Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Форумот е наменет за дискусија, никој не го забрани искажувањето на твојот став. Само комуницираме, а посебно е убава комуникацијата кога некој става големи букви за КОНКРЕТНО ДА СЕ ИЗЈАСНИ И ГОТОВО!

Жално но вистинито:
28180_167105556777291_786852241_n.jpg

:icon_lol:

Дај те молам,поарно да расте во сиропиталиште него да гледа двајца мажи што се е**т у кревет жити се,башка сиропиталиштата се многу посовремени денес не како пред години уназад им пружаат образование,храна,облека,и на 95%им наоѓаат работа и живеалишта!Бар во сиропиталиште ќе научи нешто за колку може да биде суров животот и полесно да се справи со него.И ми збориш за НОРМАЛНИ НОРМИ и бај де веј ако кај тебе твоите избираат што да почитуваш а што не не значи дека тоа е кај сите..неам каоментари веќе....спичлес
Ти ги гледаше мајка ти и татко ти кога се онадеа??
Се лажеш,во Скопје сиропатилиштето 11 Октомври...се борат за корка леб.Да,за леб.Но и лет 3 има исто така право делумно,детето ќе знае дека е посвоено кога ќе види два истополови родители.Но,сепак од друга страна,што ако геј двојка има пари,услови,домашно воспитание и култура само одредена хормонска дерегулација за која не се тие криви,зашо да не посвојат да израснат син или ќерка преку која ќе можат да ја продолжат семејната лоза,а не да застане тоа до нив поради тоа што се гејови.
By the way,the heterosexuality isn`t normal,it`s COMMON! така да,малце по либерално размислувајте.

Јас сум за. И деца нека си посвојуваат, зошто да не. Подобро ли е едно дете да расте во заедница каде мајката е курва, а таткото пијаница, од колку во заедница со исто полови родители кои ќе му пружат дом, образование, заштита...

...и пример за неприродност и неморал. Нека се чуди после кога ќе порасне зошто сите имаат мајка и татко, а оно мајка и мајка или татко и татко.

...и пример за неприродност и неморал. Нека се чуди после кога ќе порасне зошто сите имаат мајка и татко, а оно мајка и мајка или татко и татко.
нема да се чуди, ако му се објасни добро што и како е работата...
е сега ако за тебе е ова неморал, тогаш нема зошто повеќе да разговараме...

Сепак...

Researchers have found that suicide among lesbian, gay, bisexual, transgender (LGBT) youth is comparatively higher than among the general population. LGBT teens and young adults have one of the highest rates of suicide attempts

Просто се чудам како им објаснуваат самохраните родители на децата зошто тие имаат само еден родител. Сигурно додека се малечки од толку големи шокови, фрустрации, удирање на главата од бетон, малтретирање на школо дека имаат само мајка или татко, се проеметуваат уште во најрана возраст.
Примери има разни, некои се нашуштени од едниот родител, некои раснат без родители, некои имаат две мајки, некои двајца татковци, безпредметно е да се разговара ако сметаме дека е подобро да оставиме некое дете во дом за деца доколку ја имаме моќта, желбата и способноста да му помогнеме и да го израснеме.
Средината на две мајки или двајца татковци не би имало никаква последица врз сексуалнта ориентација на самото дете, ако имале не ќе бев тоа што сум.

Да се израсне со еден родител е природно, да се израсне со двајца исти, не е.

Средината на две мајки или двајца татковци не би имало никаква последица врз сексуалнта ориентација на самото дете, ако имале не ќе бев тоа што сум.

Средина во која расте и се развива и оформува едно дете не е станот или куќата, тоа е и комшилукот, училиштето, градот. И сега објасни ми едно лепо васпитано дете од свои 8 години кое живее со двајца геја во на пример Кичево... Ресен... Битола.. Прилеп па и Скопје како ќе расте? Можеби нема да стане геј, но нема ни да стане нормална млада особа.

Да се израсне со еден родител е природно, да се израсне со двајца исти, не е.

А кој е дефиницијата на природно кога во природата имаш безборој примери на тоа што ти го викаш неприродно?
Или природата е неприродна тука?

Истополови бракови и посвојување деца не смее да се дозволи. Кој курац сте па вие хомосите да барате такво нешто? Мнозинството од населението е против и има да се потчинувате на волјата на мнозинството! Доста ви е тоа што хомосексуалноста е декриминализирана.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom