Фан клуб: Рафаел Надал

• Креатор на темата Креатор на темата bobi2008
  • Време на започнување Време на започнување
Рафа по дуелот во парови призна дека сè уште го боли повреденото колено, но дека е среќен што добил можност да се натпреварува.
„Што се однесува до коленото, реков кога дојдов овде. Би сакал да не се зборува околу тоа. На крајот на денот докторите рекоа дека сè е ок. Нема ризик дека состојбата ќе се влоши. Мене коленото и понатаму ме боли. Но фактот дека играм овде ме исполнува со радост. Не сум на сто отсто, потребни ми се неколку седмици. Ако боли, боли. Јас сум овде за да играм тенис, со или без болки.. Среќен сум што одиграв официјален меч, иако беше меч во парови“, рече Надал.
:cuc:

Абе нека не се чатали многу и нека си го избалансира ритамот на играње. Има експерти и доктори кои ќе му укажат граници.

Јебига, таква му е повредата, му поставува граници ако сака да игра уште неколку години тенис, може и да се исфорсира една година но понатаму... :unsure:

Реков, за оваа сезона, константност од сега до Вимболдон ќе биде добар камбек!

Не го гледав мечот против Химено Травер... како играше?

Моментално гледам дубл, го чекам и за 1200 денари да тепаат, нема да ми дојдат лошо.. :P

Vamos Rafa & Juan :D

http://88.80.15.211/b00ha/20130205/vv51117732c8935833831633-520969.html

Победа на Рафа и во дубл, 6-3 6-4. Без изгубен сет во двете конкуренции после неговиот камбек. :)

Денес против Шарди игра Рафа, ова би требало да е потежок испит за него, Шарди е сервер и добар играч на земја но очекувам победа во два сета, 6-4 6-3. :)

Денес против Шарди игра Рафа, ова би требало да е потежок испит за него, Шарди е сервер и добар играч на земја но очекувам победа во два сета, 6-4 6-3. :)

Со оглед на тоа какви поени вадеше вчера, исто како тебе очекувам победа во два сета. :pipi:

tumblr_m570yyUWjs1rxh81jo1_500.png

Абе знае некој што турнири ќе игра Рафа во следниот период? Јас разбрав дека три по ред ќе игра и тука ќе видел како ќе изреагира коленото, еве првиот веќе го игра во Чиле, е следните два кои ќе се. Веројатно во Сао Паоло ќе игра, друг појак турнир на земја не гледам на резултати.ком. За тие што не знаат, вечер од 02:00 часот почнува дуелот со Шарди, нема да бидам во можност да го гледам мечот, така да не ќе е лошо да напишете како играл Рафа. :)

Абе знае некој што турнири ќе игра Рафа во следниот период? Јас разбрав дека три по ред ќе игра и тука ќе видел како ќе изреагира коленото, еве првиот веќе го игра во Чиле, е следните два кои ќе се. Веројатно во Сао Паоло ќе игра, друг појак турнир на земја не гледам на резултати.ком. За тие што не знаат, вечер од 02:00 часот почнува дуелот со Шарди, нема да бидам во можност да го гледам мечот, така да не ќе е лошо да напишете како играл Рафа. :)

Бате, јас малце пијан моментално, ама го гледам Надал... шо е најбитно во секој случајј :D Не е лош, ритернира доста добро, солидно... еве го води 3-0 во првиот сет против Шарди и има сервис, значи направи веќе два брејка,Vamossssss Rafa :D

6-2 за Рафа, бомба сет, дефинитивно го освојува Ролан Гарос и оваа годинааааа. ! ;)

Го напрај РУСКА САЛАТА. Не дека се фалам, ама еве ептен сум брз, пред да си легнам, да ви ја доловам атмосферата од теренот :) :P Му заврши мајсторски....

моќно изигра, се подобар и подобар е
единствен мал пад имаше во првите два гема од вториов сет ама брзо се врати
Игор Ј. да не си админ на фан страна на фејсбук?

што моќно Шарди најголем бот воопшто не му пружи отпор... нека игра со тенисер од ранг на Ферер на пример па ке видиме до каде е

што моќно Шарди најголем бот воопшто не му пружи отпор... нека игра со тенисер од ранг на Ферер на пример па ке видиме до каде е
Денис, моментално како што пишав и претходно, Надал е боље од 90% од тенисерите и со една нога (за земја зборам). Фантастичен, недопирлив е на земја, ако не му е повредено коленото гарант го освојува РГ, каков Ноле какви бакрачи има да ги сомеле сите до еден.

Бате, јас малце пијан моментално, ама го гледам Надал... шо е најбитно во секој случајј :D Не е лош, ритернира доста добро, солидно... еве го води 3-0 во првиот сет против Шарди и има сервис, значи направи веќе два брејка,Vamossssss Rafa :D

6-2 за Рафа, бомба сет, дефинитивно го освојува Ролан Гарос и оваа годинааааа. ! ;)

:pos:Ако ти се верува и јас дојдов порано од град, намерно искочив од дискотека у 2 и пол само за да го гледам Рафа. Кога дојдов беше 6-2 2-1 за Рафа и до крајот беше рутински. И не знам дали сте забележале но мислам Рафа го нема загубено сервисот на турнирот, бидејќи му ги изгледав сите мечеви до сега освен против Дел Бонис половина од првиот сет, е таму ако не го изгубил сервисот значи без брејк е Рафа до сега, што е одлично после 7 месечна пауза. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom