L
Luki Junior
Гостин
Бизнис за 3 000 евра.
500 евра да изнајмеш казан.
500 евра да изнајмеш простор за ферментација.
1000 евра за грозје. (60 000 ти купуват грубо 7-8 тона грозје)...
500 евра за подготовка и репроматеријали за варејне ракија.
500 евра за непланирани трошоци.
8 тона грозје 80 казана по 25 литра (у казан 100 килца шира), 2 тона ракија. 2-3 евра литар ракија 4-6 000 евра назад. Идеално на хартија.
У пракса, ништо не бива од него.

Правеш основна грешка у чекори за егзистенцијалистички дискурс, ама нема да ти објаснам дека.
Студентаријата мисле оти праа егзистенцијалистички маабети, додек тате праќа пари.
На село, прааме егзистенцијалистички маабети, оти никој не праќа пари (плус, нема кој да праќа).
Змејко Јунаку Македонски, Цицлести Вмровки има насегде со лизгар да ги ринеш. Оти тава не е партија, тава е национално движење... (Исто како у песната Мерак имам мамо Млада партизанка да станам... Денеска е, Мерак имам мамо Млада вмровка да станам).... За да ти ја разрешам најуспешно дилемата, јас имам врски кај семоќнио лидер и ќе напраам се шо е у моја моќ, Мац Мац да ја прераспоредат у Подарешката Избирачка Единица.... Избори се ближат, требе високообразован кадар и по селата... А она се вклопува идеално у профило шо моментално се тера од меснио избирачки штаб.
500 евра да изнајмеш казан.
500 евра да изнајмеш простор за ферментација.
1000 евра за грозје. (60 000 ти купуват грубо 7-8 тона грозје)...
500 евра за подготовка и репроматеријали за варејне ракија.
500 евра за непланирани трошоци.
8 тона грозје 80 казана по 25 литра (у казан 100 килца шира), 2 тона ракија. 2-3 евра литар ракија 4-6 000 евра назад. Идеално на хартија.
У пракса, ништо не бива од него.

Егзистенцијализам не оди со тоа све што го наброја, тоа може само во студентски домови со некоја ефтина ракија.
Мене ме придоби уште со подрумот, ама чекај да видиме секси вмровка што ќе понуди.
Правеш основна грешка у чекори за егзистенцијалистички дискурс, ама нема да ти објаснам дека.
Студентаријата мисле оти праа егзистенцијалистички маабети, додек тате праќа пари.
На село, прааме егзистенцијалистички маабети, оти никој не праќа пари (плус, нема кој да праќа).
Тава психоделична селска идила ми е ного примамлива, со се егзистенцијалистичкио дискур, само не го задоволува мојот фетиш кон учени вмровки. Ме тури во хамлетовска дилема овде. Имате ли некоја цицлеста вемеровка во Подареш?
Змејко Јунаку Македонски, Цицлести Вмровки има насегде со лизгар да ги ринеш. Оти тава не е партија, тава е национално движење... (Исто како у песната Мерак имам мамо Млада партизанка да станам... Денеска е, Мерак имам мамо Млада вмровка да станам).... За да ти ја разрешам најуспешно дилемата, јас имам врски кај семоќнио лидер и ќе напраам се шо е у моја моќ, Мац Мац да ја прераспоредат у Подарешката Избирачка Единица.... Избори се ближат, требе високообразован кадар и по селата... А она се вклопува идеално у профило шо моментално се тера од меснио избирачки штаб.