Македонија за 20 години

• Креатор на темата Креатор на темата NikolaMKD91
  • Време на започнување Време на започнување
кооолку црни сценарија :eek:
нималку светлина на крајот од тунелот не гледате -
лооошо

лооошо
Па дај еве ти оптимистичко, ама реално, сценарио.
--- надополнето: 10 март 2013 во 13:52 ---
Ако некој им дозволи....ДА!
А сеа демек не им дозволуваме...
Еве јас живеам во доминантно албанска средина. Можам да ти кажам дека со години наназад се работи на осиромашување на македонците, нивно заплашување.... итн. Тие се побројни, повеќе се множат и имаат повеќе пари од нас. Не мора со сила да не истераат, ќе не осиромашат и ќе не прислат да се селиме зошто немаме егистенција. Се повеќе и повеќе луѓе се селат, поготово младите, што во Скопје, што надвор од државата.
Во суштина ако сакаме да ја задржиме државата и да не дозволиме да изгубиме повеќе од она што веќе е изгубено, ние треба одма да ми објавиме војна. Рамковниот договор одма да се укине, да се формира исклучиво македонска влада, да се реорганизираат општините итн.
Во спротивно тие ќе стануваат посилни и посилно со секој изминат ден и нема да можеме да направиме ништо еден ден кога ќе имаат барање што не можеме да ги прифатиме. Ќе бидат пресилни.

Гвујо умира од премногу странски инвестиции, го балсамираат и го изложуваат во маузолеј на плоштад. Го заменува син му, Гвујо 2ри Македонски. Македонците земаат плата од 300 000 евра дневно, ги купуваме Лихтенштајн и Луксембург. После економскиот бум од 2031 Македонија го купува мадагаскар и ги депортира сите Шиои таму, кои таму формираат република Јужна БЈРМ. Бранко ја води германската СДП, а Љубчо партијата на Ле Пен во франција. Во мариово се произведуваат роботи.

Па дај еве ти оптимистичко, ама реално, сценарио.
не бе друже....има МК одлично платени фактори кои ќе „осмислат„ подобро од мене, од тебе од трет - да не си го „абеме лафот“ за џабе ;)
пред 4-5 години мислев дека- баш секој поединец може да допринесе за подобра иднина, многу да промени... -пишував доста( не овде):icon_lol: ....бајаги се „залауфав“ у таа замисла т.е. верував и се надевав - но.....кога видов многу нечесни работи- искрено се откажав , кренав раце и едноставно не се замарам повеќе-
пушти се’ нек тече -текот друг го одредува

ПС
А можевме ..........и можеме - не е се’ изгубено

Првен да се запрашаме дали ќе постои, после ке предвидуеме ..

Ново дете ќе дојде, слушајте ми го предвидувањето. За десет години сигурна сум во тоа. А останатато мајке му, пробајте да предвидите каде ќе бидете вие за десет години, па видете дали можете за земја да кажете каде ќе биде за десет години.

Во секој случај поосвестен политички народ очекувам, зашто ги прележавме сите. Што и да те лажат сега, се ти е јасно.

Нема шанси за ново дете. Јас од сега ставам 1000 евра дека овие политички фигури ќе бидат и за 20 години. Ние сме еден таков лежерен народ што неможе ништо да не покрене. Со гаранција истиве политички партии со истите фигури кои владеат 20 години ќе бидат и во следните 20. Ако не се на чело секако ќе бидат позадински луѓе. И истиве плакатолепачи и газолижачи ќе мафтаат знамиња и ќе ги транспортираат како последни говеда по митинзи макар патувале и пет саати во еден правец. Тоа е духот на Македонецот и нема мрдање ни лево ни десно.
Гледајте за 20 години да не бидете тука, другото оставете им го нив, очи нека си извадат.

Ќе почнува полека да се дели... односно ќе се формира ГОЛЕМА АЛБАНИЈА. Тетово, Куманово, Гостивар, Дебар, Кичево, Струга... тој дел дефинитивно станува цел албански. Скопје, Велес, Битола, Прилеп... постепено стануваат повеќе албанци отколку Македонци... И на крај, Струмица, Радовиш, Штип, Кавадарци, Неготино... стануваат дел од Бугарија.

Македонците за тоа време ќе се иселуваат низ други држави.
Седи бе укор! :sneaky:

Јас баш размислувам позитивно. Не лупајте дека пред 20 години и сега Македонија била иста! Гледајте малце пошироко. При вакво кризно време Македонија сеуште стои на нозе за разлика од Шпанија, самојстојна јужна Македонија и остале. (y)

лооошо
На чело на Македонија доваѓа крал, нема веќе колитички препукувања, се фокусираме на аљбанците да се стават под контрола, пирин, егеј и мала преспа ни се припојуваат, развиваме нова армија како шо никој до сега ја нема видено и ги освојуваме источните троседи нашиот крал се жени со некоја убава жена од запад и им се раѓа дете, во меѓувреме кралот на Македонија ја освојува комплетно се јужно од нас, кралот го убиваат и на чело доваѓа синот негов кој најпрво благодарение на војската која татко му ја оставил освојува се до дунав потоа креенува на епски поход во мала азија, по нил, се до реките инд и ганг.

ќе напишев нашто ама ме мрзи :(

Нема шанси за ново дете. Јас од сега ставам 1000 евра дека овие политички фигури ќе бидат и за 20 години. Ние сме еден таков лежерен народ што неможе ништо да не покрене. Со гаранција истиве политички партии со истите фигури кои владеат 20 години ќе бидат и во следните 20. Ако не се на чело секако ќе бидат позадински луѓе. И истиве плакатолепачи и газолижачи ќе мафтаат знамиња и ќе ги транспортираат како последни говеда по митинзи макар патувале и пет саати во еден правец. Тоа е духот на Македонецот и нема мрдање ни лево ни десно.
Гледајте за 20 години да не бидете тука, другото оставете им го нив, очи нека си извадат.

Грујо кога се појави на политичка сцена? Пред 15 години така? Очекуваше некој таков кај нас - не верувам. Така и ова, се менуваат генерации, нема шанси за 10-20 години да нема нови раководства и луѓе. Особено ако земете дека овие се истрошени максимално. Небитно е на која страна ќе застане.

Што се однесува до ова гледајте вие да не бидете тука. Секој човек кој има прилика за лична надградба и просперитет нека ја искористи приликата веднаш. Каде и да се наоѓа таа. Не може цела Македонија да се исели и се надевам некој конечно ќе го разбере тоа и ќе гледа да ги задржи луѓето овде.

Македонија со сменето име, т.е. Потенцијална Империја Македонија :sneaky:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom