Бодибилдинг суплементи

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
За после тренинг наместо декстроза растворам со протеинот по една лажица мед. Мислење според вас дали е правилно или не бидејќи многу ми е фаил ова декстрозата што ја земаме ниту пакована ниту ништо така рандом ми изгледа ко обичен шеќер (сахароза) мелен.
Се наоѓа и пакована...

Член од
4 октомври 2008
Мислења
653
Поени од реакции
434
Искрено ако си така со исхрана би требало доста да ти игра улога во однос на прекин на катаболизам (состојба во која го доведуваш телото при вежбање) и побрзо преоѓање во анаболна состојба (идеална за градба на мускулна маса) опоравок итн итн.
Иначе да, изолатот зашто овој е претежно концентрат али ОК за другпат ќе знаеш и јас досега се имам зезнато неколку пати али па од грешки се учи.
Не го зедов изолатот зашто купував заедно со цимер ми и едвај го натерав да собере за овој, а не па за поскап и помал :). Иначе изолатот освен што има поголем процент протеин по сервирање, се апсорбира и побрзо? Ако е само првото, не ми е проблем, 22г има овој и таман ми е :)

Совет после вежбање со декстроза внесувај го, ако немаш касни банана па после 10 минути протеинот
Немам декстроза моментално, колку пари беше килограм? Иначе банана или суво грозје ми се задолжителни после тренинг, само што протеинот го пијам во теретана кога завршувам со вежбање, а другото го јадам по патот накај дома. Може е подобро како што викаш ти, ама попрактично ми излегува вака :D
--- надополнето: 7 март 2013 во 14:54 ---
Се наоѓа и пакована...
Мајсторе, беше во продавницата вчера околу 19:30? Дојдов и прашував за протеин, немав појма дека тоа си ти :D

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Не го зедов изолатот зашто купував заедно со цимер ми и едвај го натерав да собере за овој, а не па за поскап и помал :). Иначе изолатот освен што има поголем процент протеин по сервирање, се апсорбира и побрзо? Ако е само првото, не ми е проблем, 22г има овој и таман ми е :)
Изолат се апсорбира побрзо од концентрат, и тоа дупло побрзо. Концентрат е од прилика 3-4 грама на саат, изолат е 10-11 грама на саат. (ова зборам за чист концентрат и за чист изолат)

Член од
4 октомври 2008
Мислења
653
Поени од реакции
434
Изолат се апсорбира побрзо од концентрат, и тоа дупло побрзо. Концентрат е од прилика 3-4 грама на саат, изолат е 10-11 грама на саат. (ова зборам за чист концентрат и за чист изолат)
Оф, ептен голема била разликата. Ај мојов е мешавина на концентрат и изолат, ќе помине, па здрајве за нареден пат :)
Фала на сите

Член од
15 февруари 2008
Мислења
395
Поени од реакции
397
За после тренинг наместо декстроза растворам со протеинот по една лажица мед. Мислење според вас дали е правилно или не бидејќи многу ми е фаил ова декстрозата што ја земаме ниту пакована ниту ништо така рандом ми изгледа ко обичен шеќер (сахароза) мелен.
Медот е мешавина од декстроза и фруктоза која што варира од мед до мед и не е најдобар избор за после тренинг...Ако веќе се сомневаш во декстрозата или од било кои причини не е твој прв извор, како нејзина најдобра замена би било СУВОТО ГРОЗЈЕ или ПЕЧЕН КОМПИР ;)

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Немам декстроза моментално, колку пари беше килограм? Иначе банана или суво грозје ми се задолжителни после тренинг, само што протеинот го пијам во теретана кога завршувам со вежбање, а другото го јадам по патот накај дома. Може е подобро како што викаш ти, ама попрактично ми излегува вака :D
Лапни бананата или субото грозје после тренинг па накај дома протеинот :)

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Имаш пакувана кај Ѓороски CarboX од Biotech мислам беше, јас имам земано од таму. Тоа ти е микс од јаглехидрати меѓу кои и декстроза но има додаено и јаглехидрати со споро и бавно разложување(малтодекстрин, фруктоза, рибоза...) така да е идеална за после тренинг затоа што ги надокнадува гликогенските резерви на подолг рок не само мускулните туку и гликогенот во црниот дроб.

Gjoroski

Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Мајсторе, беше во продавницата вчера околу 19:30? Дојдов и прашував за протеин, немав појма дека тоа си ти :D
Кога ќе биде потопло, ќе шетам со маички со кратки ракави, за да ме препознавате (y)
ако одлучам да вежбам годинава ...

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Кога ќе биде потопло, ќе шетам со маички со кратки ракави, за да ме препознавате (y)
ако одлучам да вежбам годинава ...
Одамна си го ставил прашањево на дневен ред ама никако да се одлучиш :D

Gjoroski

Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Одамна си го ставил прашањево на дневен ред ама никако да се одлучиш :D
Не е лесно да се одлучам и пресечам, ама ќе морам. Ќе затопли, кој ќе ве гледа како ќе ми се шетате по улици :cool:

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Еве еден интересен графикон ќе им помогне на многу

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Значи технички, за после вежбање најбоље е BCAA + L-glutamin + декстроза + некој спор јх?
Немаш потполен амино профил во БЦАА и глутамин. Затоа е идеално изолат како основа, а глутамин и БЦАА можеш да ги додадеш во нив.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Кои се најефтините БЦАА на кои имате налетано ?

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
447

Kajgana Shop

На врв Bottom