blue ladybug
Фанг ловер
леле луѓе кај живеам јас. кој од кој позатуцан. и после напред да сме оделе. за тоа не не бива нас ко држава. а бе вие сите само за у турско сте....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сакаш да кажеш дека едно дебело дете во истите средини кои ти ги наброја не се срејќава со истите проблеми на задевање, исмевање итн?Средина во која расте и се развива и оформува едно дете не е станот или куќата, тоа е и комшилукот, училиштето, градот. И сега објасни ми едно лепо васпитано дете од свои 8 години кое живее со двајца геја во на пример Кичево... Ресен... Битола.. Прилеп па и Скопје како ќе расте? Можеби нема да стане геј, но нема ни да стане нормална млада особа.
„Гласот на збирштината на македонски јазик“ со ManowaR почитувани читатели.Истополови бракови и посвојување деца не смее да се дозволи. Кој курац сте па вие хомосите да барате такво нешто? Мнозинството од населението е против и има да се потчинувате на волјата на мнозинството! Доста ви е тоа што хомосексуалноста е декриминализирана.
Сепак...
Researchers have found that suicide among lesbian, gay, bisexual, transgender (LGBT) youth is comparatively higher than among the general population. LGBT teens and young adults have one of the highest rates of suicide attempts
Прочита ли убаво што си напишал!?![]()
млад си и неукусенСакаш да кажеш дека едно дебело дете во истите средини кои ти ги наброја не се срејќава со истите проблеми на задевање, исмевање итн?
Никогаш не си се нашол во ситуација каде ти си предмет на некоја негативна критика?
Е сега битен е тука карактерот и личноста во која ќе се развие детето, односно подршката од семејството во такви ситуации, начинот на кој што се решаваат проблемите во неговиот дом, со колкав степен на разбирање расте тоа исто дете. А за тоа нели се одговорни родителите кои ако знаат и умеат да воспитаат една млада единка никогаш немало да се родат луѓе кои го негираат постоењето на другите луѓе и ги сврстуваат истите во неприродни.
Гледам добро си сфатил што е природно, а што не.Затоа што природно е мајката да затрудне и да незнае кој е таткото и уште неколку вакви слични случаи.
Гледам добро си сфатил што е природно, а што не.Па ти си иднината на оваа напатена и појдена у курац земја!
А кој на кого е заложник не ме терај да почнувам, ако се потпираш на вакво труло општество можам само да ти кажам дека жал ми е за тебе.
Очигледно мојот и твојот концепт за природното е во крајности различен.Свесна сум дека јас како единка не можам сама ништо да променам, но ме радува фактот дека има луѓе како мене што од друга страна зборува дека не се сите со затворен ум.Што воопшто се нафаќаш да дискутираш, кога без потреба лично ја насочуваш конверзацијата?
Ниту јас, а ниту ти сме фактор кој од форумов нешто ќе смени во однос на ова прашање. Затоа олади малку и насмеј се.
Он топик : Не гледам што е неприродно ако некоја негде се изебе со некој и после тоа остане трудна, а тој некој после тоа не го види никаде и никогаш.
Ретки сме, ама не има...Очигледно мојот и твојот концепт за природното е во крајности различен.Свесна сум дека јас како единка не можам сама ништо да променам, но ме радува фактот дека има луѓе како мене што од друга страна зборува дека не се сите со затворен ум.
Веројатно геј орјентацијата која така политички едноставно ја опишуваат како “избор“ и нешто ноншалантно - има свои подлабоки последици во психата. Многумина ќе речат “то е зато што не се прифатени бла бла бла...“ Но истиот сооднос на психози депресии и самоубиуства имаме и во геј популацијата во Холандија.Сериозно?
Знаеш кои се причините кои доведуваат до овакви последици?
Ти ги гледаше мајка ти и татко ти кога се онадеа??
Се лажеш,во Скопје сиропатилиштето 11 Октомври...се борат за корка леб.Да,за леб.Но и лет 3 има исто така право делумно,детето ќе знае дека е посвоено кога ќе види два истополови родители.Но,сепак од друга страна,што ако геј двојка има пари,услови,домашно воспитание и култура само одредена хормонска дерегулација за која не се тие криви,зашо да не посвојат да израснат син или ќерка преку која ќе можат да ја продолжат семејната лоза,а не да застане тоа до нив поради тоа што се гејови.
By the way,the heterosexuality isn`t normal,it`s COMMON! така да,малце по либерално размислувајте.
Дај те молам,поарно да расте во сиропиталиште него да гледа двајца мажи што се е**т у кревет жити се,башка сиропиталиштата се многу посовремени денес не како пред години уназад им пружаат образование,храна,облека,и на 95%им наоѓаат работа и живеалишта!Бар во сиропиталиште ќе научи нешто за колку може да биде суров животот и полесно да се справи со него.И ми збориш за НОРМАЛНИ НОРМИ и бај де веј ако кај тебе твоите избираат што да почитуваш а што не не значи дека тоа е кај сите..неам каоментари веќе....спичлес
Да се израсне со еден родител е природно, да се израсне со двајца исти, не е.
Истополови бракови и посвојување деца не смее да се дозволи. Кој курац сте па вие хомосите да барате такво нешто?
Мнозинството од населението е против и има да се потчинувате на волјата на мнозинството! Доста ви е тоа што хомосексуалноста е декриминализирана.
Истополови бракови и посвојување деца не смее да се дозволи. Кој курац сте па вие хомосите да барате такво нешто? Мнозинството од населението е против и има да се потчинувате на волјата на мнозинството! Доста ви е тоа што хомосексуалноста е декриминализирана.