Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Со Prisoners и Rush веќе започна сезоната за Оскари според мене. Не очекува опасна есен/зима со квалитетни филмови.

Кога сум кај Оскарите очекувам Џејк Гиленхал и Кристијан Бејл 100% да добијат номинација за Оскар.

Џејк го има и во другиот филм од истиот режисер на Prisoners и тој ќе има премиера есенва а беше емитуван сега на Њујорк/Торонто фестивалите. Очекувам и тој да ме бендиса Enemy

Со Prisoners и Rush веќе започна сезоната за Оскари според мене. Не очекува опасна есен/зима со квалитетни филмови.

Кога сум кај Оскарите очекувам Џејк Гиленхал и Кристијан Бејл 100% да добијат номинација за Оскар.

Prisoners, Fifth Estate, 12 Years A Slave (пишете некој од на ДиКаприо филмовите пошто ќе има некој, мислам главно на оној The Wolf of Wall Street). Актерите за главна машка улога ќе бидат од овие филмови.

Scenic Route е случајна комедија. Не сум гледал до сега филм со повеќе стереотипи кон ликовите. СРАЊЕ. Само заради крајот (кој беше малку исфорсиран) му давам 5/10

Kapringen (A Hijacking) - Уште една добра Данска драма, според насловот се очекува акција, холивуд ова она, ама тотално спротивно е... споро, доста реалистично, напнато, супер одглумено... 8

Kapringen (A Hijacking) - Уште една добра Данска драма, според насловот се очекува акција, холивуд ова она, ама тотално спротивно е... споро, доста реалистично, напнато, супер одглумено... 8

Баш вчера го глеав, и мене ме бендиса. Од сценаристот на Јagten e.... :)

Adore само шо го изгледав, фино филмче, лесна драма за гледање, ништо за да се напнеш, малку на The Descendants ме потсети. Само тој плавиот уште еден во низата лепотани шо не се за глума.
After Earth од кај да почнам, а кај да завршам. Трагедии во боја, Вил Смит со најтапа улогата во животот, малиов се напна асална солза да пушти, не знам дали ја пушти низ цел филм. Тапа годинава блокбастериве (барем тоа шо изгледав јас) само World War Z ми се свиѓаше (не дека и тој беше којзнае што).

Чоек Шиа ла Пуф го менуваат....освен Чанинг Татум друго се е подобро од него, не се жали, таман си е Валберг.

Што има овој со Трансформерс?
Волберг ми е омилен глумец така да не ми смета.

Што има овој со Трансформерс?
Волберг ми е омилен глумец така да не ми смета.

Абе нема ништо само ти кажував како би можело полошо да биде :) Со Волберг си е таман.

Волкот од улицата на воловите ќе биде презакажан.
Првичната дата на прикажување беше 15ти Ноември ама поради проблеми со должината на филмот (180 мин.) оваа дата ќе се помести. Првичните датуми за прикажување на овој филм сега се деновите околу божиќниот период во САД или првите недели во Јануари.

After the Earth добар или да не трошам време за џабе?

Ако филмови што те тераат да му викнеш на ликот "Не иди таму будало една" се твоја работа глеј го :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom