На другар ми му се допаѓа девојката на којашто ѝ се допаѓам... што сега?

• Креатор на темата Креатор на темата -Rubik-
  • Време на започнување Време на започнување
мој совет е да се тргнеш од неа оти верувај дека ако продолжиш да се гледаш со неа ќе ти се расипе другарството.
и да ти рече другар ти дека не се лути, знај дека полека ќе се расипе односот и нема да бидете како порано.
стави се за момент на негово место и ќе сфатиш за што ти зорувам. има 1000 женски и ти баш најде со неа да се плеткаш? со девојката што ја свиѓа другар ти? ама си другар.........
оставете ја двајцата и бркајте други девојки. државава врие од слободни, убави девојки. сигурно и за двајцата ќе се најде нешто

п.с. не му кажувај дека си се смувал.........

сеуште не. Планирам утре да му кажам.
Не му кажувај. Бегај подалеку од таа женска ќе си најдеш подобра ;)
--- надополнето: 20 февруари 2013 во 02:00 ---
еби ја другаркава бе зошто да не, и ако ти даде и другар ти и него еби го, и онака се гледа колку ти значи и едниот и другиот
Каков одговор еј :pos:ѕвер (y)

Значи ништо не направив со што би ја ќарил неа, таа отпочеток сакала со мене да биде. Не и се пуштав, муабет само 2-3 збора и толку. Најверојатно таа ќе му каже дека е заинтересирана за мене, па ќе видиме што ќе биде. Сепак фала :)

Ако сте вистински другари и ако го цениш другарството во тој случај требало на девојката да и кажеш: Курво, на другар ми му се допаѓаш а сакаш со мене да се муваш... Мрш да не те гледам! И одма требало да му кажеш на другар ти... Ама нели полесно е заради едно мување да изгубиш другар како само она да е единствената со која си можел да се муваш.

Ако сте вистински другари и ако го цениш другарството во тој случај требало на девојката да и кажеш: Курво, на другар ми му се допаѓаш а сакаш со мене да се муваш... Мрш да не те гледам! И одма требало да му кажеш на другар ти... Ама нели полесно е заради едно мување да изгубиш другар како само она да е единствената со која си можел да се муваш.

Се заебаваш?

Се заебаваш?

Не, озбилен сум. Зошто кога знаел дека на другарот му се допаѓа девојката баш со неа да се мува? Па макар и самата да сакала требало да ја одбие. Ама пази, зборам за вистинско другарство не за некое еби ветер другарство. Имам изгубено другар поради ваква работа и затоа знам како е, всушност јас не направив ништо ама еден другар се муваше со симпатијата на еден друг другар и после кога се дозна ни се налути на сите бидејќи ние знаевме ама ништо не му кажавме за да не излезе дека намерно го правиме тоа. Од тогаш наваму секогаш ги кажувам овие работи и никој не ми се налутил досега.

Не, озбилен сум. Зошто кога знаел дека на другарот му се допаѓа девојката баш со неа да се мува? Па макар и самата да сакала требало да ја одбие. Ама пази, зборам за вистинско другарство не за некое еби ветер другарство.
Курва оти не и се допаѓа фацата? И да се акне од земја сега девојчето што и се свиѓа дечково, а не другар му? Зошто користите вакви изрази како курва?
Сеа не е крив оној што иде со неа, а глуми другар туку она е курва. Полека малку со лепенкиве.

Треба да си апла педер да го кажеш ова,посебно ако типката е јака,реално :tapp:

Курва оти не и се допаѓа фацата? И да се акне од земја сега девојчето што и се свиѓа дечково, а не другар му? Зошто користите вакви изрази како курва?
Сеа не е крив оној што иде со неа, а глуми другар туку она е курва. Полека малку со лепенкиве.

ОК, можеби епитетот курва баш и не беше пристоен за муабетот и затоа се извинувам. Плус тоа јас не ја искривувам девојката затоа што и се допаѓа едниот другар а не другиот туку дечкото на темата што го цитирав и што го напиша ова, можеш слободно да ги прочиташ сите мои претходни постови. Ако сакал да се мува со девојка што му се допаѓа на негов другар мислам дека требало прво добро да размисли и да му каже или да го праша дали му пречи...Не смееш да дозволиш вистинско другарство да се растури за 5-10 минути задоволство и задоволување на сопственото его.

Не, озбилен сум. Зошто кога знаел дека на другарот му се допаѓа девојката баш со неа да се мува? Па макар и самата да сакала требало да ја одбие. Ама пази, зборам за вистинско другарство не за некое еби ветер другарство. Имам изгубено другар поради ваква работа и затоа знам како е, всушност јас не направив ништо ама еден другар се муваше со симпатијата на еден друг другар и после кога се дозна ни се налути на сите бидејќи ние знаевме ама ништо не му кажавме за да не излезе дека намерно го правиме тоа. Од тогаш наваму секогаш ги кажувам овие работи и никој не ми се налутил досега.
Те подржувам. И јас имам изгубено најдобар другар на ваков начин.Не зборевме година дена. По неко време ми се јави се видовме и ги решивме работите, но од другарството што го имавме ова денес се сведува на едно бедно здраво и слушање по тел. еднаш во два три месеци. Не беше по моја вина, и многу ми е криво заради ова,но едноставно се губи тоа нешто што постоело

Треба да си апла педер да го кажеш ова,посебно ако типката е јака,реално :tapp:

Ахам ок. Штом викаш така тогаш сигурно не си доживеал вакво нешто па затоа незнаш што зборуваш. Замисли како ќе ти биде тебе вакво нешто да ти направи некој другар па после дојди ќе разговараме.
--- надополнето: 20 февруари 2013 во 09:25 ---
Те подржувам. И јас имам изгубено најдобар другар на ваков начин.Не зборевме година дена. По неко време ми се јави се видовме и ги решивме работите, но од другарството што го имавме ова денес се сведува на едно бедно здраво и слушање по тел. еднаш во два три месеци. Не беше по моја вина, и многу ми е криво заради ова,но едноставно се губи тоа нешто што постоело

Епа тоа е тоа што јас се обидувам цело време да го кажам. Јас пред 5-6 години изгубив другар и до ден денес не сум се видел со него. Уствари се гледаме низ град и само на едно здраво од далеку како што можам да кажам на некој обичен минувач на улица и да не го знам. Некои работи болат многу и тешко се забораваат.

"поарно кажиму ти отколку од друг да разбере" :cautious:

Па сигурно за тоа не знае пола град. Најубаво нека си премолчи за да не го разниша другарството. Најубаво нека се договори со девојчето за тоа да остане меѓу нив.

А за тоа дали е курва или не е, што има да се мува таа со другар на некој што ја свиѓа, значи немала грижа на совест дека меѓу другарите може да настане конфликт, така да не и стои лошо таа етикета.

Мене пак ми звучи дека и двајцата имале симпатии помеѓу себе, плус штом бара совет како да му објасни на другар му и да останат пријатели мислам дека не е некој што му работел зад грб.

Без разлика, девојката не била во врска со неговиот другар, тој само се обидувал да ја освои и де факто не гледам причина зошто неговиот другар не би бил со неа ако му е пријатно, па макар би било тоа и за мување.
Мислам овде ние се расправаме за средношколски глупости, барем така претпоставувам, а не за изградени личности кои што ќе знаат на што се со девојката веќе по првиот или вториот состанок.

Јас мислам дека случајно се смувале. Еве и дечкото кажа дека другар му ја бркал една година. Не кажа дека и двајцата ја бркале 1 година, па ете нему му се посреќило.

И затоа и има дилема. Да е се’ по пропис, тогаш немаше воопшто да прашува.
Да беше волк, ќе кажеше дека таа му се наместила, он нејќел.
--- надополнето: 20 февруари 2013 во 11:48 ---
сеуште не. Планирам утре да му кажам.

Според мене, ако е тоа мување за една вечер, не треба да му кажуваш на другарот. Не е секогаш вистината праведна. :pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom