- Член од
- 6 февруари 2010
- Мислења
- 14
- Поени од реакции
- 1
Здраво. Мислам дека е прикладна темава за прашањево
.Резервирав хотел за летово за одмор преку една англиска агенција преку интернет. И сега дека имаат многу пе*ерски систем на работа, нудеа резервација за само 1 ЕВРО, и можност останатото да се плати по 3 месеци. Во мегувреме си го најдов истиот хотел преку друга агенција 100ЕВРА поевтино и си го платив преку неа. И сега кога ги прашувам овие како да го откажам аранжманот откај нив ми велат дека треба да платам 350 ЕВРА казна (пенали), пишувало во договорот коа сум чекирал "I accept all terms and conditions". Е сеа, го разгледав ја тој договор убаво и вели дека казната е од 20% па до 100% во зависност колку касно се откажува резервацијата. Што ке се случи ако ја деактивирам картичката преку која го платив тоа 1ЕВРО. Дали може некако (веројатно судски) да ми ги земат тие пари? Битно ми е пошто ако ми земат 100% од цената и плус судски трошоци би било ѓавол ипол... Па дали има некој искуство со овие работи или да се разбира да работи со тоа па да ми каже. Битно ми е многу и ве замолувам да пише само некој што сигурно знае, да не ме зезнете зошто мн пари се во прашање . Фала ви однапред. 
Инаку од мои податоци имаат само име, презиме, адреса на живеење и-меил и бројот на интернет картичката преку која го платив тоа 1ЕВРО. Матичен број, број на пасош, такви податоци немаат.

Инаку од мои податоци имаат само име, презиме, адреса на живеење и-меил и бројот на интернет картичката преку која го платив тоа 1ЕВРО. Матичен број, број на пасош, такви податоци немаат.