен вкус за филм, ќе знаете и какви филмови од новите ви одговараат и кои треба да ги избегнете. Ако не ви се допаднат, никому ништо, продолжете со вашиот избор да се изгледа се што е актуелно. И онака нема време за се...

Член од
15 јануари 2008
Мислења
116
Поени од реакции
1
Se soglasuvam so tebe , kolku prerabotki imam videno od nekoj filmovi toa e neso neverovatno , a ni eden ne e ni priblizno dobar kako originalot . Ke go zemam kako primer Get Carter , originalniot film so Michael Caine e zakon , prerabotkata so Sylvester Stallone bese katastrofa i dozivea celosen debakal , duri i bese niminiran za zlatna malina za najlos rimejk i najlos akter .

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Se soglasuvam so tebe , kolku prerabotki imam videno od nekoj filmovi toa e neso neverovatno , a ni eden ne e ni priblizno dobar kako originalot . Ke go zemam kako primer Get Carter , originalniot film so Michael Caine e zakon , prerabotkata so Sylvester Stallone bese katastrofa i dozivea celosen debakal , duri i bese niminiran za zlatna malina za najlos rimejk i najlos akter .
Точно. Инаку и во преработката глумеше Мајкл Кејн (ама друга улога).
Истото можи да се кажи и за Кум. Колку и да се добри кецот и двојката, тројката е за класи полош.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
116
Поени од реакции
1
Toa ti e , ili losi prodolzenija ili losi prerabotki , retko da najs nekoe dobro prodolzenie ili pak prerabotka , takov e slucajot so X men , prvite 2 filma bea zakon , 3-ot iako zaraboti mnogu pari , od fanovite bese iskritikuvan poradi slabata sodrzina . Spored moe mislenje fanovite se vo pravo , vo filmot bea staveni mnogu licnosti i nikoj od niv ne bese soodvetno obraboten , i ne e samo ovaj film , drug primer se filmovite za Supermen , Roki i sl .

Член од
17 јануари 2008
Мислења
2
Поени од реакции
0
Najbolje film e transporter.Koj go nema gleano neka go zeme odma.
Toa e mnogu dobra akcija,a baska na toa ima i 1 i 2.
Ne se znae koj e podobar.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.624
Najbolje film e transporter.Koj go nema gleano neka go zeme odma.
Toa e mnogu dobra akcija,a baska na toa ima i 1 i 2.
Ne se znae koj e podobar.
Уф...:kesa:

Еден ден кога ќе изгледаш многу филмови и кога ќе се сетиш што си мислел за Транспортер има да паднеш од смеење :pos2:

За сега уживај во Транспортер и слични филмови, тоа е нормално за твоите години.

Поздрав и добредојде на форумов!

IvicaPunK

Старо нов член
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.084
Поени од реакции
85
Ако сакате да умрете од смеење мора да ме послушате... Гледајте го dont be a menace to south central while drinking juice in the hood... Главни ликови се Waynes, (браќата) што глумат во Scary Movie и Little man.. Ќе пукнете од смеа...Мора да ме послушате

Член од
15 јануари 2008
Мислења
116
Поени од реакции
1
Ако сакате да умрете од смеење мора да ме послушате... Гледајте го dont be a menace to south central while drinking juice in the hood... Главни ликови се Waynes, (браќата) што глумат во Scary Movie и Little man.. Ќе пукнете од смеа...Мора да ме послушате
E aj ke te poslusam , a jas da ti go predlozam Bulletproof so Adam Sandler i Damon Wayans i How High so Redman i Method Man ! Dvata filmovi se zakon !

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
E aj ke te poslusam , a jas da ti go predlozam Bulletproof so Adam Sandler i Damon Wayans i How High so Redman i Method Man ! Dvata filmovi se zakon !
Булетпруф е глуп.
Хау Хај е закон комедија (црнци наркомани и стомак дате фати од смеа).

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.775
Поени од реакции
5.100
Green Street Hooligans ....dobro filmce ..dobra storija

Kajgana Shop

На врв Bottom