Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
леле луѓе кај живеам јас. кој од кој позатуцан. и после напред да сме оделе. за тоа не не бива нас ко држава. а бе вие сите само за у турско сте....

Средина во која расте и се развива и оформува едно дете не е станот или куќата, тоа е и комшилукот, училиштето, градот. И сега објасни ми едно лепо васпитано дете од свои 8 години кое живее со двајца геја во на пример Кичево... Ресен... Битола.. Прилеп па и Скопје како ќе расте? Можеби нема да стане геј, но нема ни да стане нормална млада особа.
Сакаш да кажеш дека едно дебело дете во истите средини кои ти ги наброја не се срејќава со истите проблеми на задевање, исмевање итн?
Никогаш не си се нашол во ситуација каде ти си предмет на некоја негативна критика?

Е сега битен е тука карактерот и личноста во која ќе се развие детето, односно подршката од семејството во такви ситуации, начинот на кој што се решаваат проблемите во неговиот дом, со колкав степен на разбирање расте тоа исто дете. А за тоа нели се одговорни родителите кои ако знаат и умеат да воспитаат една млада единка никогаш немало да се родат луѓе кои го негираат постоењето на другите луѓе и ги сврстуваат истите во неприродни.

Истополови бракови и посвојување деца не смее да се дозволи. Кој курац сте па вие хомосите да барате такво нешто? Мнозинството од населението е против и има да се потчинувате на волјата на мнозинството! Доста ви е тоа што хомосексуалноста е декриминализирана.
„Гласот на збирштината на македонски јазик“ со ManowaR почитувани читатели.

Сепак...

Researchers have found that suicide among lesbian, gay, bisexual, transgender (LGBT) youth is comparatively higher than among the general population. LGBT teens and young adults have one of the highest rates of suicide attempts

Сериозно?
Знаеш кои се причините кои доведуваат до овакви последици?

Прочита ли убаво што си напишал!?:facepalm:

Појасно и поконкретно здравје. Ама ајде доколку не ме свати убаво.

Природно е да се порасне со еден родител. Затоа што природно е едниот родител недајбоже да почине, природно е родителите да не живеат заедно, мајката да затрудне и да незнае кој е таткото и уште неколку вакви слични случаи.
Не е природно детето да порасне со двајца исти родители, затоа што никој нема право тоа дете - зачнато од татко и мајка да го направи заложник на сопствените желби и потреби, а исто така и предмет на осудување на општеството.

Сакаш да кажеш дека едно дебело дете во истите средини кои ти ги наброја не се срејќава со истите проблеми на задевање, исмевање итн?
Никогаш не си се нашол во ситуација каде ти си предмет на некоја негативна критика?

Е сега битен е тука карактерот и личноста во која ќе се развие детето, односно подршката од семејството во такви ситуации, начинот на кој што се решаваат проблемите во неговиот дом, со колкав степен на разбирање расте тоа исто дете. А за тоа нели се одговорни родителите кои ако знаат и умеат да воспитаат една млада единка никогаш немало да се родат луѓе кои го негираат постоењето на другите луѓе и ги сврстуваат истите во неприродни.
млад си и неукусен
на мета на зафрканции се и деца со мозолки и дебели деца и слаби и оние со стари мобилни. И тоа ради нивни некои карактеристики. А тоа дете ќе биде на мета ради некој друг. Тоа може да биде и симпатично, и паметно и со скапа гардероба, но пак ќе биди на мета на притисоци, изолирања неприфаќања “Еј шо му зеде на мама за осми март хахахах“, “Еј дали тато му го пуши на мама“ .. сексуалноста е најинтимен дел од нашите животи (освен неколку дами кои имав чест да ги запознам низ живот) и гибање во тој сегмент остава најдлабоки последици. Што ќе биде ако сите дечки од класот се договорат да одат или правт нешто а него не го викаат (остај го бе него тој расте дома со двајца мажи!!“ кој ќе сака зет кој на свадба ќе донесе двајца татковци “слушам ќерка ти излегува со оној... ќе се посватиш со педер комшии хахах сваќата ќе ти биде машко охохохоо“, “А бе не оставај да се игра со она дете, знаеш со кој живее бе, кизнај шо може да префати..:“ па другарите негови, другарки - ќе бидат на мета на зафркавање и многу многу тешко ќе порасне во особа без последици.
А што е причината за тоа. Гејојте во најголем случај можат да имаат свцое природно семејство. Тие не се стерилни. И во животот имаат избор - сакаш биди геј и немај свој пород со партнерот, сакаш оформи си нормална фамилија и имај си деца. Значи бирај меѓу сексуалниот и родителскиот инстинкт па што ќе преовлада. Зошто на душа да земаш некое невино дете кое и така трагиќчно е без родители, дали починати дали оставено. Зошто тоа дете веќе на свои 5-6 години да знае дека не е нивно, дека е сирак , дека е оставен, и дека е земен од страна на семејство кео не е природно. За таква ситуација ќе биде свесно детето уште во градинка за разлика од нормално посвоени кои некогаш и цел живот не се свесни дека се одраснати како посвоеени.
Ние се извинуваме на сите гејој и лезбејки оти сме народ со таква традиција, обичаји сфаќања и култура и шо не можеме одма да се прилагодиме на непририродни работи и да ги сметаме искрено како нормални. Со тек на време можеби тоа ќе се промени, можеби некои идни генерации по век или два хомосексуалноста, геј бракови и посвојувања - ќе ги сметат за нормални но сега е премногу рано за тоа да се зборува.

Затоа што природно е мајката да затрудне и да незнае кој е таткото и уште неколку вакви слични случаи.
Гледам добро си сфатил што е природно, а што не.:tapp: Па ти си иднината на оваа напатена и појдена у курац земја!
А кој на кого е заложник не ме терај да почнувам, ако се потпираш на вакво труло општество можам само да ти кажам дека жал ми е за тебе.

Гледам добро си сфатил што е природно, а што не.:tapp: Па ти си иднината на оваа напатена и појдена у курац земја!
А кој на кого е заложник не ме терај да почнувам, ако се потпираш на вакво труло општество можам само да ти кажам дека жал ми е за тебе.

Што воопшто се нафаќаш да дискутираш, кога без потреба лично ја насочуваш конверзацијата?
Ниту јас, а ниту ти сме фактор кој од форумов нешто ќе смени во однос на ова прашање. Затоа олади малку и насмеј се.

Он топик : Не гледам што е неприродно ако некоја негде се изебе со некој и после тоа остане трудна, а тој некој после тоа не го види никаде и никогаш.

Ајде де, имате правни механизми да си пробутате склучување бракови. Соберете 150000 потписи за распишување на референдум, за да го сменете Законот за семејство, па ако од 1,749,038 гласачи 51% се изјаснат за, бујрум мењајте.
П.С. ако ви успее, сакам частење за правен совет :)

Што воопшто се нафаќаш да дискутираш, кога без потреба лично ја насочуваш конверзацијата?
Ниту јас, а ниту ти сме фактор кој од форумов нешто ќе смени во однос на ова прашање. Затоа олади малку и насмеј се.

Он топик : Не гледам што е неприродно ако некоја негде се изебе со некој и после тоа остане трудна, а тој некој после тоа не го види никаде и никогаш.
Очигледно мојот и твојот концепт за природното е во крајности различен.Свесна сум дека јас како единка не можам сама ништо да променам, но ме радува фактот дека има луѓе како мене што од друга страна зборува дека не се сите со затворен ум.

Очигледно мојот и твојот концепт за природното е во крајности различен.Свесна сум дека јас како единка не можам сама ништо да променам, но ме радува фактот дека има луѓе како мене што од друга страна зборува дека не се сите со затворен ум.
Ретки сме, ама не има...

Сериозно?
Знаеш кои се причините кои доведуваат до овакви последици?
Веројатно геј орјентацијата која така политички едноставно ја опишуваат како “избор“ и нешто ноншалантно - има свои подлабоки последици во психата. Многумина ќе речат “то е зато што не се прифатени бла бла бла...“ Но истиот сооднос на психози депресии и самоубиуства имаме и во геј популацијата во Холандија.
Во Холандија хомосексуалноста е легална од 1811 година (веќе 200 години ехаа овде ко се греваше илинденско востание тие веќе имаа 100 години гејска слобода!). Холандското општество до денес изгради можеби најтолерантна средина за гејојте, од бракови, посвојувања, служења војска вработувања... се покриено со закони, прописи, се фино и лепо васпитано. Али пак и до 5 пати повеќе гејој се убиваат во Холандија од нивните нормални сограѓани исто како и на глобално ниво.
Самите гејој се виновнио за таквата ситуација. Хомосексуалноста е избришана од списокот на болести благодарение на политичко и насилно однесување на гејојте, познати се нивни упади на семинари и симпозиуми на психолози, нивно прекинување, одземање на збор, демонстрирање пред ординации на психолози во 70десети и 80десети.... и тоа доведе до гласање во америчката асоцијација на психолози каде околу 33 посто се изјаснија да се тргне хомосексуалноста. Значи не со некој научен труд, или истражување со доказ туку под притисок и со гласање. Сфаќајќи ја грешката и штетата која ја направиле, неколку години подоцна истата асоцијација со гласање и поголем број гласови ЗА се обидоа да ја вратат во список на болести - но веќе беше предоцна а геј лобито и политички и демонстративно беше против тоа. Е сега ради тоа, млад геј денес кој сака да се убие и е депресивен не може да му се даде дијагноза дека е ради својата сексуална орјјентрација таков туку само симптомите ќе му ги лекуваат - депресија, немир, збунетост... но не смее да се чепка во коренот на тоа состојба а и не може да се запиши (не смее) дека е тоа последица на негова сексуална орјентација. (На ти апои за смирување и земај ги редовно за да не те симнуваат некој ден од круша или вадат од река)
Мене како нормална стрејт особа - тоа не ми прави никаков проблем, нек се бесат скокаат од згради и мостови, сечат вени се фрлаат под возови, пикаат глави во плински релни и си ги разнесуваат мозоците.... али ми смета кога една таква очигледно неприродна и потенцијално ризична и опасна работа се протуркува као “ма то е нормално бе имам јас видено пес кај шо клецка пес - дајте им деца и бракови“ Се додека си се онадат во своите домови, не ме интересира кој на кого му го залапува, али сексот како интимна категорија не му е место на улици, плоштади. Ни јас не носам банер и викам на улица ЈАС СУМ СТРЕЕЕЈТ ЈАС САКАМ ДА СЕКСАМ ОСОБИ ОД СПРОТИВЕН ПОЛ. Не е важно сите да знат дали кога колку и како клецкам. (ако е за препораки можам да најдам - но не се фалам )

Ти ги гледаше мајка ти и татко ти кога се онадеа??
Се лажеш,во Скопје сиропатилиштето 11 Октомври...се борат за корка леб.Да,за леб.Но и лет 3 има исто така право делумно,детето ќе знае дека е посвоено кога ќе види два истополови родители.Но,сепак од друга страна,што ако геј двојка има пари,услови,домашно воспитание и култура само одредена хормонска дерегулација за која не се тие криви,зашо да не посвојат да израснат син или ќерка преку која ќе можат да ја продолжат семејната лоза,а не да застане тоа до нив поради тоа што се гејови.
By the way,the heterosexuality isn`t normal,it`s COMMON! така да,малце по либерално размислувајте.

You're not pulling off хормонска дерегулација buddy. Научи прво дека после интерпункциски знак се остава празно место пред да сакаш да звучиш паметно, вред? Ама почитуваме што се трудиш, сите биле вака недоносени либералисти, ама ќе созрееш одлично во екстремен активист опериран од логика, само полека, се во свое време. Штета што јас твојата мала слатка англиска реченица превземена од некој геј дејтинг сајт можам да ја побијам со логика поткрепена со факти, дека природата стои зад мене, дека хетеросексуалноста е нормална и затоа е COMMON, aли хеј, не дозволувај тоа да ни ја убие целата забава. Слободно ме побиј со уште поретардирана логика, сепак си само 3-4 месеци активист. Како напреднува брат ти, да не фати сида веќе? :)

Дај те молам,поарно да расте во сиропиталиште него да гледа двајца мажи што се е**т у кревет жити се,башка сиропиталиштата се многу посовремени денес не како пред години уназад им пружаат образование,храна,облека,и на 95%им наоѓаат работа и живеалишта!Бар во сиропиталиште ќе научи нешто за колку може да биде суров животот и полесно да се справи со него.И ми збориш за НОРМАЛНИ НОРМИ и бај де веј ако кај тебе твоите избираат што да почитуваш а што не не значи дека тоа е кај сите..неам каоментари веќе....спичлес

Нешто многу брзо се изнервира на темава бе ... Нели беше таа што нема против, а во следен пост не правиш инкарнации на демонска сила :).

За сиропиталиштата, медиумиве значи ги измислуваат приказните од тие домови, така? Немаат за што да пишуваат пусти, па ајде за ова ќе измислуваат непостоечки проблем ...

Да се израсне со еден родител е природно, да се израсне со двајца исти, не е.

Со мајка и сестра нејзина ако растат дете неприродно е?

Татко и вујко на детето заедно го растат, неприродно е?

Логикава ја ринате со лопата од негде, или ви ја садат низ операција?

Истополови бракови и посвојување деца не смее да се дозволи. Кој курац сте па вие хомосите да барате такво нешто?

Поголеми мажи и од тебе. Имаме муда да бидеме тоа што сме ;). Тој курац.

Мнозинството од населението е против и има да се потчинувате на волјата на мнозинството! Доста ви е тоа што хомосексуалноста е декриминализирана.

Беа повеќето против и во Америка, пред првиот закон да се донесе, без грижи :).

Инаку потчинување? Да не си загреан за BDSM нешто? Да знам, бидејќи можеме на тоа поле да најдеме заеднички јазик, сигурен сум ;).

Истополови бракови и посвојување деца не смее да се дозволи. Кој курац сте па вие хомосите да барате такво нешто? Мнозинството од населението е против и има да се потчинувате на волјата на мнозинството! Доста ви е тоа што хомосексуалноста е декриминализирана.

А кој к.... си па ти и плиткоумните како тебе да не дозволуваш нешто?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom