Лига на Шампиони 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ManUtdChampions
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Како прво она ако беше за црвен ја к*ров го сечам, второ имаше игра со рака од Рафаел и можеше да се суди и пенал. И трето имаше удар врз Евра од Рамос во 16 можеше и тоа пенал да биде.

Јунајтед и самиот си е на некој начин крив после сите тие утки, а Реал си искористија али ипак судијава голем удел имаше...

Честито победа на сите фанови на Реал.

485137_578757612135115_335563425_n.jpg

крај.

Дортмууууууунд :vozbud:

Сантана иако беше многу критикуван последниве недели, па и од мене, беше одличен а голот беше многу важен. Драго ми е за него, супер тип е.

Ептен блиски сте а, другарчиња од маало :)

Честитки до фановите на Јунајтед за добрите натпревари , судијата ја промени играта со црвениот картон , после компензираше ама касно беше , тоа е тоа утакмицата заврши нема назад, се надевам дека годинава ќе ја заокружиме бројката на 10 трофеи во најдоброто првенство !

Де објаснете ми зошто не е црвен?Му влезе на Арбелоа со Жан Клод Ван Дам стајл.
Еве еден коментар од ЈуТуб.

BTbaythtayth 51 seconds ago

Read the FIFA rules on fouls:

On its website, there's a pdf. Law 12 - fouls:

Careless: free kick

Reckless: yellow card

Using excessive force: red card

It was no worse than reckless. There was no excessive force.

Мечов беше феноменален, наспроти дискутабилната одлука на судијата гледавме навистина извонреден меч. Факт е дека судијата го охбрари Реал да нападне и да биде поконкретен а не да пимпла како Барселона, не дека Нани правеше голема разлика на теренот, по мене беше тотално аут од игра, не направи ништо корисно, само трчаше ко млад мајмун по банана, но на психички план играчите на Јунајтед паднаа, и го платија цехот.
Во прво полувреме беа тука негде и двата тима, но во второ Реал беше каде подобар, Фергусон мораше уште на полувреме да го извади Нани и да го стави во игра Руни.
Според мене лично, престрог беше црвениот картон, жолт беше таман за фаулов, плус Нани не го ни гледаше кај е Арбелоа, но факт е дека кармата е курва, и дека секогаш неможе да биде се праведно, али тоа е, очигледно дека е коцките се склопија за Мадрид да пројде и тоа е тоа, вака онака, Англија остана без претстанивк во ЛШ што ми е криво, ама пак од друга страна мило ми е за Мурињо и Реал, го заслужија пласманов.
Неможам да кажам дека ми е криво, но ни дека ми е задоволство, само ќе го постирам видеово, колку да се свестите какви работи се простувани на вас, еве како сум се чувствувал јас при овој незаборавен момент на Челзи и Дрогба.
This is the feeling which you have been laughing out loud then.

како бе така... па виде ли нани што му направи на варане мислам се викаше го стопи кога го дадоа првиот гол и му асистираше на рамос:facepalm:

Не ми лајкувај иронично, баксуз во иднина ќе ми станеш.

Ебате трол, ебате.
Мислам дека дечково заслужи една БАНанана :) И со овој пост и со оној на претходната страна.

Него, според мене престрог црвен, можеше и со жут да помине, факт е дека немаше намера (на пример, кај Де Јонг тоа не е така :D). Невнимателен беше, можеше да биде казнет само со жут и опомена. После тоа судијата начисто се изгуби, не свирна чист пенал (па и црвен за Рафаел), а имаше и една сумњива ситуацијата во шеснаесетникот на Реал (Јанг мислам беше срушен од Рамос). Како и да е, честито победа до навивачите на Реал, чим ме нема нас, би сакал они да освојат. (да, заради Мурињо е :P)

Мислам дека дечково заслужи една БАНанана :) И со овој пост и со оној на претходната страна.

Него, според мене престрог црвен, можеше и со жут да помине, факт е дека немаше намера (на пример, кај Де Јонг тоа не е така :D). Невнимателен беше, можеше да биде казнет само со жут и опомена. После тоа судијата начисто се изгуби, не свирна чист пенал (па и црвен за Рафаел), а имаше и една сумњива ситуацијата во шеснаесетникот на Реал (Јанг мислам беше срушен од Рамос). Како и да е, честито победа до навивачите на Реал, чим ме нема нас, би сакал они да освојат. (да, заради Мурињо е :P)

Кој теба и тебе бе.
Шо се навреди многу, дури и од седење настрана мочаш околку школката или не можеш да ја погодиш дупката во полското WC?

На сила се правиш глуп?
Кој вистински фан нема да е лут после такво судење и таков пораз?
Јас мислев главата ќе ми прсне од нервоза, тој ми вика зошто фановите на Јунајтед се лутеле... :facepalm:

Ја да бев на местото на судијата не би дал црвен картон, би дал жолт. Али сепак беше старт со отворен ѓон што му дава можност на судијата да даде црвен, оправдано. Е сеа не беше толку остар, како Де Јонг на Алонсо на пример, или Пепе врз Валдез, но тоа е, судијата решава.

Тоа ја промени утакмицата, дефинитивно, но имаше и чиста игра со рака на Рафаел, имаше уште неколку спорни ситуации на двете страни.

Тоа е фудбалот, тоа се судиите, една одлука знае да го смени текот на натпреварот за 180 степени.

Абе каква црна грешка ова на грешка ви личи?
она беше еден АМАТЕРСКИ доделен црвен,
Секој тој кој што има малце МОРАЛ знае дека вистинскиот победник е Манчестер Јунајтед.
Покажаа вистиснки муда играа до последниот свиреж на психопатот.
Никогаш не сум му посакал на некој да му се случи нешто лошо,ама на овој му посакувам све,све најлошо во понатамошниот тек од неговиот глуп живот.
Очекував некој да му пријде и да му го напика тоа скапано свирче во неговиот шупак кој му се направи како шерпа за да биде а центарот на вниманието.Ова што го направи е полошо и од настаните од оваа недела кој се случија кај нас.
Се откажувам од гледање ЛШ оваа сезона затоа што ме боли кога Манчестер не е веќе во ова натпреварување поради една глупава одлука.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom