Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
ONE имаат многу постабилна линија значи (и поефтина) :P

Имам можност за оптика од Т-Хоум и сакав да е префрлам наредниве месеци ама што ќе ми е кога гледам нонстоп се жалите :D

Да е само Оне, колку други оператори независни од т-гомнава имаат стабилен интернет. Веќе година дена сум на еден кумановски провајдер, еден ден не жалам што сум кај нив. Тродупло поефтино и дупло побрзо. Не е оптика, ама супер е.

Абе сеа... тоа е исто ко да имаш фичо, и да викаш дека е супер, споредено со на другар ти Volvo-то. Неспоредлив е интернетот на T-Home со другите, знаат да си имаат проблеми, како овие деновиве, ама сепак, оптика не може да се носи со бакар.

Да де, дојди па ќе видиш дали е неспоредлив, не е истото време како порано само еден јак оператор и сите други не чинат, оставете тие приказни еден единствен најјак. Оптика доаѓа до главната улица, од тука сме на утп кабли. Користам 12мбит за 400ден, поефтино здравје, а и стабилно. Велиш за т-хоме неспоредлив а велиш знаат да си имаат проблеми како овие деновиве, па јас читам редовно овдека веќе со месеци имате проблеми, само кукате, а сепак го фалите како е неспоредлив, нема логика.

Да де, дојди па ќе видиш дали е неспоредлив, не е истото време како порано само еден јак оператор и сите други не чинат, оставете тие приказни еден единствен најјак. Оптика доаѓа до главната улица, од тука сме на утп кабли. Користам 12мбит за 400ден, поефтино здравје, а и стабилно. Велиш за т-хоме неспоредлив а велиш знаат да си имаат проблеми како овие деновиве, па јас читам редовно овдека веќе со месеци имате проблеми, само кукате, а сепак го фалите како е неспоредлив, нема логика.
Океј, јас имам FTTH. Не може ништо да се спореди со тоа влакното да ти стига до дома, до рутер. Имам 60 Mbit/s Download, 600 GB месечен лимит. Сите провајдери си имаат проблеми, ако викаш дека цело време е перфектно, лажеш. И да, се уште стојам на тоа дека е неспоредлив. А за тоа дека ONE имаат постабилна линија, само ќе се насмеам.

Океј, јас имам FTTH. Не може ништо да се спореди со тоа влакното да ти стига до дома, до рутер. Имам 60 Mbit/s Download, 600 GB месечен лимит. Сите провајдери си имаат проблеми, ако викаш дека цело време е перфектно, лажеш. И да, се уште стојам на тоа дека е неспоредлив. А за тоа дека ONE имаат постабилна линија, само ќе се насмеам.

Vo Struga najstabilna linija e od ONE mada i T-home dobro se drzi, taka sepak zavisi od lokacijata. Ne se machi da smeesh :)))

Vo Struga najstabilna linija e od ONE mada i T-home dobro se drzi, taka sepak zavisi od lokacijata. Ne se machi da smeesh :)))
Само едно да не заборвиш тие ја користат мрежата на Т-Хоме .До пред една година Оне беше доста добар но повеќе не се ова го кажувам од лично искуство

Само едно да не заборвиш тие ја користат мрежата на Т-Хоме .До пред една година Оне беше доста добар но повеќе не се ова го кажувам од лично искуство
Tocno e deka ja koristat mrezata od thome, kako sto rekov struga e super one za drugi gradovi neznam bidejki sekade e razlicno....optika uste nemame od thome tek pred skoro vreme pocnaja da redat optika niz struga...
--- надополнето: 16 март 2013 во 16:32 ---
Tocno e deka ja koristat mrezata od thome, kako sto rekov struga e super one za drugi gradovi neznam bidejki sekade e razlicno....optika uste nemame od thome tek pred skoro vreme pocnaja da redat optika niz struga...

Имаш ти 60 Mbit/s ама само на торент. Провери на http сообраќај дали имаш. Катастрофа е квалитетот на http сообраќајот, посебно кога ќе им се загуши интернетот. Зa youtube да не спомнувам, за парите кои ги даваме и услугите кои "треба" да ги нудат, катастрофа е.
Имав прилика деновиве да бидам во Љубљана. Во хотел имав многу поквалитетен http сообраќај од оптиката дома. :tapp:

Што е работава кога ја пуштам вчерашната епизода од ангели на видеотеката на сител ми се рестартира модемот.

трпете... се надевам дека ќе ја опраат ја коа ќе стаам :D

Само мене ми е ултра спор нетот и 5 мин имам, 4мин немам нет ? Па уште и не ми креваат -.-

Ви паѓа нетот постојано бе?Кај мене 1 минута иам 30 секунди неам нет...веќе 1ипол недела,а не ми креваат...

youtube по желба отвара, сака лета баферот сака те дупи 5 мин. Праиш рефреш 2-3 пати и ќе фати

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom