На другар ми му се допаѓа девојката на којашто ѝ се допаѓам... што сега?

• Креатор на темата Креатор на темата -Rubik-
  • Време на започнување Време на започнување
Сум имал ваква ситуација. Се договоривме џентлменски-Даме бирају, како ќе каже малата така.
Епилог-И двајцата останавме со таквото во раце. Ние и ден денес си останавме најдобри другари, она се здебели, огрде и заврши со еден шпрт.:)
Ама ти тајно се муваш со некоја што другар ти ја симпатиша. Тоа нагалено се вика педерлук, е сега во модерниве времиња дали тоа е нормално, дали ќе падне 3-ка или удар од 7 метри не знам. Чесно би било во најмала рака првин да го прашаш. И другар не се коцка за жена. Жени доаѓаат и си одат, другар останува.

Ај совет ако може. Се смував со девојката која ја брка мој најдобар другар. Девојчево многу јасно ми рече дека со него не сака ништо да има, ама тој ништо не знае(се сомнева,да). Е сеа, како да постапам не знам,а да не се налути, дали да му кажам јас што биднало, или таа да му рече дека не сака со него ништо да нема.
Не му кажувај.''What you don't know,can't hurt you.'' Во меѓувреме ако не чувствуваш ништо повеќе од привлечност кон неа,верувам дека како и секој нормален човек би ги ставил на вага работите и би увидел дека другарството е поважно и подолго трае отколку обична страст.Ако се работи за љубов и си сигурен дека ја сакаш тогаш јас би те советувала да ги соочиш двајцата и заедно со девојката да му објасните директно за што станува збор.Така ќе се лути но повеќе ќе ја цени искреноста.

Значи по ваша логика ако на другар му му се свиѓа секоја втора,дечково треба стар ерген да остане?Си има убаво напишано дечково дека другар му ја бркал година дена,ама ништо.На девојкава тој и се свиѓа,а не другар му и нема што да бара дозвола од другарот бидејќи не е тоа негова сопственост.И не го дрвите многу со тоа bro code,bros before hoes зошто во прва прилика така ќе ви го начукаат па да не знаете што ве снашло и тоа од тие што најмалку очекувате.

Pa dobro be mame mu ebam. Shto drugarstvo kje beshe da se rasipe za zhenska. Okej, picheto e jako chuvstvo, high-ot e jak, ali ipak..

Nego, ti kazhuem ja za mene i moite drugarchinja, si napravivme natprevaruvanje koj kolku devojki kje fati, a ako ja smuvash/whatever nekoja shto ja svigja nekoj drug od drushtvoto se rachuna ko 3, taka da do the math.
А просекот на години во вашето друштво е колку, 12 години:facepalm:
Нека ти фати некој во која си зацапан до уши па тогаш ке правиме муабет кој на кому 3 ке му даде.
Или уште подобро, за жена или женска на другар колку поени давате и дали ако имате деца се смета за бонус?
--- надополнето: 20 февруари 2013 во 14:30 ---
Значи по ваша логика ако на другар му му се свиѓа секоја втора,дечково треба стар ерген да остане?Си има убаво напишано дечково дека другар му ја бркал година дена,ама ништо.На девојкава тој и се свиѓа,а не другар му и нема што да бара дозвола од другарот бидејќи не е тоа негова сопственост.И не го дрвите многу со тоа bro code,bros before hoes зошто во прва прилика така ќе ви го начукаат па да не знаете што ве снашло и тоа од тие што најмалку очекувате.
Сигурно си опкружен со вистински другари, еден куп ги имаш околу себе. Затоа и не е нелогично ваков став да имаш.
--- надополнето: 20 февруари 2013 во 14:37 ---
Курва оти не и се допаѓа фацата? И да се акне од земја сега девојчето што и се свиѓа дечково, а не другар му? Зошто користите вакви изрази како курва?
Сеа не е крив оној што иде со неа, а глуми другар туку она е курва. Полека малку со лепенкиве.
Машко друштво и женско друштво голема разлика. Оттука и начинот на согледување на нештата. Од женска гледна точка можеби е нешто сосем најнормално да му го превземеш на најдобрата другарка дечкото или симпатијата, ако и воопшто постои најдобра другарка во женско друштво.
Во машко друштво ситуацијата е многу поинаква.
Јас многу ретко скоро ич немам видено женски друштва што траат за цел живот, додека кај машките не ретко остануваат за цел живот, некогаш стануваат дури кумови девери и тн.
Тука курва во случајот не се мисли на промискуитетна туку на карактерна црта на личноста, и да ако му бил вистински другар ке ја отерал у три п..ке материне.
Но за жал во овој случај ги испомешале брзините.

^Алоооо шефе кој сум јас на некој да му кажувам со кој смее,а со кој не смее да биде.:tapp:

^Алоооо шефе кој сум јас на некој да му кажувам со кој смее,а со кој не смее да биде.:tapp:
Ти на никој не му кажуваш ништо освем самиот себе:tapp:
Сега ако сметаш дека едно парче месо е побитно од другарти тогаш или не ти е другар или си ептен страден за пичка. Трето нема.
А таа сакала. Кој ја прашува неа нешто што таа сакала.
И добро ете нејкела со другар му туку сакала со тебе, и ти нормално прифаќаш, зошто да не. И си се влечкате некоја година, и наеднаш таа не сака повеќе со тебе туку сега сака со другарти. И по таа логика тој прифаќа и нема што да бара од тебе дозвола пошто нели таа не е ничија соопственост нели.
И после дојди тука и напиши како си помина и таа и другарти а посебно напиши како би се чувствувал.
Или ајде друга хипотетичка ситуација . По некое време ако се поднаљутите со оваа, таа знаејки дека тој ја сипматизирал и дека во вашето друштво се може да помини ке има реална прилика да ти го начука до јајца, а вервам другарти нема да ја одбие. Не од друго пошто истото ти си му го направил.
Врти сучи ништо арно од тоа нема да излези.
Така да пред да делиш совети барем прво нека почне брада да ти расти, за да влезиш во светот на мажите.

Ти на никој не му кажуваш ништо освем самиот себе:tapp:
Сега ако сметаш дека едно парче месо е побитно од другарти тогаш или не ти е другар или си ептен страден за пичка. Трето нема.
А таа сакала. Кој ја прашува неа нешто што таа сакала.
И добро ете нејкела со другар му туку сакала со тебе, и ти нормално прифаќаш, зошто да не. И си се влечкате некоја година, и наеднаш таа не сака повеќе со тебе туку сега сака со другарти. И по таа логика тој прифаќа и нема што да бара од тебе дозвола пошто нели таа не е ничија соопственост нели.
И после дојди тука и напиши како си помина и таа и другарти а посебно напиши како би се чувствувал.
Или ајде друга хипотетичка ситуација . По некое време ако се поднаљутите со оваа, таа знаејки дека тој ја сипматизирал и дека во вашето друштво се може да помини ке има реална прилика да ти го начука до јајца, а вервам другарти нема да ја одбие. Не од друго пошто истото ти си му го направил.
Врти сучи ништо арно од тоа нема да излези.
Така да пред да делиш совети барем прво нека почне брада да ти расти, за да влезиш во светот на мажите.
Да,да и ако беше баба машко дедо ќе ја викав.Прав другар никогаш нема да ти се налути за женска.Пример,јас и другар свиѓаме иста женска,ама нејзе јас и се свиѓам и сега јас треба да отстапам дека другаров прв почнал да ја свиѓа?

Да,да и ако беше баба машко дедо ќе ја викав.Прав другар никогаш нема да ти се налути за женска.Пример,јас и другар свиѓаме иста женска,ама нејзе јас и се свиѓам и сега јас треба да отстапам дека другаров прв почнал да ја свиѓа?
Јас ти кажав што како, сега дали те ке извлечиш поука од муабетот или ке научиш на своја кожа на тебе оставам.
П.с прв другар никогаш нема да ти се наљути за женска ако не му дадеш прилика да ти се наљути. Женски има еден куп, верен другар малце поретко, па сега ти види.

Ти жените ги гледаш само како парче месо? Парче месо со дупка во која можеш да го пикнеш курот?

Што ако момакот има чувства за типката и сака со неа нешто повеќе од секс? Дали во тој случај другарот треба да му застане на патот? Која е таа логика "ако јас не можам да ја имам, ни ти не можеш да ја имаш"? Тоа не е никаков bro code, тоа е чиста себичност.

А кога ќе го слушнам она "bros before hoes" искрено ми се сере. Тоа е исто ко да си кажал "Сите жени се курви". Така испаѓа нели? А за такви генерализации многу е дискутирано на форумов, така да нема потреба во моментов да се навлегува во тоа.

Ти жените ги гледаш само како парче месо? Парче месо со дупка во која можеш да го пикнеш курот?

Што ако момакот има чувства за типката и сака со неа нешто повеќе од секс? Дали во тој случај другарот треба да му застане на патот? Која е таа логика "ако јас не можам да ја имам, ни ти не можеш да ја имаш"? Тоа не е никаков bro code, тоа е чиста себичност.

А кога ќе го слушнам она "bros before hoes" искрено ми се сере. Тоа е исто ко да си кажал "Сите жени се курви". Така испаѓа нели? А за такви генерализации многу е дискутирано на форумов, така да нема потреба во моментов да се навлегува во тоа.
Е добро де и за тебе истото прашање.
Ти си во врска со некоја години и наеднаш таа заклучи дека го сака твојот другар. Што ке направиш и што очекуваш твојот другар да направи и најбитно што се надеваш дека ке направи?

Е добро де и за тебе истото прашање.
Ти си во врска со некоја години и наеднаш таа заклучи дека го сака твојот другар. Што ке направиш и што очекуваш твојот другар да направи и најбитно што се надеваш дека ке направи?

Темата не е за тоа дали некој би направил нешто со девојка со која другарот бил во врска, туку дали би направил нешто со девојка која му се свиѓа на другарот. Има голема разлика во тоа дали другарот бил или не бил со неа. Ако бил, ти му ја "крадеш" девојката. Ако не бил, не му ја "крадеш" пошто никогаш не била "негова".

Во секој случај, не можам конкретно да одговорам на твоево прашање, бидејќи треба да замислам фиктивна ситуација и да кажам што БИ направил. Не знам што би направил бидејќи никогаш не сум се нашол во таква ситуација. Не можам моето мислење да го засновам на претпоставки. Све што имам пишано на темава е од лично искуство. Како што спомнав во еден од постовите, сум се наоѓал и на едната и на другата страна во вакви или слични ситуации на таа што е дадена во насловот од темата.

реално гледано вака има две гледишта (со исклучоци)... тие после 91, што најголем дел од пријателите им се од средно или пак факс, ќе ти речат еби го девојчето и еби го и другарот, затоа што тие не ни имале вистински другар. Имаат посебни другари за излегување во град, другари за играње фудбал, дугари за на училиште, потоа ќе си имаат колеги... секој период во животот ќе има различен круг на другари, а на никој од тие нема да може да се потпре.
Јас сум во другите, кои имавме другари од маало со кои се дружиме од мали па до ден денес и ќе ти речам не го чепкај девојчето, а со тоа и другарот. И да ти кажел дека уствари него не би му сметало ти излези со карактер на маж и баталија, колку и да не го инересирала таа женска другарот ќе ти го цени тој гест. Реално од цело Скопје, ако до неа ти дошло, тогаш или си ти некој што неможе женска да фати, па оди со првата што ќе му се укажи шанса или реално ти НЕ ЕБЕШ ЖИВА СИЛА, што би рекол тошо. Не биди педер во животот, не биди тој човек во населбата што неживее со никој во маалото, глупаво е, утре другиден можеби ќе ти треба услуга од него.
Кај тебе штетата е направена, ако сакаш стварно да се искупиш, кажи му на другарот, кажи му дека си бил пијан или нешто, а неа баталија.

реално гледано вака има две гледишта (со исклучоци)... тие после 91, што најголем дел од пријателите им се од средно или пак факс, ќе ти речат еби го девојчето и еби го и другарот, затоа што тие не ни имале вистински другар. Имаат посебни другари за излегување во град, другари за играње фудбал, дугари за на училиште, потоа ќе си имаат колеги... секој период во животот ќе има различен круг на другари, а на никој од тие нема да може да се потпре.
Јас сум во другите, кои имавме другари од маало со кои се дружиме од мали па до ден денес и ќе ти речам не го чепкај девојчето, а со тоа и другарот. И да ти кажел дека уствари него не би му сметало ти излези со карактер на маж и баталија, колку и да не го инересирала таа женска другарот ќе ти го цени тој гест. Реално од цело Скопје, ако до неа ти дошло, тогаш или си ти некој што неможе женска да фати, па оди со првата што ќе му се укажи шанса или реално ти НЕ ЕБЕШ ЖИВА СИЛА, што би рекол тошо. Не биди педер во животот, не биди тој човек во населбата што неживее со никој во маалото, глупаво е, утре другиден можеби ќе ти треба услуга од него.
Кај тебе штетата е направена, ако сакаш стварно да се искупиш, кажи му на другарот, кажи му дека си бил пијан или нешто, а неа баталија.
Уф добро е што сум 92.

И шо е поентава во целиов Bro Code кога на крај пак иде до зелено светло и другарите би попуштиле и би рекле дека ако може другиот да ја ќари, зашо да не. Зашо тогаш постои тој Bro Code? Pointless. Ако некој му се посреќи, кој кур ја ко другар би му забранил да иде бидејќи и мене ми се свиѓа истава особа? Шо другар сум ја тогаш, шом така себично се понашам дека ако ја не ја имам, никој друг у мое (блиско) опкружување не смее. Патетики.

Ау браат. Не сакам да те омаловажувам, не ми е тоа целта но, се надевам дека имаш најдобри другари што можат да ти објаснат што значи другарство и принципите поврзани со другарството. Не како збор, туку на дела.

Ау браат. Не сакам да те омаловажувам, не ми е тоа целта но, се надевам дека имаш најдобри другари што можат да ти објаснат што значи другарство и принципите поврзани со другарството. Не како збор, туку на дела.

Ми е гајле која ти е целта. Имам блиски другари со коишо сме свиѓале и сме коментирале за исти особи. Да не речам и сме биле со иста личност шо два посто не ни значела после пет дена. И никад не дошол моментот да било кој од нас требал да се научи to get over it. И не сакам да те омаловажувам, не ми е тоа целта, ама поприлично не ми одговори на поентата на целиот bro code, кога вистинските другари секако дека би ти дале зелено светло ако ги прашаш. Зашо тогаш да ги прашаш? Они не се свесни дека и ти имаш хормони? Дека типка бомба за нив, е типка бомба и за тебе? ....Значи се надевам дека еден ден ќе научиш да не ти паѓа егото стотка на саат ако некој тип (твој другар), ќари типка шо ти ја свиѓаш без да ти каже. Да не вриеш од лутина дека некој е бил поспособен од тебе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom