Бодибилдинг дневник

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Веќе 3 ден и се потешко и потешко
Почнав нешто слично на диетата од Грег Плит.
Два тренинзи на ден, првиот ми е трчање + вратило + разбој + склекови + јаже за скокање насабајле, вториот навечер тежински во теретана по 1на мускулна група и стомачни преку еден ден вметнати.
Дневни обврски покрај ова секој ден пешачење до факултет по 45 минути во еден правец, со средно темпо околу 4-5 км.
Исхрана 5 оброци од прашок (протеин) и еден 200-350 грама стек, или туна +по некоја зелена салата. Се варено без сол и зачини.
Моментална состојба
1.74 висина, 78кг нешто над 16% телесни масти.
Се надевам дека ќе издржам 1 месец иако е премногу тешко, па ќе видиме дали има резултати.
Многу погрешен начин на исхрана. Требало обратно да направиш. Еден или два оброка со прашок (додаток во исхрана) и три минимум нормална храна, цврст оброк.

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Многу погрешен начин на исхрана. Требало обратно да направиш. Еден или два оброка со прашок (додаток во исхрана) и три минимум нормална храна, цврст оброк.
Ја гледав програмава на бодибилдинг страната.
http://www.bodybuilding.com/fun/greg-plitts-mft28-nutrition-overview.html

Член од
5 јули 2008
Мислења
224
Поени од реакции
197
Значи рекламата е ТОП, ја оствариле целта ти и многумина го направил за повеќе да се продаваат производите во твојот случај протеин, не викам дека не е добро што внесуваш толку дозерки во денот, и не штети и јас да би имал такви финасии би се дрзнал на 2-3 дозерки дневно, ама сите оброци да ми бидат... основата да ми биде од прашок не би одбрал...

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
ОК е, само ако веќе си одлуќил тогаш послушај го советот на авторот. Не подолго од 4 недели. Мое мислење е дека ќе чуствуваш глад по цел ден. Ќе мора да си премногу силен психички. Втор, кај цврстиот оброк, ако добро видов препорачува, јадење како лав, прејадување...

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Се подновив денес со БЦАА од калифорнија, планирам да го стакирам со б-комплекс зошто верувам дека аминоксиселините најдобро се искористуваат ако имаат и потребни б-витамини на располагање. Уште 1 месец сум на маса и потоа почнувам со чистење иако нема што многу да се чисти :D

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Се подновив денес со БЦАА од калифорнија, планирам да го стакирам со б-комплекс зошто верувам дека аминоксиселините најдобро се искористуваат ако имаат и потребни б-витамини на располагање. Уште 1 месец сум на маса и потоа почнувам со чистење иако нема што многу да се чисти :D

Баш денеска ми викаа за воа во теретана, ги зајакнувало нешто мускулите, градбата ?
Можеш да ми објасниш ако не ти е тешко ? :)

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Баш денеска ми викаа за воа во теретана, ги зајакнувало нешто мускулите, градбата ?
Можеш да ми објасниш ако не ти е тешко ? :)
Ова ти се 3 аминокиселини кои се најчести во мускулот (леуцин,изолеуцин и валин) и они го чинат 40% од протеинскиот дел на мускулите. ТЕОРЕТСКИ тоа би значело дека играат најголема улога во градбата на мускулот со тоа што нормално ги има во храна (главно во месо и јајца) а многу помалку во останатите видови така да во одредени случаи е паметно да се суплементира со нив (високо-протеинска диета не значи дека внесуваш и доволно леуцин од неа). Баш таа аминокиселина (леуцин) директно делува врз мускулните клетки да почнат со синтеза на протеини во нив така да потикнуваат директен мускулен раст преку активација на препишување на поедини гени во клетката одговорни за нејзин раст. Особено би биле корисни и за време на диета кога си на намален внес на калории за да се осигураш дека организмот нема да ги разградува муслулите за време на диета туку ако веќе има потреба ќе си ги користи овие БЦАА (бидејќи инаку организмот е програмиран ако нема гликоза на располагање да започне да вади аминокселини од мускулатурата и да ги претвора во енергија) така да препорачливо е да ги земаш околу кардио тренинзите или тренизните со тежини.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Ова ти се 3 аминокиселини кои се најчести во мускулот (леуцин,изолеуцин и валин) и они го чинат 40% од протеинскиот дел на мускулите. ТЕОРЕТСКИ тоа би значело дека играат најголема улога во градбата на мускулот со тоа што нормално ги има во храна (главно во месо и јајца) а многу помалку во останатите видови така да во одредени случаи е паметно да се суплементира со нив (високо-протеинска диета не значи дека внесуваш и доволно леуцин од неа). Баш таа аминокиселина (леуцин) директно делува врз мускулните клетки да почнат со синтеза на протеини во нив така да потикнуваат директен мускулен раст преку активација на препишување на поедини гени во клетката одговорни за нејзин раст. Особено би биле корисни и за време на диета кога си на намален внес на калории за да се осигураш дека организмот нема да ги разградува муслулите за време на диета туку ако веќе има потреба ќе си ги користи овие БЦАА (бидејќи инаку организмот е програмиран ако нема гликоза на располагање да започне да вади аминокселини од мускулатурата и да ги претвора во енергија) така да препорачливо е да ги земаш околу кардио тренинзите или тренизните со тежини.
Како се користат, пред или после тренинг и како се подготвуваат ? :)

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Пробав 2-3 диети до сега, дефинитивно добитна комбинација е да се оди со броење калории (-500 од maintenance), 50-100г јх, 2 х тежина протеин, 3 тежински тренинзи неделно и 4-5 пати неделно пешачење по 8-9км со средно-јако темпо на гладно.

Скинав скоро 15кг од 85кг на 70кг, иначе сум 173цм, од септември до сега и на некој чуден начин кревам рекордни за мене 90кг на бенџ, можам и повеќе само неам тежини дома :icon_lol:

Од суплементи земам само протеин и креатин

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063

Шо пара се и од каде ?
И ме интересира колку мг има од секоја BCAA во една таблетка :)

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Шо пара се и од каде ?
И ме интересира колку мг има од секоја BCAA во една таблетка :)
1070ден се од Калифорнија Фитнес и не се таблетки него прашок од 5гр 4,9гр се БЦАА.

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
1070ден се од Калифорнија Фитнес и не се таблетки него прашок од 5гр 4,9гр се БЦАА.
Одлично , штом ги потрошам овие шо сеа ги имам , ќе купам ко твоите , me gusta таа BCAA :D

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
447
Како се снаоѓаш со вкусот, ги пиев јас и само тоа ме предомислува од пак да ги купам ? :)

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Како се снаоѓаш со вкусот, ги пиев јас и само тоа ме предомислува од пак да ги купам ? :)
Да, искрено имаат некој одвратен горко-солен вкус, но немам проблеми да ми се гади од такви работи, веќе имам пиено и Леутор исто имаа таков вкус, а и било кои други БЦАА ќе имаат ист вкус освен ако не се засладени Стиснеш заби и ги голтнеш со вода за 2 секунди. Значи не ги растворам во вода зошто и така не се раствораат добро, туку ги ставам во устата и ги голтам со вода

Kajgana Shop

На врв Bottom