Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Во постот #1883, на страна 126,е опишано како Друштвото на физичарите во Швајцарија гледа на добивање на струја и топлина во домовите.
На YouTube најдов интересно и едноставо објаснување како функционираат ваквите постројки и кои се нивните предности ( трае 5 минути )
http://www.youtube.com/watch?v=s5S0seVAGY4
На Англиски ваквите апарати се викаат Мicro combined heat and power или скратено CHP. или Cogeneration ( ако сакате да пребарате )

њот не ми стави лајк на инто д вајлд рецензијата, ич не ве ебам не пишувам веќе рецензии... :D

И во Блгарија овој модел е скап. Скоро 2,400 Лева, (1200 Евра). http://www.vimaks-klimatici.com/klimatik/fujitsu-awyz14lb-nocria-814.html# ... и претставен е како хиперинвертер (веројатно си има критеријуми кои се инвертери може да се карактеризираат како такви) а кај овој модел она што допринело така да се декларира, е навистина високиот COP фактор од 4,44.... на пазарот се многу ретки вака моќни машини, особено малку има термо пумпи со толкава моќ, како кај овој модел која оди и до 9Kw, А BTU до 30,000 .... обично хиперинвертерите на пазарот (бар оние што може да се сретнат на нет) се со многу помала снага 9-12,000 BTU со испорака до кај 3-4Kw.... Ова е извонреден уред (и скап) кој заслужува да се нарече ХИПЕРинвертер и кој со право е оценет по неколку критеријуми со А+
Има и друг вариант sobstvenost.bg
--- надополнето: 26 март 2013 во 16:29 ---
Виж www.sobstvenost.bg

Silver Linings Playbook 2012 DVDRip XviD-SCREAM

За неколку дена по двдрипот излегува блурејот?

Anon ?

Silver Linings Playbook 2012 720p BluRay x264 iNFAMOUS [PublicHD]

ако воопшто има некој што го интересира... :D

Не те тролам сериозен сум

Сите останати на Марвел ми се просек или под просек освен Железара 2ката. Али добро мене ми се свиѓаше и Терминатор 4ката и X-Меn origins:Wolverine така да.. :D

И некад ептен ако ти е досадно глеј го Капт. УСА па сподели впечатоци :D

Moментот кога сите престанавме да го читаме повеќе dragonsky, одсеганатаму попознат под he who shall not be named.

Moментот кога сите престанавме да го читаме повеќе dragonsky, одсеганатаму попознат под he who shall not be named.
Fuck you. I'll have my own thread with blackjack,hookers and железарија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom