Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Што се дешава со нашава исполитизирана држава, дали е ова можно?! Последниве два три дена се мислам дека е сон и дека кога тогаш ќе се разбудам од сонот, море кошмаров каков сон. Секаде во светот младите, студентите се оние кои се стремат кон нешто, нешто подобро а само у нашево посрано општество тие се крајно со испрани мозоци и изманипулирани и не се свесни за силата која ја имаат. Партиски војници е соодветниот збор дефинитвно, само не знам како не им е јасно дека нема да добијат вработување сите тие војничиња, нема толку место за сите да идат под државна капа. Си го продаваат она што е најскапо по крајно ниска цена а тоа нешто, најскапото нешто се вика ДОСТОИНСТВО. Јас сум запрепастен и фрапиран од ситуацијата со младиве конкретно. Каква иднина и претстои на земја со ваква изманипулирана младина, и земја во која пензионерите имаат повеќе бенефиции од младите, земја во која успеваат тие што имаат појаки врски и земја каде што квантитетот е пред квалитетот, СТРАШНО. Ти ебам државата, и штркот да го ебам!

Нека си пичи песнава пошто нели надежта последна умира.

Не знам зошто ширите политика и во оваа тема. Туку ај морам да ти реплицирам. Крив си е таму народот. И само тие и никој друг бидејќи допрва утре ќе видите по статистика дека тие 80 проценти излезност не се ни 30% Македонци. Излезност катастрофална. Оваа власт јасно ја започна идејата за обединување со опозицијата и тука никој од двете партии не е крив, поточно власта беше иницијатор без таа иницијатива не бидуваше ништо. Народот во оваа држава сам си е крив за се. А меѓу Македонците има големи предавници едниот од нив кој е патем и најголем почнува на втората буква од нашата азбука.
ај не туку го дрви многу, од кај крив народот кога од претходно седанле на маса грујо и ахмети и се договориле за неколку милиони евра да го дадат кичево.
што кажуваш кога не знаеш како прво? од кај знаеш дали имало или немало излезеност? по 2 саати се чекаше за да се гласа, преполно беше во сите населби кај што има македонци, и пак народот е крив.
те молам не пишувај глупости кога не знаеш работата каква е. сите сме нервозни в крај. не се излегува надвор, посебно не сега во овој момент. се ми се чини како да е кошмар, лош кошмар. до вчера по улици шетаав на раат, а сеа само калаши се слушаат :facepalm:
донесе странци, со по 10 авиони и 500 автобуси идеа само за гласањево и тоа фер е? не можеше грујо да постави некој си закон и да забрани да гласаат луѓе што не живеат во земјава? Можеше ама ако сакаше, а тој очигледно курот го боли.

Не ми се учи веќе уморна сум несакам.........сакам да трепнам и да дојде четврток да се враќам накај дома и таква да уживам во мислите и потребата за одмор без обрски и колоквиуми.......ахххх ептен ме измалтретира оваа година...ми остана уште една несакам да го ставам во мирување зошто после тешко завршување......тражили сте гледајте сега.:(...

Човеков е гениј... незнам, ептен ме инспирира и ми дава позитивна енергија за да продолжам...

Ех Чарли, Чарли... да знаеш само у каков свет денеска живееме.

Драга...

Што инат ќе беше што чудо... Тоа ти се вика карактер.

Кајги нема поубаво турско кафе од она кое е варено на шпоре. А и повеќе мерак прави додека го вариш, за разлика од она на рингла.

Кајги нема поубаво турско кафе од она кое е варено на шпоре. А и повеќе мерак прави додека го вариш, за разлика од она на рингла.
Најубаво турско кафе е она кое нема да ти истече.

Прв паднат колоквиум после 2 и пол години, прв паднат кололвиум на компјутерски тестирања воопшто....и како да не ми е тешко? Навидум не ми е ама од внатре јас си знам...мајке ми, толку озбилно си го сфаќам факултетот, а не треба.
Dear, ми се уништи расположението у пичку матер да иде ама ај ке се опраам (или ке ме опраат :p ).

Ајде гитла.

п.с. И дефинитивно мразам густи сок од портокал. :mad:

Драга,
ми текнува едно време кога бев мала многу сакав да живеам у Куманово, секогаш кога одев таму си поминував супер.
Куќата на баба ми беше една од оние, кои ти остануваат во сеќавање цел живот. Турски стил со огромен број дрвени скали, висок плафон, познати мириси, тесни ходничиња, прекрасна мала тераса и мало дворче позади - куќа со душа. Веќе ја нема, на нејзино место видов дека некој отворил продавниче, и го изменил ликот... Изгледа како на тоа место никогаш да не постоела куќата од која имам толку спомени. И мојата насмеана баба што секогаш ме пречекуваше, веќе одамна не сум видела да се смее, освен кога ќе се видиме на кратко...

Излегуваме на фронтот во понеделник мала. Сами си ја дупнавме главата. Боза се предметите, ама кој да седне да учи на време !? Денес ми го кажаа распоредот за полагање на колоквиумите, па и кога видов уште колку имам за читање ....

zec_zpsf82ac263.gif

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom