Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
Икер се испичка ептен оваа сезона и загуби дел од тој el spirito santo респект што го имаше кај сите фанови. Тоа е факт, и тоа не можете да го замерите. Испадна наивен и играше туѓа игра. Верувам дека тоа не го сакаше тој, туку го насанкаа, но направи штета која имаше голем удел во губењето на лигата.

Мурињо му покажа дека со него лично нема трте-мрте и дека во негов тим никој не е поголем авторитет од него. Нешто што исто така не можете да го занемарите. Јебига, он е тренер, он е тој што треба да ги води конците, он на крај ќе ја превземе одговорноста.

Според мене Касиљас испадна мало дете во случајов кое после не сакајќи и да ја признае грешката, тераше глуп инает што уште повеќе ја замрси ситуацијата доведувајќи до поделба во соблекувалната и доверувајќи се на жена му која испадна најголемиот крт во соблекувалната.

Нешто што еден капитен НЕ СМЕЕ ДА СИ ГО ДОЗВОЛИ! Но ете, како проаѓаше времето најверојатно си ја чукна главата и се освести, за жал прекасно да се спаси ситуацијата и да има хепи енд: останување на Мурињо и по сезонава.

Што се тиче до Лопез vs. Kaсиљас, го бирам Лопез без размислување. Јебига, и да ги ставиме сите препирки настрана, Диего е најмалку крив за ваквата ситуација.

А според мене Диего е клучниот човек после Чакир што го поминавме Јунајтед. И не само на таа утакмица, константно добро брани на сите, константност кака што, да бидеме искрени, од Икер ја немаме видено можеби со години. Не се сеќавам минативе 2-3 сезони Икер да бранел константно добро, секогаш на секој 3-4 натпревар правел глупава грешка.

Икер е секако и со тоа дел од најдобрите голмани во светот, и со тоа е икона на Реал Мадрид, но во случајов, Диего е човекот. Икер, како капитен, не треба да прави никаков проблем доколку и до крајот на сезоната преседи на клупа заради Лопез а не заради инаетливи одлуки на Мурињо (читај Адан).

А моментално јас тоа го гледам така. Икер не е на клупа заради Мурињо, туку заради фантастичниот Диего Лопез!

Каде бевте да го браните пред 2-3 месеца кога излегоа сите срања на површина бре јунаци. Тогаш ќутевте ко пички а сега ме праќате на психијатар.

Прво да се разбереме пошо гледам рипате како пулиња. Јас не го критикувам Икер како играч во клубот, иако не е истиот последниве 4 сезони како порано, додуша смена на тренери и други глупости. Сеуште брани солидно иако нема некои херојски натпревари (како Чех лани за Челзи во ЛШ), последно нешто такво му беше утакмицата против Барса кога го добивме купот на кралот.

Мене ми пречи неговото капитенско понашање кое реално го нема веќе на теренот. Бил џентлмен вон клубот, искрено ме заболе. Единствен човек кој го извади Реал од кризата со Барселона, ,односно луѓе, се Чаби и Роналдо. Тие моментално се лидери на овој Реал кој го гледаме. Икер беше намуртен 90% од натпревариве сезонава па дојде и до степен да биде заменет од факинг Адан, од страна на Мурињо, а сите мора да признаеме од кој калибар на тренери е Мурињо. И сега јас сум за лечење? - Тоа што со Рамос изиграваат шерифи и пробуваат преку медиумите да прават некојси бунт против Мурињо им го валка името.

Тоа што не се сложувам со вас за Касиљас не ме прави ненормален. ОК е да си го имате мислењето за Икер дека е легенда на Реал, јас не можам да го сменам тоа, сепак најдолго е во клубов и до некаде си го заслужува насловот. Тоа што не можам да го прифатам како најзаслужен за она што е Реал во моментов си е мое. Се ќе беше во ред да не му беа пичкарските потези откако стана little bitch на репрезентацијата на Шпанија. Оттогаш Икер за мене не е Икер, па ако сака нека ја спаси Земјата од пропаст. Истото мислење го имам и за другар му Рамос.

Сеуште имаат време за поправка. И те како можат да помогнат во средување на овој Реал, само треба да го отфрлат пичкарскиот егоистичен менталитет и да дејствуваат во правилна насока бидејќи драмата која ја направија е својствена само за Реал. Чудно што другите добри капитени и играчи во Европа не се бунат кога не им одат по газот, ваљда тие не се луѓе.

Fair enough, не е само на форумов, глобално фановите се поделени во врска со Икер. А Икер, како омилен на сите, сигурно не би навлекол гнев доколку тоа не го заслужил, ко што го заслужи дефинитивно. Секако, при вакви ситуации лесно и се претерува, така некои ставови се и претерани. Но за моменталните негативни мислења за Икер е заслужен само тој и лично тој.

Стискам лајкови и на тие што се за и на тие што се против Икер. Не знам ја која страна да ја завземам, сите сте донекаде во право. :нинџ:

Стискам лајкови и на тие што се за и на тие што се против Икер. Не знам ја која страна да ја завземам, сите сте донекаде во право. :нинџ:
И јас така, само што ни на едните ни на другите не стегам. А слична ти е ситуацијата со никот и аватарот. :D

Каде бевте да го браните пред 2-3 месеца кога излегоа сите срања на површина бре јунаци. Тогаш ќутевте ко пички а сега ме праќате на психијатар.

Прво да се разбереме пошо гледам рипате како пулиња. Јас не го критикувам Икер како играч во клубот, иако не е истиот последниве 4 сезони како порано, додуша смена на тренери и други глупости. Сеуште брани солидно иако нема некои херојски натпревари (како Чех лани за Челзи во ЛШ), последно нешто такво му беше утакмицата против Барса кога го добивме купот на кралот.

Мене ми пречи неговото капитенско понашање кое реално го нема веќе на теренот. Бил џентлмен вон клубот, искрено ме заболе. Единствен човек кој го извади Реал од кризата со Барселона, ,односно луѓе, се Чаби и Роналдо. Тие моментално се лидери на овој Реал кој го гледаме. Икер беше намуртен 90% од натпревариве сезонава па дојде и до степен да биде заменет од факинг Адан, од страна на Мурињо, а сите мора да признаеме од кој калибар на тренери е Мурињо. И сега јас сум за лечење? - Тоа што со Рамос изиграваат шерифи и пробуваат преку медиумите да прават некојси бунт против Мурињо им го валка името.

Тоа што не се сложувам со вас за Касиљас не ме прави ненормален. ОК е да си го имате мислењето за Икер дека е легенда на Реал, јас не можам да го сменам тоа, сепак најдолго е во клубов и до некаде си го заслужува насловот. Тоа што не можам да го прифатам како најзаслужен за она што е Реал во моментов си е мое. Се ќе беше во ред да не му беа пичкарските потези откако стана little bitch на репрезентацијата на Шпанија. Оттогаш Икер за мене не е Икер, па ако сака нека ја спаси Земјата од пропаст. Истото мислење го имам и за другар му Рамос.

Сеуште имаат време за поправка. И те како можат да помогнат во средување на овој Реал, само треба да го отфрлат пичкарскиот егоистичен менталитет и да дејствуваат во правилна насока бидејќи драмата која ја направија е својствена само за Реал. Чудно што другите добри капитени и играчи во Европа не се бунат кога не им одат по газот, ваљда тие не се луѓе.
Другар, ја изврте работава како што ти одговара ама ајде нема врска.
Види ја првата моја реплика на твојот пост. Не беше во прашање форма, не беше во прашање како се испонашал и слично. Реагирав на твоето “нека се гони у курац“. Тоа неможеш да го кажеш за играч кој е цел живот во Реал, играч кој не вадел од гомна во најмизерните години на Реал.
Ете тоа беше почетокот на целиот муабет, а за тоа дека Лопез заслужува да остане прв голман го кажав и јас уште пред вие да скокнете дека Икер не треба да биде прв голман моментално.

Абе не знам што се карате, јасно е ко ден, Касиљас има многу повеќе од Лопез постигнато јес дека овој само 5 месеца е тука, и дека Касиљас е голмен 1 за Реал во секое време, но сепак кај Мурињо моменталната форма е пред се, а ако се питаме и ние самите, секако дека би избрале некој кој игра/брани подобро во моментот да е во прв состав.
Едино за телињата напред не знае ни тој ни ние кој е во полоша форма.

long-shot-seedorf-o.gif

еее беше тоа сезоната кога почнав да ги гледам! :D

Волку на школо не читавме колку што вие пишувате тука големи постови.
Се знае кој е крив...Бранко е крив :pos:
Во каква форма се Пипа и Бенз утре наместо со 4-2-3-1 најубаво Моу да излезе со 4-2-4-0 :icon_lol:

Се океј луѓе, и јас донекаде се слагам и со едната и со другата страна.

Ама јбг, не може да се заборави се што има направено Икер за Реал досега само затоа што не блеснал ете, последнава сезона на некој натпревар посебно или пак затоа што не бил доволно добар капитен, им се умилкувал на каталонците итн. Не е во ред на тој начин да се плука по човекот кој толку многу му донел на клубот. Не заслужува барем тој, нешто што отсекогаш ми пречело кај навивачите на Реал (значи генерално зборам) недоволна почит кон легендите и играчите на својот клуб. Приметите дали еден Валдез е толку руган од страна на каталонците.

Значи според мене единствена негова грешка е што дозволи премногу да си го стави тој колегијален однос со играчите од Барса пред клубот. Свесно или несвесно не постапи како што треба да постапува еден капитен на Реал Мадрид. Ама, ете Икер е таков што сака да биде паметен и како добар и коректен човек, и сам го има изјавувано тоа. Но едноставно не беше свесен колку тоа може да го искористат каталонците и колку лошо може да му донесе на тимот. Јас сум сигурна дека не сакал намерно некому да наштети со тоа, или пак дека не му значи клубот, далеко било. Но да не одеме предалеку дека само поради тоа имало разори во соблекувалната. А какви разори уствари? Никој од нас не знае што точно се случило, кој и како му се спротиставил на Мурињо, се е само приказна на новинарите од што дали пола има точно. А и е потполно нормално со такви лоши резултати да владее таква атмосфера, не можеме само Икер да го кривиме што ја изгубивме титулата во Примера, тука се криви сите заедно.

За она дека не бранел на ниво, па точно, сезонава додека играше немаше нешто посебно брилијантни партии, имаше направено неколку глупи грешки. Ако се прашувам јас, добро направи Мурињо што го седна на клупа, иако во почеток и јас негодував на тоа, но се покажа како супер терапија.
Но ајде кажете играч или голман кој е констатно брилијантен и не направил ниедна грешка, ниедна слаба партија? Толку години, една послаба сезона за Касиљас и одма се заборава колку пати го спасувал Реал.

Сепак, сметам дека и на Лопез треба да му се даде шанса, затоа што според мене само тој е виновник што не отпаднавме од Манчестер, и еден од оние кои ни донесоа финале во Копа Дел Реј. Икер не би требало да се буни ако Мурињо до крајот на сезоната му даде шанса на Диего, затоа што и те како заслужува. Но и покрај се, Икер си е Икер, нема тука дилема.

Ај вечер се надевам на победа против Галатасарај :).

Бре Бре Бре што тоа читам за Икер не ми се верува (y)

Лопез​
Рамос--Варан--Пепе--Коентрао​
Кедира-Алонсо​
Ди Марија--Озил--Роналдо​
Пипа​
За вечер би сакал вака ама знам дека Моу пак ќе го стави спартанецот во прв состав иако беше очаен во последно време, да се надеваме дека е моментален пад на форма кај него.​
537268_10151479926210415_1219669835_n.jpg

Лопез​
Рамос--Варан--Пепе--Коентрао​
Кедира-Алонсо​
Ди Марија--Модрич--Озил​
Роналдо​

Drain
нека иди у курац, too much.
За останатиот дел во право си.

Socios, no-socios, Шпанци, не-Шпанци, Стари, млади, Мажи, жени, “семкари“, mourinhistas...
Сите мадридисти!!!
Нешто помалку од еден и пол месец до финалето Copa del Rey (17ти мај, 21:30h), и плус уште осум денови до финалето ЛШ
Ќе оставите да продолжат да ве манипулираат, соочуваат и поделуваат?
Закана-дух (CadenaSer, As, Canal+, Marca, SportYou, Cope, A3, ElPaís, Cuatro + нивните новинари)
Поддржувај го твојот тренер!
Оној кој ги сопира противничките голови
Оној кој ги постигнува нашите голови
El canterano
И оној кој не е
Од најстар
До најмлад
Од оној кој е најдолго во клубот
До оној кој е најмалку
СИТЕ СЕ REAL MADRID!!!
Не е време за поделби, уште помалку е момент во кој треба да им се скрати поддршката.
Осум недели до смрт со екипата...
... за доброто на сите, особено за доброто на клубот.

via Kolku fanovi ima Real Madrid vo Makedonija

Со среќа вечер и да ја решиме да нема многу замарање на 2рата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom