Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Имам едно прашање
Сигурно го има во темава но 600 и фазла страни се неможам една по една да ги читам ме интересира дали би ставиле оптика кајмене на улица заинтересираноста не е многу голема а улицата е прилично голема но дел од неа ?
Благодарам.

Имате проблем со филмовите од видеотеката? Пуштив еден сеа и многу ми кочит не можам да го гледам :(

Имам приметено дека кога користам автоматски ДНС кои се од т-хоме, на ФБ сликите ми ги дава како broken image, а ако користам гоогле или опен ДНС, се е во ред. Кај некој друг да има ваков проблем???
епа ја веќе месец дена имам проблеми со фб... некад си работи ко шо треба, некад е ептен спор, некад се брокен имеџес... а користам google dns :/
не знам што е финтата
а ме мрзи да пробувам да мењам днс зашо последен пат кога го правев тоа едвај се уклучив на нет после

Имам едно прашање
Сигурно го има во темава но 600 и фазла страни се неможам една по една да ги читам ме интересира дали би ставиле оптика кајмене на улица заинтересираноста не е многу голема а улицата е прилично голема но дел од неа ?
Благодарам.
Не тоа дали ти или сите од твојата улица сакаат оптика или не ,до самиот телеком е каков им е планот за поставување на оптика кај мене во Скопје Север имаа испланирано да постават оптика ја поставија а потоа собираа потписи односно одбрување од станарите за да постават во влез кутии од 20 станари во влезот само од мене добија согласност и доволно им беше.

Не тоа дали ти или сите од твојата улица сакаат оптика или не ,до самиот телеком е каков им е планот за поставување на оптика кај мене во Скопје Север имаа испланирано да постават оптика ја поставија а потоа собираа потписи односно одбрување од станарите за да постават во влез кутии од 20 станари во влезот само од мене добија согласност и доволно им беше.
Забележав на нивната бандера дебел кабел со некое метално големо џекче нешто, како што видов би требало да е оптика бандерата е 3-4 метра одалечена од мене па деновиве ќе одам ќе прашам иначе колку ресивери сега можи на оптика ? случајно да не знаеш ?

Забележав на нивната бандера дебел кабел со некое метално големо џекче нешто, како што видов би требало да е оптика бандерата е 3-4 метра одалечена од мене па деновиве ќе одам ќе прашам иначе колку ресивери сега можи на оптика ? случајно да не знаеш ?
Друже оптика по бандери нема,само вкопани во земја.Инаку може до 4 ресивери ,за вториот не плакаш претплата додека за трет мислам дека е некаде 190 денари за ова и не сум сигурен .Инаку 999 денари ќе ти наплатат за вториот ресивер.

Друже оптика по бандери нема,само вкопани во земја.Инаку може до 4 ресивери ,за вториот не плакаш претплата додека за трет мислам дека е некаде 190 денари за ова и не сум сигурен .Инаку 999 денари ќе ти наплатат за вториот ресивер.

Баш така како што кажа mishko , 999 еднократно за вториот, 190 месечно за секој нареден, а инаку на оптичкиот уред има 4 лан порти, на кои би можеле да се приклучат 4 ресивери, но имај во предвид дека еден ќе ти треба за компјутер (под претпоставка дека користиш интернет преку LAN).

како се деактивират пакетиве што сум ги активирал ?

Дали оптичкиот на T-Home од пакетот 3 Max Basic Optic е навистина 40mbps и дали телефоноијата иде преку оптиката или преку бакар?

Дали оптичкиот на T-Home од пакетот 3 Max Basic Optic е навистина 40mbps и дали телефоноијата иде преку оптиката или преку бакар?

Ако има услови (а со оптиката има), нема зошто да не ти ги пуштат потребните 40 Mbps. А телефонијата оди преку истиот оптички кабел.

Ако има услови (а со оптиката има), нема зошто да не ти ги пуштат потребните 40 Mbps. А телефонијата оди преку истиот оптички кабел.

Епа супер, значи нема да треба бакар. ;)

Имам приметено дека кога користам автоматски ДНС кои се од т-хоме, на ФБ сликите ми ги дава како broken image, а ако користам гоогле или опен ДНС, се е во ред. Кај некој друг да има ваков проблем???
и јас го имав истиот проблем,сега ги користам google днс серверите
имате ли проблеми со youtube? мнооогу споро ги вчитува видеата ...

и јас го имав истиот проблем,сега ги користам google днс серверите
имате ли проблеми со youtube? мнооогу споро ги вчитува видеата ...
И ја користам гоогле днс, а во врска со youtube кога како...

Епа супер, значи нема да треба бакар. ;)
Имаш иста услуга(пакет) Optic и NeOptic, пример 3MAx Basic i 3Max Basic Optic.
Ако во твоето место на живеење има САМО оптика а нема бакар пак имаш опција да добиеш услуга преку оптика а со брзина на бакар...у тој случај го викаат Реплика наместо Оптика. То би му дошло on place, ти местат Huawai оптички рутер а имаш брзина наместо 40/40 некоја 4Мб/512 и плаќаш како за 3MAx преку бакар или Call&Surf све зависи дали имаш и ТВ или не.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom