A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Xak
  • Време на започнување

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
Овие CA модуливе за директно гледање дигитална преку ТВ без пари ќе ни ги даваат на тие што сме на Екстра/Премиум или ќе мора да се обнови договорот како што прават секогаш педерски?

И ако се разбира некој повеќе, да ми кажи дали мојот ТВ поддржува таков приклучок, бидејќи на страната од Blizoo не се наведени сите телевизори... LG 42LD450 Имам назад еден отвор пишува PCMIA Card Slot. Тоа е?

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Тоа што пишува дека се бесплатни до Април, најверојатно ќе важи за тие со дтв 60. Тие што сега ги гледаат спортклуб каналите без доплата и овие канали ке ги гледаат без доплата. Што значи само дтв 60 ке си доплака за каналите.
Јас не мислам дека ке биде така, јас сум на дтв120 (трипл плеј пакет) и бидејки договорот ми е потпишан пред да дојде спорт клуб во Близоо програмската шема, на мене ми бараат по 100денари месечно за наводно 6 програми откои само 2 беа нови (спорт клуб).
Плус имаат уште една новина за дополнително влечење пари и еден куп непотребни комбинации :rolleyes:

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.046
Поени од реакции
6.074
Јас не мислам дека ке биде така, јас сум на дтв120 (трипл плеј пакет) и бидејки договорот ми е потпишан пред да дојде спорт клуб во Близоо програмската шема, на мене ми бараат по 100денари месечно за наводно 6 програми откои само 2 беа нови (спорт клуб).
Плус имаат уште една новина за дополнително влечење пари и еден куп непотребни комбинации :rolleyes:

Иам премиум пакет, кој почна да тече од 01/05/12, а СК и СК+ почнаа некаде од 3-4 мај и ги имам без доплата. Да не имаш некој посрат трипл/плеј со 120 канали?

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Ај оти ова ми е за мене многу нејасно, па се надевам некој ќе ми објасни. Јас дома имам телевизор од '93 или '94 (марка мислам дека е crown japan), дали ќе можам и јас да ги гледам SKPrime, Cinemania итн итн, или не ?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ај оти ова ми е за мене многу нејасно, па се надевам некој ќе ми објасни. Јас дома имам телевизор од '93 или '94 (марка мислам дека е crown japan), дали ќе можам и јас да ги гледам SKPrime, Cinemania итн итн, или не ?
Имаш дигитална од близу? Ако имаш дигитална да, ако немаш види дали има приклучок за скарт позади зошто дигиталната со скарт оди.

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Имаш дигитална од близу? Ако имаш дигитална да, ако немаш види дали има приклучок за скарт позади зошто дигиталната со скарт оди.
Абе имам дигитална на овој телевизор, но дали ќе можам да гледам SKPrime и дали ќе ми биде потребно да земам тоа CA module. Иначе сум корисник на Смарт пакетот.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Абе имам дигитална на овој телевизор, но дали ќе можам да гледам SKPrime и дали ќе ми биде потребно да земам тоа CA module. Иначе сум корисник на Смарт пакетот.
Ќе можеш бе, јас немам кај баба ми такви модули па пак ја гледам телевизијата. Направи само рестарт/повторно скенирање на ресиверот.

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Ќе можеш бе, јас немам кај баба ми такви модули па пак ја гледам телевизијата. Направи само рестарт/повторно скенирање на ресиверот.
Абе сега можам (до 31.02.2013), но после ме буни со ова CA module, што треба да се плаќа по 50 денари нешто.
Дај Боже, да можам и без тоа чудо да ги гледам каналите, како досега.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.225
Поени од реакции
8.332
Абе сега можам (до 31.02.2013), но после ме буни со ова CA module, што треба да се плаќа по 50 денари нешто.
Дај Боже, да можам и без тоа чудо да ги гледам каналите, како досега.
што не ти е јасно, од кај го ископа 31.02 ? CА modul тие за новите телевизори што имаат conax вградено ја ставаш во Тв и не ти треба ресивер дирекно ке си гледаш, a не тој телевизорот твој од 62 што ти е.

Член од
7 септември 2008
Мислења
371
Поени од реакции
109
Да нема забуна дигиталните ресивери и понатаму ке се користат, сите корисници немаат тв уреди за подршка на модулот, Најверојатно како што разбрав за трите пакети смарт премиум и екстра ке нема доплата за новите канали и не би требало да има а за основниот изгледа плус 100 денари.

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Иам премиум пакет, кој почна да тече од 01/05/12, а СК и СК+ почнаа некаде од 3-4 мај и ги имам без доплата. Да не имаш некој посрат трипл/плеј со 120 канали?
Ти имаш понов договор од мојот, јас го склучив договорот во септември 2011 година и го земав смарт пакетот и сега ако сакам да ги гледам спортклуб каналите ми бараат претплата од 99 денари месечно, што воопшто не е фер ... :)

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
CA модулот Conax ќе можат да го користат тие што имаат телевизори(DVB-C) со слот за модул и картичка. Картичката се вметнува во модулот, а модулот во телевизорот.

Иначе добар потег од Близу.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
CA модулот Conax ќе можат да го користат тие што имаат телевизори(DVB-C) со слот за модул и картичка. Картичката се вметнува во модулот, а модулот во телевизорот.

Иначе добар потег од Близу.
Имам назад на ТВ PMCMIA Card Slot. Тоа е тоа?

Kajgana Shop

На врв Bottom