Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Имаш иста услуга(пакет) Optic и NeOptic, пример 3MAx Basic i 3Max Basic Optic.
Ако во твоето место на живеење има САМО оптика а нема бакар пак имаш опција да добиеш услуга преку оптика а со брзина на бакар...у тој случај го викаат Реплика наместо Оптика. То би му дошло on place, ти местат Huawai оптички рутер а имаш брзина наместо 40/40 некоја 4Мб/512 и плаќаш како за 3MAx преку бакар или Call&Surf све зависи дали имаш и ТВ или не.

Гледам во Чаир има до школото Васил Главинов, а дали има преку улица во зградите?

Гледам во Чаир има до школото Васил Главинов, а дали има преку улица во зградите?

Кажи бе Џон Кенеди шо му се срамиш :D
Има. Макс Оптик првично е измислен за згради, па после за куќи.

Кажи бе Џон Кенеди шо му се срамиш :D
Има. Макс Оптик првично е измислен за згради, па после за куќи.

Па во зградите има само Близу, не гледам на Телеком. :D
--- надополнето: 2 март 2013 во 22:44 ---
Што се случи со страницата на Max Tv на Facebook, видете каква објава ставиле:https://www.facebook.com/mk.maxtv :D
Се утепав од смеа, изгледа некој ја хакна страната и ставиле на слика к*р и напишале: "da vi eb*m mater fanovi". :pos:

Па во зградите има само Близу, не гледам на Телеком. :D
--- надополнето: 2 март 2013 во 22:44 ---
Што се случи со страницата на Max Tv на Facebook, видете каква објава ставиле:https://www.facebook.com/mk.maxtv :D
Се утепав од смеа, изгледа некој ја хакна страната и ставиле на слика к*р и напишале: "da vi eb*m mater fanovi". :pos:

Може тек сеа им текнало на телеком, али малце погоре кај мене (после школото Рајко) у кулите уште од мнооогу одамна (сигурен сум дека дури порано и од центар) е стаена оптика...

Може тек сеа им текнало на телеком, али малце погоре кај мене (после школото Рајко) у кулите уште од мнооогу одамна (сигурен сум дека дури порано и од центар) е стаена оптика...

Има се до Васил Главинов, ама преку улица не е обележано на мапата.

Има се до Васил Главинов, ама преку улица не е обележано на мапата.
Мислам дека Џон Кенеди нема , јави се на 171 прашај или појди до поштата во Чаир прашај во продажниот салон блиску ти е салонот.

Случајно да не имате проблеми? Убиствено бавен е кај мене...

Денес се тегави нешто интернетов. Имам 3 Max Optic Start . Кај другите како е?

Прашав во Интернет и мрежи темата ама никој таму не ми одговори ,па си реков ај да прашам во соодеветна тема
Имам интернет од Т-Home со ваков модем
t-home-speedport-w503v.jpg

има и wireless (знаете тоа веќе ) ,но не си го знам пасвордот кој ми е ,пробав еднаш да сменам пасворд со влегуување во рутерот на http://192.168.178.1/ со пасворт и јузернејм Админ (пошо така влегува) и да го наместам да ми го пишува wireless -oт по име ,и да му ставам пасворд за да може да ми го најде и на мобилен или на лаптоп ,ама незнам точно каде се мести тоа .
Знае некој како да наместам тоа точно како треба ?.

и уште нешто да ве прашам можда малку е off topic прашање ама да прашам јас .Зошто не ми ги seed-ува торентите кој ги имам симнато во било која торент програма ?
Вака стојат а не seed-уваат ,пробав во повеќе програми истото е
Capture.PNG
Треба тие торенти да ги seed-увам па затоа прашувам .

и јас сум заинтересиран за ова подесување,па имате два плизови:cuc:

Прашав во Интернет и мрежи темата ама никој таму не ми одговори ,па си реков ај да прашам во соодеветна тема
Имам интернет од Т-Home со ваков модем
t-home-speedport-w503v.jpg

има и wireless (знаете тоа веќе ) ,но не си го знам пасвордот кој ми е ,пробав еднаш да сменам пасворд со влегуување во рутерот на http://192.168.178.1/ со пасворт и јузернејм Админ (пошо така влегува) и да го наместам да ми го пишува wireless -oт по име ,и да му ставам пасворд за да може да ми го најде и на мобилен или на лаптоп ,ама незнам точно каде се мести тоа .
Знае некој како да наместам тоа точно како треба ?.

Влегвиш во рутерот и ојш на WLAN

4v65ip.jpg

за да го смениш името на мрежата ојш во радио сетингс

qo7lhg.jpg

за да го смениш пасвордот од мрежата ојш во security

351bluf.jpg

тенкс,успешна операција

Пробав да наместам вака ,ама не ми го наоѓа wireless -oт на мобилен ,a кај radio settings немаше вака толку опции како на сликата :(

Пробав да наместам вака ,ама не ми го наоѓа wireless -oт на мобилен ,a кај radio settings немаше вака толку опции како на сликата :(

Првин влези во рутерот и оди на менито (види слика)

2yo4s2s.jpg

после одиш во експерт сетап

dn1ssk.jpg

и таму го штиклираш експерт сетап, па apply и ОК

34xers9.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom