Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Брат, не е важно тоа, свесни сме оти годинава сите грешеа, почнувајќи од Роџерс па до Џерард, финтата е кога го имаш видено Ливерпул да е вака убедлив против противници од 30 минута да води со 3-0 и после да игра како на тренинг? Еве веќе годинава имаме еден гол повеќе постигнато од вкупно што имавме лани (53 со 52) а има уште 10 кола за играње, во одбрана генерално не играме лошо (показател на тоа се 10-те cleen-sheat-са кои ги имаме и само Сити има повеќе од нас во цела лига), ама кај нас кога не издаваше одбрана не издаваше за сите пари....сигурен сум оти малку по малку сваќате оти Роџерс не е лош избор за менаџерското столче кај нас (еве веќе на голема врата се наближува на бодовите кои лани ги освои Кени, со дупло помал буџет од тој лани што го имавме)...или пак ако веќе сметаш оти Роџерс не е доволно добар, тогаш треба да речиш оти и Кени не е доволно добар...

Дека повеќе ја држиме топката и дека играме убедливо против послаби тимови е факт(освен против Бојс и против овие 5-то лигашине,што нема да им го заборавам ) али проблемот како што сум кажал повеќе пати е кога ќе дојде дерби.Роџерс сеуште го нема менталитетот за дерби натпревар ,паничар е.. додека Кени не беше и не е таков ( кога веќе го спомна погоре него).
А да не ги зборам и последиците што може да ги имаме од неискусен тренер ,нема да ги спомнам за да не кобам али ваљда ќе ме сватиш што сакам да кажам.

Јас само мислев дека ако веќе го мењаат Кени тогаш ќе донесат некој тренер на кој нема да му требаат 3-4 години за да покаже резултати,тоа е тоа.

Дека повеќе ја држиме топката и дека играме убедливо против послаби тимови е факт(освен против Бојс и против овие 5-то лигашине,што нема да им го заборавам ) али проблемот како што сум кажал повеќе пати е кога ќе дојде дерби.Роџерс сеуште го нема менталитетот за дерби натпревар ,паничар е.. додека Кени не беше и не е таков ( кога веќе го спомна погоре него).
А да не ги зборам и последиците што може да ги имаме од неискусен тренер ,нема да ги спомнам за да не кобам али ваљда ќе ме сватиш што сакам да кажам.

Јас само мислев дека ако веќе го мењаат Кени тогаш ќе донесат некој тренер на кој нема да му требаат 3-4 години за да покаже резултати,тоа е тоа.
Брат, освен кога загубивме од Арсенал 0-2 кажи ми во кое друго дерби Роџерс беше до толку тактички надигран? Нити едно дерби го немаме загубено со повеќе од 1 гол разлика, а ако имавме малку повеќе среќа со Арсенал и пред се со Сити (веќе со Евертон чистиот гол во 93 мин не го спомнувам) ќе добиевме 2-3...ти си имаш зацртано лоша слика во главата за Роџерс и неќиш да ја поправиш....

Брат, освен кога загубивме од Арсенал 0-2 кажи ми во кое друго дерби Роџерс беше до толку тактички надигран? Нити едно дерби го немаме загубено со повеќе од 1 гол разлика, а ако имавме малку повеќе среќа со Арсенал и пред се со Сити (веќе со Евертон чистиот гол во 93 мин не го спомнувам) ќе добиевме 2-3...ти си имаш зацртано лоша слика во главата за Роџерс и неќиш да ја поправиш....

Брат многу едноставно ги гледаш работите а не треба баш така.

Прво јас гледам факти и по тоа правам мислење. Еве сега малце поопширно да објаснам.
Нели пред некој ден извадивте слика со 5-те победи убедливи на ЛФЦ. Е со тие противници оваа сезона ЛФЦ успеал да освои 26 бода а лани Кени освоил мизерни 10, НО лани во дербињата Кени освоил 18 бода а Роџерс мизерни 5 до сега.Такада коа ќе ја напраиш математиката ќе излезе дека Роџерс има една победа повеќе од Кени а пак овој имаше една титула,едно финале и пласман во ЛЕ повеќе од Роџерс..Второ спомнуваш среќа, па немој за лани среќата да ја спомнувам, со 466342364 стативи ,против Сандрленд,Свонси,Норвич,Јунајтед,со голот поништен во Ф.А Куп ,со казната за Суарез, со формите на Даунинг,Керол итн..Замисли го Роџерс лани со тој тим и со таа форма на тимот, па ако не се боревме за опстанок еве на. Трето се палат тука дека сме дале 20 гола а не сме примиле ниеден а пак сме 7-ми на табела.. тоа ти е исто како сеа ние Македонците да се палиме уште дека на Лихтенштајн 96-та сме им дале 11 гола..е брао бе али никад не сме играле на Европско а ни на Светско, па кај ни е ќарот од тие 11 гола??
Тоа ти е класично тешење.

Ако не сте го подржувале Кени тогаш со кој образ го подржувате сега Роџерс кога резултатите му се исти??

Ако не сте го подржувале Кени тогаш со кој образ го подржувате сега Роџерс кога резултатите му се исти??

Ако лани го поддржуваше Кени, тогаш со кој образ сега не го поддржуваш Роџерс, кога резултатите им се исти?

Ако лани го поддржуваше Кени, тогаш со кој образ сега не го поддржуваш Роџерс, кога резултатите им се исти?

:):)

Зашто Кени заслужувал да биде подржуван а Роџерс уште треба леб да јаде.

:):)

Зашто Кени заслужувал да биде подржуван а Роџерс уште треба леб да јаде.

Многу ќе биде не благодарно од моја страна да прашам „со што заслужил“ ама нема да те прашам. (зборам за вториот мандат, не за тоа што го направил пред 20тина години).

Иначе, свесен си и самиот дека да не го биваше Роџерс, како што пример не го биваше Хоџсон ќе беше до сега и те како избркан од клубот.

Роџерс солидно си ја врши работата, сакале вие малкуте да признаете или не :)

Брат, штом толку сакаш факти за работата на Роџерс и Кени еве ги:
Кени потроши 130м, а Роџерс 50
Лани со Кени вкупно во цела сезона имавме постигно 48 гола, а годинава на 10 кола пред крајот имаме 53 постигнато
Одбраната која толку ја критикувате има досега примено 34 гола, а лани примивме 40
Лани имавме 12 клин-шитса, а годинава на 10 кола пред крајот имаме 11....Значи и одбраната не е воопшто лоша
Лани Кени на почеток на сезона имаше голем избор во нападот (Макси, Кајт ;белами), Роџерс кога дојде годинава, најде скромен буџет и сите тројца играчи беа договорени за заминување, така тој до полусезона се потпираше на Стерлинг, Сусо (а и самиот гледаш како играме од нова година па наваму)
Кени освоил ЛЕ на смета на Роџерс? Брат, од кај знаеш дали ќе се пласираме во ЛЕ сезонава, или прогнозираш?
И конечно, тој лига купот го направивте како да освоивме Лига на Шампиони :), не дека не ми е мило што не го освоивме, баш напротив се радував како мало дете на него....
Сума сумарум досега Кени и Роџерс имаат сличен пласман, со таа разлика што лани Кени освои трофеј....а буџет на двајцата менаџери е 70 м разлика, дали тој Карлинг куп вреди 70 милиони? :)
Поздрав и секое добро

Не се мери така разликата во буџетот затоа што може едниот да има 970.000 мил а другиот 900.000 и нема да биде голема разликата.

Провери во проценти колкава е разликата, одприлика 150% повеќе потроши Кени.

Ќе биде интересно со Керол.
Изгледа Њукасл не го сака назад Керол по наша цена (според медиумите не помалку од 10 мил)
ВестХем нема да го искористи правото за преговори .

Ќе биде интересно за што би се искористил Ќерол во моменталниот тим!
--- надополнето: 7 март 2013 во 12:29 ---
Изгледа Њукасл не го сака назад Керол по наша цена (според медиумите не помалку од 10 мил)

Да го дигне просекот у лепота у клубот и да заведува жени да навиваат за Ливерпул.

Нема да биде интересно, ќе го продадеме на првиот што ќе понуди сума повисока од 10 милиони... тоа е тоа...

Никој не е будала да го земе а не е ни тој будала да си отиде.

Ќе си чмае на клупа, можеби нема ни на клупа да биде, ќе лапа пари а ние ќе се прашуваме „зошто не потпишуваме играчи за големи пари“. Па нема да потпишуваме кога со парите платени за Керол ќе ги купиш Арда Туран и Бен Арфа.

:love:Кени:love: и :love:Комоли:love:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom