Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Значи од април почнувам со чистење и протеинов ми е замена за оброк ти текнува ме мрзи после тренинг да правам чуда и врагови па затоа брз начин на внес на протеин после тренинг ќе ми биде шејкот а некогаш може и пред спиење да го пијам и секако другите оброци ќе ми бидат со многу малку јаглехидрати идеални за чистење...Друго глутаминот колку што разбрав е за побрзо опоравување на мускулите додека креатинот за пумпање за апсорбирање на вода во мускулите..Е сега јас мислам креатин да земам али незнам дали ќе ми дава сила креатинот пошто и те како ќе ми биде потребна силата за интензивни тренинзи со килажа наредниве месеци до јули(заради намалениот внес на јаглехидрати)
Креатинот е добар да го комбинираш со протеинот, а за сила ако имаш финансии е добро да си земеш аргинин и ќе удриш + едно две кафиња за кофеинот. Тауринот е исто добар во оваа комбинација, но треба да внимаваш доста со него.
--- надополнето: 23 март 2013 во 18:24 ---
Проблем. Кога се нервираат некои луѓе слабеат, кај мене обратно таман се подисчистив со програмата од Грег Плит излегоа други проблеми и за една недела се поправив 4кг. Јадам како никогаш да немам видено, не вежбам една недела и се напрајв бишка. Мора да се почнува со тренинг и да се најди чаре да го контролирам апетитот и нервите.

Креатинот е добар да го комбинираш со протеинот, а за сила ако имаш финансии е добро да си земеш аргинин и ќе удриш + едно две кафиња за кофеинот. Тауринот е исто добар во оваа комбинација, но треба да внимаваш доста со него.
--- надополнето: 23 март 2013 во 18:24 ---
Проблем. Кога се нервираат некои луѓе слабеат, кај мене обратно таман се подисчистив со програмата од Грег Плит излегоа други проблеми и за една недела се поправив 4кг. Јадам како никогаш да немам видено, не вежбам една недела и се напрајв бишка. Мора да се почнува со тренинг и да се најди чаре да го контролирам апетитот и нервите.

Фала за советот другар иначе и јас сум пипни трепни што за овој спорт не е добро али тоа е...Ај ако можеш пушти линк од програмата на Грег Плит :D

Фала за советот другар иначе и јас сум пипни трепни што за овој спорт не е добро али тоа е...Ај ако можеш пушти линк од програмата на Грег Плит :D
http://forum.kajgana.com/threads/greg-plitts-mft28.66401/ прочитај таму имам напишано како ја преправив програмата, нешто додадов нешто одзедов од тоа што го има напишано таму. Наместо тој протеин го користам од Dymatize Whey Isolate http://www.califit.mk/index.php?route=product/product&path=36&product_id=166

482376_4265870978951_1841938788_n.jpg
трансформација за 5 месеци :cool: btw никакви суплементи немам користено

http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/576847_126896080830652_1067249119_n.jpg не се разбирам многу на еден брачед му дадоја протеин така веј 100 % од ванила е е сега за рокот гледавме и долу само ова се чита 11/12 што значи до кога има рок протеинот ? и дали е штетен да се пие со поминат рок ? позздрав

Некој да ми препорача евтина теретана во Скопје каде што има power rack/power cage (кафез), по можност да работи и сабајле/на пладне.

http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/576847_126896080830652_1067249119_n.jpg не се разбирам многу на еден брачед му дадоја протеин така веј 100 % од ванила е е сега за рокот гледавме и долу само ова се чита 11/12 што значи до кога има рок протеинот ? и дали е штетен да се пие со поминат рок ? позздрав
Ако си го адекватно чувал на темно и студено место не би требало ништо да му е. Сепак пред да го пиеш провери дали се има згрутчено во тубата и дали има некој смрдлив мирис. Истото мирисот провери го и откако ќе го растрвориш, ако е во ред испиј го и гледај дали ќе ти створи тегоби во стомакот наредните саати. Ако ти створи тогаш прекини да го пиеш и фрли го

Ме интересира дали откога ќе се појават стриите дали може со некоја маст да се прекине нивното ширење пошто колку што имам слушано во никој случај неможе да се отстранат...

Нема да имаш никакви проблеми,види ако е како со грутки фрлај,а ако е како прашок пиј.
--- надополнето: 24 март 2013 во 16:10 ---
Ме интересира дали откога ќе се појават стриите дали може со некоја маст да се прекине нивното ширење пошто колку што имам слушано во никој случај неможе да се отстранат...

Може да се намалат малце,иди у аптека ќе ти дадат маст.

Левата цицка ми е поголема од десната у долниот дел,баш денеска приметив кога вежбав гради.Дали ова има врска дека имам некои проблеми со десното рамо или нешто друго е во прашање? И дајте ми некој совет.

482376_4265870978951_1841938788_n.jpg
трансформација за 5 месеци :cool: btw никакви суплементи немам користено
во теретана така ?
--- надополнето: 26 март 2013 во 15:32 ---
Левата цицка ми е поголема од десната у долниот дел,баш денеска приметив кога вежбав гради.Дали ова има врска дека имам некои проблеми со десното рамо или нешто друго е во прашање? И дајте ми некој совет.
вежбај повеќе со еднорачни

Здраво, ми треба помош.Пред две-три недели после тренингот осетив болка на задното рамо.Си помислив дека е некоја мала повреда или истегнат мускул па не го ставив на ум. Исто, пред скоро една недела ја осетив истата болка на задново рамо и решив малце да одморам со дигање на две до три недели, си помислив дека многу се форсирам. Но, не ми поминува. Ми треба некој совет како да го надминам ова, какви вежби да правам или нешто слично..Фала, позз

Здраво, ми треба помош.Пред две-три недели после тренингот осетив болка на задното рамо.Си помислив дека е некоја мала повреда или истегнат мускул па не го ставив на ум. Исто, пред скоро една недела ја осетив истата болка на задново рамо и решив малце да одморам со дигање на две до три недели, си помислив дека многу се форсирам. Но, не ми поминува. Ми треба некој совет како да го надминам ова, какви вежби да правам или нешто слично..Фала, позз

Значи сам си осеќаш дали те боли толку многу за да појдеш на лекар тоа не може да ти го каже никој..Единствено што би можел да спомнам на оваа тема е повише загревање пред секој тренинг во секој случај и баш оној дел каде што највише те боли и исто така пред тренинг можеш да земеш Алпа маст или маст на база на ментол барем мене тоа ми помогна...Ако е више болка на коската тоа е веч друго...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom