Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.768
Поени од реакции
17.689
DeviAngel
Абе супер си направил, воопшто да не ти е криво.
Си ја избришал, многу големата работа.

И нема што каша попара да ти е тебе. Гледаш дека таа си бара простор, време, и сам тоа го пиша, така да, ако те побара, добро, ако не те побара, па уште поарно да ти кажам. Терај си и уживај. (y)
Знајш како претходно имав врска 3 години и наебав тотално и после тоа не се замарав во другите врски во оваа видов дека ми е убо и дека има доверба и се остало и се залетав 2 месеци додуша знам дека не се ништо ама ете .... тоа е..
Фала мн за времето ии своетите :)

• Војник •

БОРБА ТЕ ЧЕКА!
Член од
6 април 2011
Мислења
457
Поени од реакции
1.263
Од прво благодарам за вашите совети.
Пријателе, може ти се појавило такво чувство поради тоа што можеби до сега не си имал таков разговор на социјалниве мрежи.
Не сме некоја голема разлика, 2 години не се многу, но и јас сум го почувствувал тоа, но гледај на работите на подруг начин. Она е тука, можеби се мува со други додека ти си таму и си ја тупиш главата со неа.

Немој, правете си муабет, и се тоа нека си оди во ред, но додека да дојде лето ќе помине прилично долго време. Она сега ти се допаѓа, но за еден месец може да се сменат многу работи.
Ако мислиш на неа, и не излегуваш, немаш волја за ништо, можеби пропушташ поголеми шанси, а она да не вреди за тоа.

Не ти викам откажи се, но неможам да ти кажам да се трудиш за нешто повеќе.

Ајде да сте во врска, па да ти биде така, но ова не е тоа.

Се на се, продолжете да се допишувате, но нека не биде толку константно, сепак оддржувај контакт со неа, па кога ќе дојдеш во лето, договорете се да се видите, па ако требало да биде нешто, ќе биде. А до тогаш, живеј си го животот и ич да не си ја тупиш главата :)
Види јас ја аднав оти одма ми се допаѓаше (така случајно ја најдов кај една пријателка), па ја прашав така искрено дали може да се запознаеме етц. и најдовме муабет. И веќе една проклета година чустувам нешто за неа. Зборивме и 2-3 пати на Skype, па дури во математика ми помогна. И мислам дека не е таква да се слика на ФБ со некој машки, btw нема ни ставено.

За тоа што викаш свесен сум, љубов на далечина е многу глупа работа. И јас не планирам толку рано па да се женам за да ја земам. Си фантазирам некој глупости што ме прават тажен.

Па јас мислам прво да ја видиш во живо, може нема толку многу да ти се допадне, нема да кликнете, нема после толку многу да мислиш на неа, зошто виртуелност и реалност се две различни работи.
Сега ако ја блокираш, ќе се осеќаш ко љубовта на твојот живот да си ја испуштил, а сигурно тоа ќе нема врска. :)
А доколку кликнете, е тогаш не знам што би правел, оти врска на толкава далечина, едноставно не оди.
Тогаш можеш да размислиш за блок.
Има уште многу до лето, 5, 6 месеци. И јас мислам дека во живо прво треба да ја гледам, али има многу до лето.

Знам можда и ќе мислам дека сум ја изпуштил љубовта, али знам и ако боли тоа треба да го направам. Или не? Уште незнам. Иначе се согласувам со тоа дека љубов на далечина не чини.

Иначе долго време не пишувам со неа, незнам ни више за што да пишуваме.
Не,ти не ја сакаш,нит си заљубен во нејзе...
Можеби моментална привлечност но ништо повеке од љубов...
Љубов би се родила тек на првата средба...
А можеби и нема..
Знаеш не е исто преку интернет и живо...
Може нема да е тоа што го очекуваш...
Можеби ке се разочараш,можеби ке се воодушевиш...
Очи во очи е тоа најважното...
А сега?
Сега само можеш да погодуваш.
Мој совет...Не се залетувај предвреме...
Почекај,види,пресуди...
А блокот не е решение верувај...
Не треба да бегаш од тоа...
Соочи се...
Добар текст. Благодарам за советот.

П

Пепси_

Гостин
Толку пички во Аустрија тој се заљубил во некоја од македонија преку фб ? шо сеа не ебиш во здрав мозок ?

само ти е привлечна и можиш да го издркаш на неа не си заљубен ок ?

терај школото и бркај газиња таму..... :facepalm:

Член од
20 јануари 2012
Мислења
77
Поени од реакции
31
Па ќе ве замолам за искрено размислување и совет, без муабети за тешење, туку искрено да кажете што да правам.
Мое мислење е дека девојчето свиѓа или е заљубено во друг и дека со тебе оди само зошто и треба некој со кој ќе тепа досада. А тоа што ти рекла дека нешто и фали е само изговор за да прекинете.

Поздрав и со лесно
--- надополнето: 20 март 2013 во 04:03 ---
Па ќе ве замолам за искрено размислување и совет, без муабети за тешење, туку искрено да кажете што да правам.
Мое мислење е дека девојчето свиѓа или е заљубено во друг и дека со тебе оди само зошто и треба некој со кој ќе тепа досада. А тоа што ти рекла дека нешто и фали е само изговор за да прекинете.

Поздрав и со лесно

Член од
23 февруари 2013
Мислења
48
Поени од реакции
4
Здраво Дечки

Уште малку ке наполнам 20 години, има една девојка што ми се допаѓа веке 4-5 години. Пред отприлика 3 години и се пуштив но тоа беше неуспешно затоа што и се пуштив во момент кога дознав дека има дечко. После тоа некако се оддалечивме, се немавме многу. Сега поминаа 2-3 години ,таа е слободна а мене уште ми се допага, поточно ја сакам, и се дружиме колку толку. Во тие 5 поминати години не ми влезе друга девојка во главата, а шанси имаше. Инаку со девојката сме во исто друштво, и сакам пак да се обидам ,но сакам резултатот да биде позитивен. Што да направам ? Како да и се пуштам ? Девојката ужива во романтика, тоа може да биде од помош. Ми доаѓаа секакви мисли на глава ,но не направив ништо ,се плашев некако. Инаку во друштвото не сум многу опуштен, се срамам некако и не правам многу муабет, а кога сум со некој други не сум таков...Мислам дека тоа е од нејзината придружба...Ве молам за совет и мислење ? Што да направам ? поздрав

Fiend

смут џезер
Член од
29 март 2012
Мислења
947
Поени од реакции
1.074
Здраво Дечки

Уште малку ке наполнам 20 години, има една девојка што ми се допаѓа веке 4-5 години. Пред отприлика 3 години и се пуштив но тоа беше неуспешно затоа што и се пуштив во момент кога дознав дека има дечко. После тоа некако се оддалечивме, се немавме многу. Сега поминаа 2-3 години ,таа е слободна а мене уште ми се допага, поточно ја сакам, и се дружиме колку толку. Во тие 5 поминати години не ми влезе друга девојка во главата, а шанси имаше. Инаку со девојката сме во исто друштво, и сакам пак да се обидам ,но сакам резултатот да биде позитивен. Што да направам ? Како да и се пуштам ? Девојката ужива во романтика, тоа може да биде од помош. Ми доаѓаа секакви мисли на глава ,но не направив ништо ,се плашев некако. Инаку во друштвото не сум многу опуштен, се срамам некако и не правам многу муабет, а кога сум со некој други не сум таков...Мислам дека тоа е од нејзината придружба...Ве молам за совет и мислење ? Што да направам ? поздрав
Не дека јас сум многу искусен,исто имам 19 години и до пред некој месец и јас барав помош овде,али претходно бев у иста ситуација како тебе.Не другар ти не ја сакаш.И јас мислев дека ја сакам али кога веќе не се гледавме едно добри 3-4 месеци ја заборавив..тоа е само опсесија...5 години ќутев и на крај не ни успеав да и кажам...батали ја,еднаш неќела-никогаш нема да сака.

Член од
23 февруари 2013
Мислења
48
Поени од реакции
4
Не дека јас сум многу искусен,исто имам 19 години и до пред некој месец и јас барав помош овде,али претходно бев у иста ситуација како тебе.Не другар ти не ја сакаш.И јас мислев дека ја сакам али кога веќе не се гледавме едно добри 3-4 месеци ја заборавив..тоа е само опсесија...5 години ќутев и на крај не ни успеав да и кажам...батали ја,еднаш неќела-никогаш нема да сака.
Другар неможам да ја заборавам никако :tapp: . Не се гледавме и по 3 месеци но сеуште чуствувам нешто спрема неа :(

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Здраво Дечки

Пријателе искрено, читајки те тебе се пронајдов самиот себеси.
Имам 19 години јас, но бев во истата ситуација, и работата е што сеуште ја сакам, и само да покаже она интерес би оставил се, само за да бидам со неа.

Работата е тоа што мене ми претставуваше болка, го претворив во гнев и оттогаш цело време кога сум во нејзино присуство се пуштам на други женски или пак сум со други женски, сакам само да почувствува она што јас го чувствувам, а тоа е нешто што неможе да се објасни, барем не вака со зборови, но ти разбираш како е.

Вистината е тоа дека ти нема да можеш да ја заборавиш иако не сте имале ништо, но работата што можеш да ја направиш е да и покажеш дека згрешила многу што не сакала ништо со тебе.

Не ти кажувам јас, менувај девојка од недела на недела, само престани да покажуваш интерес за неа, кога ќе бидеш во нејзино присуство, прави се дека не ја забележуваш. Знам на почетокот е многу тешко, но верувај ми дека ќе успее, ќе и станува криво.

Јас од тој период, па се до денес неа ја барам во секоја девојка, но неможам да ја најдам, јебига не го добиваме секогаш она што го посакуваме :/

Член од
23 февруари 2013
Мислења
48
Поени од реакции
4
Пријателе искрено, читајки те тебе се пронајдов самиот себеси.
Имам 19 години јас, но бев во истата ситуација, и работата е што сеуште ја сакам, и само да покаже она интерес би оставил се, само за да бидам со неа.

Работата е тоа што мене ми претставуваше болка, го претворив во гнев и оттогаш цело време кога сум во нејзино присуство се пуштам на други женски или пак сум со други женски, сакам само да почувствува она што јас го чувствувам, а тоа е нешто што неможе да се објасни, барем не вака со зборови, но ти разбираш како е.

Вистината е тоа дека ти нема да можеш да ја заборавиш иако не сте имале ништо, но работата што можеш да ја направиш е да и покажеш дека згрешила многу што не сакала ништо со тебе.

Не ти кажувам јас, менувај девојка од недела на недела, само престани да покажуваш интерес за неа, кога ќе бидеш во нејзино присуство, прави се дека не ја забележуваш. Знам на почетокот е многу тешко, но верувај ми дека ќе успее, ќе и станува криво.

Јас од тој период, па се до денес неа ја барам во секоја девојка, но неможам да ја најдам, јебига не го добиваме секогаш она што го посакуваме :/
Точно е тоа пријателе, но сум пробал и така пак не дејствува...Сега овие денови почнав почесто да и пишам, ке видиме што ке биде...Се плашам дека темите за разговор постепено се намалуваат и ми требаат нови..Решив ,ке се обидам повторно ,што сака нека биде...Годинава одам за Америка и нема да сум тука 4 месеци, па ке имам време да ја заборавам колку толку, односно кога нема да ја гледам болката ке се намали, а кога ке се вратам се надевам дека во животот ке ми се појави друга девојка што ке ја сакам, но сега ми требаат нови теми за разговор и начин како да и се пуштам.. Разбираш ? И точно е тоа дека секојпат не го добиваме она што го сакаме ;)

Член од
4 март 2009
Мислења
604
Поени од реакции
442
Точно е тоа пријателе, но сум пробал и така пак не дејствува...Сега овие денови почнав почесто да и пишам, ке видиме што ке биде...Се плашам дека темите за разговор постепено се намалуваат и ми требаат нови..Решив ,ке се обидам повторно ,што сака нека биде...Годинава одам за Америка и нема да сум тука 4 месеци, па ке имам време да ја заборавам колку толку, односно кога нема да ја гледам болката ке се намали, а кога ке се вратам се надевам дека во животот ке ми се појави друга девојка што ке ја сакам, но сега ми требаат нови теми за разговор и начин како да и се пуштам.. Разбираш ? И точно е тоа дека секојпат не го добиваме она што го сакаме ;)
Ти си целосно изгубен во целава ситуација,не си сигурен што сакаш.Пишуваш со девојката,сакаш повторно да се зближите,да се обидеш кај неа,а од друга страна велиш дека ќе одиш во Америка на 4 месеци.Во случај да успееш кај девојкава која ти се допаѓа,ќе бидеш 2 месеци со неа и ќе заминеш во странство,мислиш дека таа ќе те чека додека си во странство.Од друга страна,голема шанса има да запознаеш некоја таму,па да имаш летна авантура па потоа кога ќе се вратиш ќе запознаеш некоја која ќе го заземе местото на досегашнава симпатија,некоја која ќе те исполнува,верувај сите имале некоја личност по која лудувале и пателе но со тек на време запознаваш нови личности кои ќе бидат вредни да го имаат твоето внимание и љубов.

Ron0n

The Mercedes Guy
Член од
16 август 2009
Мислења
351
Поени од реакции
198
Здраво Дечки

Џоце, шансите тука се бинарни - или кец или нула (или ќе успее или не).

Мој совет, мораш да се потрудиш во друштвото да изгледаш како позитивна и подоминантна личност. Ако си од оние повлечените типчиња, што седат, завршено е уште пред да почне :)

Зборувај малку погласно и гестикулирај со рацете, швркни некој виц, заебанција или слично, значи направи нешто за да и останеш во очи, да види дека си духовит (но не и сељак, па затоа пази да не претераш со истакнувањето). Исто така, ако си бил малку повлечен до сега, немој наеднаш да се несвојствено за тебе да се промениш преку ноќ и да пробуваш да си алфа-мажјак (а гарант имате во друштвото некој лепотан - пичкарош што му работи устата со двеста на саат).

Значи, полека изгради си свој став, респект, и најважно од се: мораш да бидеш духовит! Не само да кажеш по некоја шега на секои 15 минути, туку интеракцијата со другите сврти ја на подуховито ниво :)

Јас порано бев повлечено момче, син на интелектуалци и никад не сум бил улично воспитан женкар. Ама со текот на времето, маката ќе те научи и на тоа школо...

И да знаеш, и на најискусните момчила им се плеткаат јазиците пред онаа што им е посебна ;)

Значи ова ти се од мене хинтови, а ако ти си веќе духовит, насмеан човек, работата ти е пола завршена, уште да и привлечеш внимание.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Здраво Дечки

Девојкава ти останала незавршена работа, затоа сè уште те привлекува. А можеш без неа - си можел 2-3 години да преживееш без неа, ќе можеш и понатаму, особено што ќе одиш во Америка.

Ти кажаа дека веројатно не ја сакаш... Многу е можно да е така и едноставно гордоста да ти била повредена во тој момент. Сепак, на овој или оној начин, ти мислиш на девојкава и сè што правиш, правиш заради девојкава, т.е. таа да добие впечаток дека не ти е потребна итн итн. Со други зборови, нејзиното внимание ти е значајно.

Според мене, нема да се смириш додека не се соочиш со неа уште еднаш. Покани ја да излезете. Нема ништо страшно тука, тоа е најнормална работа. Така, по секако ќе си ги решиш дилемите: или ќе дојде со тебе (тогаш не можела, зашто имала дечко) или нема (т.е. ниту тогаш си ѝ се допаѓал ниту сега не ѝ се допаѓаш). Верувај ми, од лично искуство ти велам дека најлошото нешто е да ја оставиш и да не ја повикаш да излезете - „што би било кога би било“ не е ниту приближно толку страшно како „што ќе беше да беше“. Со други зборови, ако не ја повикаш да излезете, цел живот ќе те јаде пропуштената можност.

Затоа, кратко и јасно - викни ја да излезете. Понатаму, што и да биде, ќе биде добро.

Поздрав и со лесно.

Член од
23 февруари 2013
Мислења
48
Поени од реакции
4
Џоце, шансите тука се бинарни - или кец или нула (или ќе успее или не).

Мој совет, мораш да се потрудиш во друштвото да изгледаш како позитивна и подоминантна личност. Ако си од оние повлечените типчиња, што седат, завршено е уште пред да почне :)

Зборувај малку погласно и гестикулирај со рацете, швркни некој виц, заебанција или слично, значи направи нешто за да и останеш во очи, да види дека си духовит (но не и сељак, па затоа пази да не претераш со истакнувањето). Исто така, ако си бил малку повлечен до сега, немој наеднаш да се несвојствено за тебе да се промениш преку ноќ и да пробуваш да си алфа-мажјак (а гарант имате во друштвото некој лепотан - пичкарош што му работи устата со двеста на саат).

Значи, полека изгради си свој став, респект, и најважно од се: мораш да бидеш духовит! Не само да кажеш по некоја шега на секои 15 минути, туку интеракцијата со другите сврти ја на подуховито ниво :)

Јас порано бев повлечено момче, син на интелектуалци и никад не сум бил улично воспитан женкар. Ама со текот на времето, маката ќе те научи и на тоа школо...

И да знаеш, и на најискусните момчила им се плеткаат јазиците пред онаа што им е посебна ;)

Значи ова ти се од мене хинтови, а ако ти си веќе духовит, насмеан човек, работата ти е пола завршена, уште да и привлечеш внимание.
blagodaram za sovetite ;)
--- надополнето: 21 март 2013 во 17:08 ---
Девојкава ти останала незавршена работа, затоа сè уште те привлекува. А можеш без неа - си можел 2-3 години да преживееш без неа, ќе можеш и понатаму, особено што ќе одиш во Америка.

Ти кажаа дека веројатно не ја сакаш... Многу е можно да е така и едноставно гордоста да ти била повредена во тој момент. Сепак, на овој или оној начин, ти мислиш на девојкава и сè што правиш, правиш заради девојкава, т.е. таа да добие впечаток дека не ти е потребна итн итн. Со други зборови, нејзиното внимание ти е значајно.

Според мене, нема да се смириш додека не се соочиш со неа уште еднаш. Покани ја да излезете. Нема ништо страшно тука, тоа е најнормална работа. Така, по секако ќе си ги решиш дилемите: или ќе дојде со тебе (тогаш не можела, зашто имала дечко) или нема (т.е. ниту тогаш си ѝ се допаѓал ниту сега не ѝ се допаѓаш). Верувај ми, од лично искуство ти велам дека најлошото нешто е да ја оставиш и да не ја повикаш да излезете - „што би било кога би било“ не е ниту приближно толку страшно како „што ќе беше да беше“. Со други зборови, ако не ја повикаш да излезете, цел живот ќе те јаде пропуштената можност.

Затоа, кратко и јасно - викни ја да излезете. Понатаму, што и да биде, ќе биде добро.

Поздрав и со лесно.
blagodaram drugar, taka i mislev da napravam ,no sega sum siguren ;)

Член од
21 март 2013
Мислења
28
Поени од реакции
23
и првиот и вториот пат кога пробавме таман да бидне работата нему му падна ко шпагета... Дали е можно да е многу бил возбуден? Или од кондомот се деконцентрирал додека го ставал ?
--- надополнето: 21 март 2013 во 20:46 ---
и првиот и вториот пат кога пробавме таман да бидне работата нему му падна ко шпагета... Дали е можно да е многу бил возбуден? Или од кондомот се деконцентрирал додека го ставал ?

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Пробај следен пат, напали го, и ти стави му го кондомот.

Kajgana Shop

На врв Bottom