Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
http://www.skopjeinfo.mk/zdravje/1590520509/oslobodete-se-od-stiriite-vozmozno-e
Лани ко ослабнав многу (27кг за 2 месеци) ми се јавија премногу стрии, тогаш терав со некој чаеви, масти и такви работи и ги исчистви едно 80% од стриите. Али сега како се чистам пак ми се јавуваат, а тие методи многу скапи беа и не сум многу при пари за да купувам такви масти и глупости. Ова го сретнав пред неколку дена, дали го имате некој пробано и дали делува?

http://www.skopjeinfo.mk/zdravje/1590520509/oslobodete-se-od-stiriite-vozmozno-e
Лани ко ослабнав многу (27кг за 2 месеци) ми се јавија премногу стрии, тогаш терав со некој чаеви, масти и такви работи и ги исчистви едно 80% од стриите. Али сега како се чистам пак ми се јавуваат, а тие методи многу скапи беа и не сум многу при пари за да купувам такви масти и глупости. Ова го сретнав пред неколку дена, дали го имате некој пробано и дали делува?

Како го исчисти 80%? Кажи како се викаат мастите е чаевите. Мене ми се имаат направено на бицепс пред 7-8 години. И дали може да се користат мастите и чаевите после толку долг период?

Како го исчисти 80%? Кажи како се викаат мастите е чаевите. Мене ми се имаат направено на бицепс пред 7-8 години. И дали може да се користат мастите и чаевите после толку долг период?
Чаевите ги земав од еден тревар незнам од што се поточно бидејќи ми ги даваше како комбинација измешана тој, а беа многу грди за пиење и доста скапи. Дневно се пиеше по 2-3 литри чај со многу лош вкус беше а за толку количина ме чинеше околу 90 денари дневно само чајот, мастите не се сеќавам на името но ги има во аптеките за трудници ги даваат и одев дополнително на ласерско отстранување на стрии. Голем дел од стриите кај мене беа розеви и тие доста добро се исчистија, а побелените се исчистија во помал дел.

здраво ај ако не го мрзи некој да ми објасни општо околу тостестерон
ама по можност да не е од типот пробај прво креатин ау фала однапред :)

Што околу тестостеронот? Широк поим е само тестостерон да кажеш.

Ако не грешам на оваа тема овде според правилата е забрането да се зборува бидејќи станува збор за Стероиди (лекови) или Performance Enhancing Drugs (PED). Така што барај на пп одговори или на друго место. Најпаметно ти е на матичен лекар да се консултираш ако сметаш дека ти е намалено нивото.

Ако не грешам на оваа тема овде според правилата е забрането да се зборува бидејќи станува збор за Стероиди (лекови) или Performance Enhancing Drugs (PED). Така што барај на пп одговори или на друго место. Најпаметно ти е на матичен лекар да се консултираш ако сметаш дека ти е намалено нивото.

Друже, дечкото погоре праша за тeстoстерон а не за стероиди, не мешај баби и жаби

Друже, дечкото погоре праша за тостестерон а не за стероиди, не мешај баби и жаби

Добро утро баби и жаби - Тестостерон = Стероид тоа е тоа и нема ништо страшно. Значи уште еднаш се пишува со буквата „е“ и нашето тело го произведува по природен пат, но како одминуваат години се намалува. Кај оние на кои им е намален под нормалата им се дава ТРТ или Testosterone Replacement Therapy. Проблемот е што многу спортисти ова го злоупотребуваат ама да не ја ширам.

Добро утро баби и жаби - Тестестерон = Стероид тоа е тоа и нема ништо страшно. Значи уште еднаш се пишува со буквата „е“ и нашето тело го произведува по природен пат, но како одминуваат години се намалува. Кај оние на кои им е намален под нормалата им се дава ТРТ или Testosterone Replacement Therapy. Проблемот е што многу спортисти ова го злоупотребуваат ама да не ја ширам.
Друже бабо и жабо, колку што разбрав дечкото погоре бараше да му објасниш за tEstosteron шо телото го произведува а не од типот на боцки и такви срања (шо е забрането на форумот)

Друже бабо и жабо, колку што разбрав дечкото погоре бараше да му објасниш за tEstosteron шо телото го произведува а не од типот на боцки и такви срања (шо е забрането на форумот)

Во принцип не сакам расправии така што батали нема потреба да се расправаме. Дечкото горе во неговиот пост вика ...читај убаво втората реченица :):) разбираш значи дечкото размишља да се боцка и како што викаш ти.
ај ако не го мрзи некој да ми објасни општо околу тостестерон
ама по можност да не е од типот пробај прво креатин ау фала однапред

земав протеин еlite whey isolate,creatine monohydrate на olimp nutrition, и BCAA Xploder...е сега ми треба совет за нивно користење од поискусните..

Здраво , ве молам за помош почнав да одам во теретана па ако можи некој од вас да предложи програма претежно за слабеење , висока сум 163 а широка 59 кг :P Колку време да се посветам на кардио ,на почеток или на крај да го правам и кои групи мускули во кој ден да ги вежбам . Барав нешто по интернетов најчесто имаше совети за мажи или ептен за искусни женишта , па ако не ве мрзи пишете збор два :):pipi:

Здраво , ве молам за помош почнав да одам во теретана па ако можи некој од вас да предложи програма претежно за слабеење , висока сум 163 а широка 59 кг :P Колку време да се посветам на кардио ,на почеток или на крај да го правам и кои групи мускули во кој ден да ги вежбам . Барав нешто по интернетов најчесто имаше совети за мажи или ептен за искусни женишта , па ако не ве мрзи пишете збор два :):pipi:

Прашањето е што сакаш да постигнеш прво на тоа треба да одговориш - Дали сакаш само да симнеш 7 кг или да задржиш мускулна маса да зацрврстиш. Програмата за слабеење оди во пакет вежбање + исхрана + суплементи. Без овие три елементи резултати тешко. Повели линк до една програма доколку сметаш дека не ти одговара побарај си на тој сајт други има многу голем избор и се комплет ти оди вежби + исхрана + суплементи. http://www.bodybuilding.com/fun/body-transformation-derby-queen.html

земав протеин еlite whey isolate,creatine monohydrate на olimp nutrition, и BCAA Xploder...е сега ми треба совет за нивно користење од поискусните.. итно е
фала

Бидејќи си женско веројатно не ти е толку битно мускулатура да имаш туку повеќе да ослабнеш и малку да се стегнеш. Јас би ти препорачал да следиш програма од 2 дела: Горен дел и Долен дел на тело. Денот кога вежбаш горен дел од телото избери по 2 вежби за грб, гради, раме и стомачни и по 1 за бицепс и трицепс. Од секоја вежба прави по 2-3 серии. Деновите за нозе избери по 3 вежби за предна и задна ложа, и по 2 вежби за задникот и листовите. Прави по 3 серии за секоја вежба. После тренингот со тегови можеш да правиш 30-40 минути кардио на велосипед/трака/степер земи што ти е најинтересно. Најдобро би било ако можеш да тренираш по 4 пати неделно (пон-сре-пет-сабота) или почни по 3 пати неделно ако 4 пати ти е многу. Исхраната мора исто да ти биде на место, ИДЕАЛНО би било да броиш калории и секој ден да си до 1000 калории во минус, ама досега немам сретнато девојка што е толку детерминирано до детал да води дневник за исхрана, така да остануваат "bro-science" советите. Исфрли пржено од исхраната, исфрли прости шеќери како слатки и сокови, избирај храна која не е преработена и по можност побогата со влакна зошто побргу заситува (пример избери овес пред компир, а компир пред ориз) Ако неможеш без леб јади црн леб од житарици. Од млеко пиј безмасно, а избегнувај полномасно сирење. Од месо слободно конзумирај стек и рибешко од понемасните. Кафе можеш да пиеш слободно исто како и диетални сокови (Кока Кола Зеро, Пепси макс ...)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom