Бизнис за 2000-3000 евра, Чист неуспех-Предизвик-Успех

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Гока, брат, сакаш да кажеш-дали е можно од неуспех-успех да испадне или што ?

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Да бе, можно е, ја еднаш коа бев пијан, мочам, жуто на плочки, неможам да нацентрирам у шоља, предизвик ми беше, и на крај легнав врз нејзе, јез да малку се измочав по панталоните ( и на фаца ми прсна ) али успеав...

Исти кур е и со бизнис, ќе го јадеш троа, али после на коњ си..

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079
Со таа сума можеш да започнеш со занаетчиство ако те бива за нешто.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Се зависи каде имаш и колку ти се силни врските.

Има кадарни луѓе што не можат да се пробијат со бизнисот поради тоа што го немаат горенаведеното додека некои шутраци си развиваат солидни бизниси.
Секако дека има исклучоци ама ретки се.

intro

★ ★ ★★ ★
Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.360
Поени од реакции
1.060
може али докажи се со што си почнал...

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Што е најтрагично, ако е некој нафуран бизнис од типот кафич или незнам какви бизниси што се за богати луѓе кај што нема никакви прмеси на мозочно оптеретување, ќе го јадеш од рекетари. Како што кажа Клипче. Ако имаш врски и тоалетни држачи што свират бетовен кога ќе ролнеш хартија ( пред некој ден видов тука у магацинот карши мене ), да тоа има 10 палети кои веќе се исдистрибуирани низ буџованите во МК, инаку мислам дека беше 2000 од парче, ќе успееш пријателе. Се најдобро и добредојде во капитализмот.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.753
Поени од реакции
4.525
Се е можно бе друже ама ти си ја отворил темава колку морална поддршка да бараш.
Значи се знае во бизнисот се прави бизнис план, пресметуваш колку пари ти се потребни до колку можеш во минус да идеш итн.

Не е коцка па ќе биде или нема да биде.
Направи си математики што имаш да понудиш, дали тоа што го нудиш се бара, дали можеш ефективно и ефикасно да доставиш производ/услуга, дали имаш добра локација, дали можеби нудиш добра цена.

Да не философирам сега си има ризик во секој бизнис и затоа има добитници и лузери.

П.С 3000 евра не се којзнае колкави пари ама па сите почнале од негде.Барем ако не друго знаеш дека во Македонија од плата не се живее и без ризик нема добивка.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Да се надоврзам со постот над мене,битна е локацијата како што кажа тој и уште побитна е конкуренцијата.

Значи нема логика да влагаш кај што има поголема конкуренција,кај што тој бизнис е доста распространет и поготово ако тој човек соработува со Влада или е на било кој начин поврзан со политика.
Значи ќе треба да имаш дупло појак грб од него за да моеш да му конкурираш инаку ќе те изеде за доручек,што преку рекет(баш рекет) што преку инспекции и други срања.

Без добар план и земање на сите работи во предвид не ни планирај да почнуваш зашо ипак вложуваш твои пари(можеби последни) и нема да ти биде сеедно ако ги изгубиш лесно.

M

Moon Child

Гостин
Јас имам еден предлог.
Да си даде министерот Спиро оставка, и да си земе од тие кредити по 3000 евра, па нека започне он бизнис со тие пари, да видиме колку ќе биде успешен.

Нема шанси да успее, јас гледам секој ден колку е тешко, мислам во мојата работа-цвеќарство колку се мачи газдарицата за да не дојде до степен да го стави клучот на врата. Трошоците се огромни, плус ако имаш и вработен - осигуран, струјата е огин скапа, плус стави ги трошоците за роба, ќирија итн. Во минус ќе отидеш. Да не зборувам за чичковците инспектори:cautious: Туку лесно е да се јадат гомна да се осмелиш да отвориш бизнис:mad:

Edit - На @c i t r o му се допаѓа мислењето :icon_lol:

Член од
7 февруари 2013
Мислења
79
Поени од реакции
72
So 3000,00 evra ima mnogu uspesni biznisi.Problemot e sto nema rabotnici.Lesno e tuka da sedite i da delime pamet i da kukate kako drzavava ne ja biva i polesno e da odis vo stranstvo i da rabotis.Toj sto ne znae sto da raboti tuka,mislis deka ke se snajde u stranstvo,da ke go staat za pomalku pari da bide sadoperac,cistac,konobar,amal......ima rabota tuka,nema rabotnici.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
So 3000,00 evra ima mnogu uspesni biznisi.Problemot e sto nema rabotnici.Lesno e tuka da sedite i da delime pamet i da kukate kako drzavava ne ja biva i polesno e da odis vo stranstvo i da rabotis.Toj sto ne znae sto da raboti tuka,mislis deka ke se snajde u stranstvo,da ke go staat za pomalku pari da bide sadoperac,cistac,konobar,amal......ima rabota tuka,nema rabotnici.
Да бееее, нема работници во МКД, оние 300.000 седат дома од ќеф, живеат од социјална помош од 1000 евра и кафичите се полни нон-стоп!

Kajgana Shop

На врв Bottom