Македонија за 20 години

• Креатор на темата Креатор на темата NikolaMKD91
  • Време на започнување Време на започнување
Па дај еве ти оптимистичко, ама реално, сценарио.
--- надополнето: 10 март 2013 во 13:52 ---
А сеа демек не им дозволуваме...
Еве јас живеам во доминантно албанска средина. Можам да ти кажам дека со години наназад се работи на осиромашување на македонците, нивно заплашување.... итн. Тие се побројни, повеќе се множат и имаат повеќе пари од нас.
Зошто мораш да живееш со толку предрасуди?
Дај молим те објасни како албанците работат да се осиромашуваат македонците??
И како е можно албанците да имаат повеќе пари од македонците кога државата се води од македонци отсекогаш???
Да го напишеше ова некој албанец би имало смисла.....

Не мора со сила да не истераат, ќе не осиромашат и ќе не прислат да се селиме зошто немаме егистенција. Се повеќе и повеќе луѓе се селат, поготово младите, што во Скопје, што надвор од државата.

Не знам што да коментирам веќе....

Во суштина ако сакаме да ја задржиме државата и да не дозволиме да изгубиме повеќе од она што веќе е изгубено, ние треба одма да ми објавиме војна. Рамковниот договор одма да се укине, да се формира исклучиво македонска влада, да се реорганизираат општините итн.
Во спротивно тие ќе стануваат посилни и посилно со секој изминат ден и нема да можеме да направиме ништо еден ден кога ќе имаат барање што не можеме да ги прифатиме. Ќе бидат пресилни.
Ова не знам веќе што значи.....

Ова не знам веќе што значи.....
Што си сеел, тоа ќе жнееш.
Како што се зголемува фреквенцијата на напади на Албанци врз Македонци, така ќе начекуваш се повеќе такви мислења.

Зошто мораш да живееш со толку предрасуди?
Дај молим те објасни како албанците работат да се осиромашуваат македонците??
И како е можно албанците да имаат повеќе пари од македонците кога државата се води од македонци отсекогаш???
Да го напишеше ова некој албанец би имало смисла.....
Знаеш што значи да имаш предрасуди? Да коментираш за нешто за што немаш директни информации. Јас сум тука секој ден и гледам што се случува. Тоа што државата се водела од македонци нема врска, зашто општината се води исклучуво од албанци. Со секој нов градоначалник македонците се отпуштаат од работа од работните места под буџет а се примаат албанци што немаат врска од работата. Да не правиме муаебет како најголеми бизнисмени стануваат тие што се блиску до градоначалникот. Им помага за се што можеш да замсилиш. Од градење згради до сите тендери што градот може да ги понуди. Башка, вчера баш слушнав дека го зголемил нивото на данок на имот за сопственици на деловни објекти и тоа само за македонците.

Ти мислиш дека си малцинство? Не бе другар, ја таму кај што живеам сум малцинство.

За 20 години гео-политичката состојба значително ќе се промени. Американците ќе губат се повеќе територии, Кина ќе биде сила бр.1 во светот. Ова ќе значи Руска доминација на Балканот.

Ние од почеток ќе бидеме во еуфорија од промените и од тоа што ќе се куртулиме од бандитите Амерички и бирократите Бриселски. Ќе маваме сеири по интернет а Wind of Change ќе биде највртена песна. И тогаш, малку пред да ни текне дека Русите се другарчиња со Србите и Грците, ќе ни стигне препорачано писмо од Кина, со текст: „Дечки, вие бевте тие што го признавте Тајван?“

Знаеш што значи да имаш предрасуди? Да коментираш за нешто за што немаш директни информации. Јас сум тука секој ден и гледам што се случува. Тоа што државата се водела од македонци нема врска, зашто општината се води исклучуво од албанци. Со секој нов градоначалник македонците се отпуштаат од работа од работните места под буџет а се примаат албанци што немаат врска од работата. Да не правиме муаебет како најголеми бизнисмени стануваат тие што се блиску до градоначалникот. Им помага за се што можеш да замсилиш. Од градење згради до сите тендери што градот може да ги понуди. Башка, вчера баш слушнав дека го зголемил нивото на данок на имот за сопственици на деловни објекти и тоа само за македонците.

Ти мислиш дека си малцинство? Не бе другар, ја таму кај што живеам сум малцинство.

За кој град зборуваш? Тиквариве кого го толерираат селективно да мава даноци? Па тоа е рекет.

За 20 год ако се завршува успешно децентрализацијата тогаш можеш да се жалиш за дискриминација од општините, денеска немаат никаква моќ....... а локалните отпуштења се партиски, тие се случуваат и кога се менуваат ВМРО и СДСМ....

Ме интересира како е можно општините да ги зголемуваат делумно даноците......
НО ако е коруптивен Руфи Османи тогаш ми го наеба денот... баш сакав да го гласам...

Можеш да најдеш официјален документ каде го пишува ова?Ако е вистина мора да го има црно на бело, вака да го рашириме, бар тоа можеме.

Според мене ќе бидеме она што бевме после првата светска војна,албанија и косово ќе се спојат цел западен дел дури и Скопје,секако Грција средишниот дел и јужниот(оти секако дека ќе се извлече од криза) па она шо ќе остане доброволно ќе се даде на Бугарија :) Ова ќе стане :D

Можеш да најдеш официјален документ каде го пишува ова?Ако е вистина мора да го има црно на бело, вака да го рашириме, бар тоа можеме.
Имам вујна што работи во УЈП во Гостивар и таа ми кажа, ама не верувам дека би можел да и речам да најде документи. Може да има последици по неа лично.

Федерација за највеќе 10 години.
Чим стана нормално Ахмети на избори да го гледаш обесен на плоштад на билборд колку цела зграда работата е готова. Згора на се ресори за ЕУ и НАТО почнаа да даваат, што во иднина ќе си стане традиција, апетитите ќе се зголемат, Бадентеровото мнозинство во Собрание ќе ја држи Македонија како заложник во изгласување закони со мнозинство гласови од припадницита на заедниците кои не се мнозинство и тоа е тоа.

За 20 год ако се завршува успешно децентрализацијата тогаш можеш да се жалиш за дискриминација од општините, денеска немаат никаква моќ....... а локалните отпуштења се партиски, тие се случуваат и кога се менуваат ВМРО и СДСМ....

Ме интересира како е можно општините да ги зголемуваат делумно даноците......
НО ако е коруптивен Руфи Османи тогаш ми го наеба денот... баш сакав да го гласам...
Луѓето што се отпуштаат не се партиски кадар, туку се стручниот кадар. А на нивно место се ставаат партиски полтрони што не знаат ни како се вика нивното работно место, па не да знаат нешто од работота.

Имам вујна што работи во УЈП во Гостивар и таа ми кажа, ама не верувам дека би можел да и речам да најде документи. Може да има последици по неа лично.

Ма не мора некој од таму да бара. Тоа си има црно на бело јавни документи, ако некој наиде на вакво нешто нека ги објавува веднаш. Овде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom