Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Ех драга, не продадоа ни ебаа мајката, сепак јас треба да славам спасив жива глава... опасно фрчат куршуми... а некој си слави таму на тв, западот ни ебаа мајката... да си земевме по некој пасош убаво ќе беше...

Denovite mrzliva koa sum mi se daleku poproduktivni nego koa ne sum. I to, dedo papa...

Страшно, падна Кичево. Ич, ама ич не ми е гајле дали Грујо или Бранко победиле некаде, ама страшно ме иритира што имаат кренато раце од таму каде што најмногу треба.
Зошто бе еј, зошто тие не потплаќаат албанци да гласаат за нас? Зошто македонците за ебани неколку евра предаваат татковина??? За лекови да си ги дадат кога ќе им ги тепаат децата што им играат на улица.
Еве го овој на телевизија, се гордее кај победил. :facepalm:
Кајго, во моментов срам ми е што сум Македонец.

Не знам зошто ширите политика и во оваа тема. Туку ај морам да ти реплицирам. Крив си е таму народот. И само тие и никој друг бидејќи допрва утре ќе видите по статистика дека тие 80 проценти излезност не се ни 30% Македонци. Излезност катастрофална. Оваа власт јасно ја започна идејата за обединување со опозицијата и тука никој од двете партии не е крив, поточно власта беше иницијатор без таа иницијатива не бидуваше ништо. Народот во оваа држава сам си е крив за се. А меѓу Македонците има големи предавници едниот од нив кој е патем и најголем почнува на втората буква од нашата азбука.

Дали сте вие ненормални. Дали сте вие тие кои што како и они за нас несомнено преку тие од другата страна на кои им должат 14% на нивните внуци, па да гребете гребките без разлика дали е тоа легитимно и етички, пред се хумано. Зашто започната реченица завршува со точка. Затоа што моливот ВВ преку мелосот на историски-не проценливиот кавал царува на чардакот. Зашто, дали и колку. Раствор.

Кајги,

Нормално ли е ова бе ? Се курчат луѓево готово било големи шиптарии куров ми ленче.Никад нема да е готово , никад нема да биде ништо нивно.Рат бе кајги , или ние или они.Не тука постираме за лајкови и куров ми.Па уште и теми за соживот отвараат да им ебам сакатите кое ви е ова лошо понашање.И самите сме си криви,ама тури му пепел на тоа.Боље да умрам како Македонец отколку цел живот да ме ебе некој инцест.Да ви уринирам у чмар ви ебам гнасите

3q7zv1.jpg

Една работа не ми јасна?у секоја нормална држава лидерот на политичка партија излага на прес,ама не само коа тепа,него и коа губи.Епа овде тоа не е случај,големиот Бране:unsure:не не удостои со прес,како што му личи на лидер на политичка партија.Ама јасно ми е нема што више да каже секој избори реприза,доста е Бране,твоето време пројде,оди си,за доброто на Македонија.

Ако ништо друго бар може да се пофалиме со најголем број на интернет патриоти у Европа. Па и пошироко. Ни нема рамен во покажување патриотизам на фејзбук и по форуми.

п.с
index.php

Не знам зошто ширите политика и во оваа тема. Туку ај морам да ти реплицирам. Крив си е таму народот.
Не е битно од кој дошла идејата, целосно се согласувам со тоа дека сами сме криви... Според државната изборна комисија во Кичево на гласање не излегле околку 13.000 граѓани. ДУИ засега води со околу 2.000 гласови. За Струга е уште полошо. Не излегле на гласање 20.801 граѓани, а за победа во прв круг на македонскиот блок им се потребни +6264 гласа доколку останатите гласови се непроменети. Срамота.

Драга,
Прочитав денес на статус кај еден мој врсник како демек поништувањето на гласачко ливче е предавство и се правело од мангуплук. Денек поради таквите пропаѓала државата. Јас не знам за друг начин на избори да го искажеш својот глас кога ниту една од понудените опции не ти се допаѓа. Како поинаку да искажеш револт на денот на избори, а се да отане легитимно? Поништувањето на гласачко ливче е чин на зрелост во размислувањата за политичките случувања кај нас. Бројот на поништени ливчиња е повалидно мерило за незадоволството кое владее отколку процентуалната излезност. Секои избори бројот на вакви ливчиња расте. Народот се свести дека секоја можна политичка понуда е полна со лицемерие, егоизам, лечење комплекси... празни ветувања.
Мислев да ти пишам за Кичево, ама немам сила. Тотално разочаран. Од се. Ќе ме разбереш...

Ах оваа чудесна моја земја...
Ендемичен вид сме. Од кај да почнам...
Се распишале на фб статуси, Охрид е вмровски град,Струмица е сдсм, ама како да заборавија дека и Кичево и Струга се македонски градови. Или барем беа.Најбитното го загубивме,ама на кого да му објасниш.Пирова победа на премиерот,овај другиов пак ќе бојкотирал, народот си пати со години наназад, ама битно остваруваме. Државата ќе ни ја разединат бре и сами ќе сме си криви, никој друг.Ние самите од себе си патиме. Не се криви бе Албанците, само го користат максимално она што им го даваме. Од Струга до Скопје немаме ни еден градоначалник, цела Западна Македонија е нивна. Некои ќе се разбудат денес и ќе продолжат со славењето, пошто не ни знаат и не се ни свесни дека вчера ја продадовме државава. Најтрагично е што утре истите тие ќе се наредат на високи функции, а народот пак ќе тоне во сиромаштија. Се редат неспособни. Ама ако, се дури има овци, ќе има и кој да ги стрижи. Македончето е родено да робува, ти ослободи го од ропство ама тоа само се враќа...
Немам што да кажам, толку многу работи се десија последниве месеци, од редењето на Талат за министер до ова вчера, па и да избие нов конфликт кој е тој што би се борел за оваа држава? За што гинеа во 2001? За кого да останам јас овде и да створам нешто? Не вреди...Прва шанса за надвор користете сите ако сте паметни, пошо само од нас држава не бидува.

Драга сеуште за Кичево не можам да се помирам, треба да одам за тука и прв пат во животот не ми се оди. Замина тоа „старото“ Кичево за жал.

Иначе Драга, овие јеховини сведоци не се нормални. Сега имаше проспекти од нив кај мене во поштенското сандаче, замисли на Македонски а во Германија. Која будала само ги ставил неможам да се изначудам :icon_mrgr:

Не знам зошто ширите политика и во оваа тема. Туку ај морам да ти реплицирам. Крив си е таму народот. И само тие и никој друг бидејќи допрва утре ќе видите по статистика дека тие 80 проценти излезност не се ни 30% Македонци. Излезност катастрофална. Оваа власт јасно ја започна идејата за обединување со опозицијата и тука никој од двете партии не е крив, поточно власта беше иницијатор без таа иницијатива не бидуваше ништо. Народот во оваа држава сам си е крив за се. А меѓу Македонците има големи предавници едниот од нив кој е патем и најголем почнува на втората буква од нашата азбука.

Затоа што оваа тема е во општи муабети, и можеш да зборуваш за се што сакаш. А, колку само не се зборува за политика во оваа тема, тука само си доаѓаш на терапии, а после траумите од вчера, мене цела недела на психолог треба да одам.
Не е толку точно тоа дека не излегувале македонците да гласаат. Се зборува дека имало потплатени македонци да не излезат, и верувам дека само тие не излегле. Колку што зборував со кичевчани, имало доста и постари и болни луѓе кои излегле, само да не го дадат Кичево. Ама таква им е политиката и на позицијата и на опозицијата, битно е во Кратово и Росоман да се победи. Да ти се плукнам и во држава и во се. За тоа дека народот си е крив за се што му се случува, тоа си е така. Ама жити се, жити се, само немој „Бранко е крив“, зашто гледам овој другиот се прави за Македонија, абе ќе се покрши од работа (не сум партиски определен, човек да има малку барем здрав разум ќе увиди дека ни тој ни оној не се патриоти, со таа разлика што едниот си кажува јавно, а другиот гради имиџ на патриот... во Источна Македонија... и со пензионерите...)

Spell Caster, не се криви ни СДСМ, ни ВМРО, ни „патриотизмот“ на Бранко и Грујо, за поразот во Кичево се криви само граѓаните на Кичево, без разлика дали биле потплатени или не. Срамота е, партиите ги тргнаа на страна партиските интереси за да извојуваат победа, а на избори не излегуваат околу 13.000 кичевчани. ДУИ победува за 1.500 гласови. Како и секогаш, од нашите си патиме.

омг омг кур се тресе у ладна вода...........кајг` омг омг

ми се дига само на пички шо не се партиски определени ок поз.......

главата ми е тапан 1 нормален нема ффффффффффааааааааакккккккк

позитивно нешто е што вчера глеав geordie shore и момците ебат се живо и диво :pos:

сеа гледам од кај дојди таа идеја чупање веѓи,депилирање газеви,секс со чорапи и тн.

да живее британскиот акцент ептен е перверзен.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom