Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе против хомосексуалци неам ништо против,што сакаат нека си праат ама да ми посвојуваат дете,тоа веќе е забеганост,ај кај нас уште не е дозволено,али да дозволат ти официјално го поддржуваш како нешто најнормално..Абе не се прајте со сила ненормални.Природата дала маж и жена...ноу комент

Абе против хомосексуалци неам ништо против,што сакаат нека си праат ама да ми посвојуваат дете,тоа веќе е забеганост,ај кај нас уште не е дозволено,али да дозволат ти официјално го поддржуваш како нешто најнормално..Абе не се прајте со сила ненормални.Природата дала маж и жена...ноу комент
Да но,што е подобро,хомосексуална двојка да посвои дете или детето да расте во сиропатилиште без никакви соодветни грижи и емоции борејќи се за корка леб?
Има деца молат да бидат посвоени и незнам зашо да не расте меѓу хомосексуална двојка.И сигурен сум дека татковците или мајките ќе го учат детето и ќе го растат според нормални норми во општеството,бидејќи нема да сакаат детето да го поминува тоа како и нив.Секако дека ако е женско ќе го тераат да брка машко и обратно.Но,разликата ќе биде во тоа што детето никогаш во животот нема да ги осудува хомосексуалците,другото се ќе си биде нормално.Па и тие хомосексуални луѓе имаат браќа сестри,ќе се меша со различни луѓе детето.

Никој не гарантира дека дете одгледано со мајка и татко ќе биде подобро одгледано од дете во геј брак.
Мајка и татко кои нон-стоп се караат, викаат, тепаат ?!!? дали е тоа добра средина за едно детенце ?

Природна средина за раст на дете е мајка и татко, машко и женско. Дете растено без еден родител ќе биде на некој начин трауматизирано а камоли растен од два истополови родители каде не само што нема да ја осознае и сфати функцијата и природата на едно семејство туку на секој чекор ќе се судира со проблеми. ПДете посвоено од нормален пар може никогаш нема да знае дека е посвоено но во геј заедница - то ќе знае дека нешто не е во ред уште во градинка. И тој и децата од школо и од улица, ќе го гледаат поинаку. Ќе биде мноогу повеќе изложен на притисоци психички од колку кај нормална заедница. Да не забораваме дека тргање на хомосексуалноста од листа на болести беше политичка одлука и дека денес сепак и во Америка и во Холандија, број на психички пореметувања, заболувања, депресии, обиди за самоубиства и самоубиства се неколку пати поголеми кај геј популација од колку кај нормалните луѓе.

Да но,што е подобро,хомосексуална двојка да посвои дете или детето да расте во сиропатилиште без никакви соодветни грижи и емоции борејќи се за корка леб?
Има деца молат да бидат посвоени и незнам зашо да не расте меѓу хомосексуална двојка.И сигурен сум дека татковците или мајките ќе го учат детето и ќе го растат според нормални норми во општеството,бидејќи нема да сакаат детето да го поминува тоа како и нив.Секако дека ако е женско ќе го тераат да брка машко и обратно.Но,разликата ќе биде во тоа што детето никогаш во животот нема да ги осудува хомосексуалците,другото се ќе си биде нормално.Па и тие хомосексуални луѓе имаат браќа сестри,ќе се меша со различни луѓе детето.
Дај те молам,поарно да расте во сиропиталиште него да гледа двајца мажи што се е**т у кревет жити се,башка сиропиталиштата се многу посовремени денес не како пред години уназад им пружаат образование,храна,облека,и на 95%им наоѓаат работа и живеалишта!Бар во сиропиталиште ќе научи нешто за колку може да биде суров животот и полесно да се справи со него.И ми збориш за НОРМАЛНИ НОРМИ и бај де веј ако кај тебе твоите избираат што да почитуваш а што не не значи дека тоа е кај сите..неам каоментари веќе....спичлес

Дај те молам,поарно да расте во сиропиталиште него да гледа двајца мажи што се е**т у кревет жити се,башка сиропиталиштата се многу посовремени денес не како пред години уназад им пружаат образование,храна,облека,и на 95%им наоѓаат работа и живеалишта!Бар во сиропиталиште ќе научи нешто за колку може да биде суров животот и полесно да се справи со него.И ми збориш за НОРМАЛНИ НОРМИ и бај де веј ако кај тебе твоите избираат што да почитуваше а што не не значи дека тоа е кај сите..неам каоментари веќе....спичлес

Бог да чува! Боље било у сиропиталиште него у семејство кое може да пружи љубов, првенствено, а и све после тоа. Што све нема да прочитам :tapp:

Не ја што нема да чујам,ваше мислење мое мислење,никој нема да ви го смени,никој нема да ми го смени,Бог ме создал како жена да бидам со маж и обратно,да било коректно немаше да има бунтови и ќе имаше само мажи или само жени на планетава,и од сеа ќе знам дека чмарот е створен да ти го турат а не за серење..:) со извинење

8qgy0ZG.jpg

--- надополнето: 27 март 2013 во 23:43 ---
Не ја што нема да чујам,ваше мислење мое мислење,никој нема да ви го смени,никој нема да ми го смени,Бог ме создал како жена да бидам со маж и обратно,да било коректно немаше да има бунтови и ќе имаше само мажи или само жени на планетава,и од сеа ќе знам дека чмарот е створен да ти го турат а не за серење..:) со извинење
Докажи!
едит: Не се залетувај драга Хале Боп со лајкнувања, сликата е саркастична. Да покаже колку е апсурдно да бидеш против брак помеѓу две единки од било каков пол.

Бог не постои.

А зашто твоето мислење е важно или барем релевантно за појави кои тебе не те засегаат? Која си ти заедно со твоето мислење да одлучуваш што е нормално, а што не? Кој каде треба да живее, кој со кого и како?
Не дека муабетот „бог ме создал“ не ми објасни доволно, али ипак. Конкретни причини против геј брак и посвојување во истиот имаш или онака си пишуваш?

Дај те молам,поарно да расте во сиропиталиште него да гледа двајца мажи што се е**т у кревет жити се,

Добро, те свајќам, траума е да видиш како двајцата татковци ти се ебат или двете мајки, ама сигурно не ти било проблем да гледаш како таткоти ја онаква мајкати а? Така некако иде работава...
На кој на светов му е ок да гледа како неговите вршат работа? о.О

Ако бе зашо да не ти стаам лајк,ја не ги мразам педерите нека си се мажат женат,ама дете да одгледуваат за тоа сум против,и кажав тоа никој нема да го смени!А вие од што сте превише модерни па ќе прифатите се што ќе видите,нема врска мене не ми е логично маж да биде со маж па и да одгледува дете,денес се потврди дека кога тогаш ќе се истребиме....

Ако бе зашо да не ти стаам лајк,ја не ги мразам педерите нека си се мажат женат,ама дете да одгледуваат за тоа сум против,и кажав тоа никој нема да го смени!А вие од што сте превише модерни па ќе прифатите се што ќе видите,нема врска мене не ми е логично маж да биде со маж па и да одгледува дете,денес се потврди дека кога тогаш ќе се истребиме....
Јас да сум на твое место ќе направам се за да не се истребиме како вид! Ама нели не сум..

Епа штом тебе не ти е логично, ништо онда, дај нека ја затвори некој темава :rolleyes:

А зашто твоето мислење е важно или барем релевантно за појави кои тебе не те засегаат? Која си ти заедно со твоето мислење да одлучуваш што е нормално, а што не? Кој каде треба да живее, кој со кого и како?
Не дека муабетот „бог ме создал“ не ми објасни доволно, али ипак. Конкретни причини против геј брак и посвојување во истиот имаш или онака си пишуваш?
а извини не бев доволно конкретна........?Дискусијата е хомосексуални бракови во Македонија поддржуваш или не,јас НЕ ПОДДРЖУВАМ И ГОТОВО,секој има право да се изјасни,и фала богу дека ја не сум таа што треба да одлучува што е нормално а што не,исто како и ти!..така да чил аут..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom