Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Имаше случај пред едно 7-8 години... вујко ми донесе мондео 98-ма, Ghia опрема, климатроник (дигитален), масажери во седишта... возилото авион и солидно беше сочувано. Ама имаше 5ХХ.ХХХ на саатот. И му застанавме еден ден (километражите на форд се со бројчаник до 2000-та), одвртвај прај пусти, сечефме натре едни пластики за да дојдиме до сатот, го штелнафме на 1ХХ.ХХХ км, и го собрафме. По 2 недели дојдоја некој од прилеп да го гледат, а со нив носеа и некој “експерт“ за возила, кој откако се повози, рече дека гарантирано не е вратена километражата, си го зедоа и ајт.

Муабето е, не се пресудни километрите за состојбата на возилото. Сум видел кршови и со 150.000, сум видел сосема зачувани возила со 400.000...

Абе се научија и таму ги враќаат... порано ги буричкаа само на сатовите (таблите), сега има софтвер за поврзување шо го враќа и во бордот така да и то не е 100% сигурно.
Тие по вин го гледаат во базата на мерцедес поврзани се во мрежа сите дилери и можат да ти кажат кога бил последен сервис во овластен дилер направен и во која земја.
--- надополнето: 7 февруари 2013 во 16:11 ---
Се работи за Рено Меган 1. Спиралите се ФК 40мм пониски, не се кратени стандардните. Планирам да земам нови амортизери со пократок од(ако најдам низ ова Македонија).. ама до тогаш планирам барем 1.5-2 месеци да ги возам овие стандардни амортизери. Еве каква гумица има на амортизерите, во која удира горниот дел на амортизерот при притисок на крилото или при удар во дупка, пошто одот со овие спирали му е намален т.е скоро како да нема амортизер е.
Со кратење би требало да се зголеми одот, и да нема толку често "bottoming", а со тоа и поподнеслива вожња:... или не ?
И да ја сечиш гумицата не мислам дека ке го решиш проблемот, затоа што останува должината на самиот амортизер иста тоа ти ја влошува управливоста, функцијата на самиот амортизер е да ги смири движењата на спиралата, ако тој ти е подолг а спиралата пократка треба да си го смениш и амортизерот, т.е. и него исто да го скратиш.

Што можи да е во возенје капи гориво на Астра Х 1.3 цдти.

Под резевоар. кога не се вози нема ништо

Да не ти е дупнат?Или некое црево да не имаш дупнато што носи нафта до моторот.Друго нема што.

sinoka pisevme za ova pa dali tuka ima nekoj sto direktno samiot si uvezil kola od italija da pomuabetam sonego nesto kako odat tie raboti.
ili pak nekoj koj se razbira od tie raboti

Знае ли некој отприлика колку кошта половна турбина за вектра 2.0 DTI 2001 произведена?

Знае ли некој отприлика колку кошта половна турбина за вектра 2.0 DTI 2001 произведена?
250-300 evra. Vo butel i skopje sever imas trojca sto prodavaat delovi za opel pa rasprasaj se.
--- надополнето: 8 февруари 2013 во 08:42 ---
sinoka pisevme za ova pa dali tuka ima nekoj sto direktno samiot si uvezil kola od italija da pomuabetam sonego nesto kako odat tie raboti.
ili pak nekoj koj se razbira od tie raboti
Što te maci, ti napisav veke sve kako sto.

Шо можи да е колава ако не пали? :D Ајде, полека идат проблемите па мора да се учиме. Инаку во гаража беше колава, и сабајлево сакав да ја запалам, ставам клучот, се со ред, се вклучуваат грејачите, напрај тоа звукот ц'k, чекав уште 30 сек и пробав. Верглав 3-4 сек, не запали. А приметив и радиото се шекна нешто, влезе во некојси демо мод, а и сатот на таблата се ресетира, исто и километражникот, тој малиот, не тој за вкупните километри, оти има еден помал изгледа, како помошен, беше до кај 245 км, и тој се ресетира на 0...По 5 мин, пробав пак, ништо..не ни верглаше. Можно ли е да е акумулаторот слаб?

Шо можи да е колава ако не пали? :D Ајде, полека идат проблемите па мора да се учиме. Инаку во гаража беше колава, и сабајлево сакав да ја запалам, ставам клучот, се со ред, се вклучуваат грејачите, напрај тоа звукот ц'k, чекав уште 30 сек и пробав. Верглав 3-4 сек, не запали. А приметив и радиото се шекна нешто, влезе во некојси демо мод, а и сатот на таблата се ресетира, исто и километражникот, тој малиот, не тој за вкупните километри, оти има еден помал изгледа, како помошен, беше до кај 245 км, и тој се ресетира на 0...По 5 мин, пробав пак, ништо..не ни верглаше. Можно ли е да е акумулаторот слаб?
Можи акумулаторот да е слаб... можи да влечи воздух од некаде, па да не ти пали... кој го знае вака шо мака има?

abe bobi ce si pobaras majstor ako sakas mozam d ati predlozam eden vo prilep bajgzi sposoben

Akumulatorot e slab, a možebi i nekade ti ja gubi strujata. najcesto problem pravat avtoradijata i nivno nedobro povrzuvanje. Probaj napuni go akumulatorot i vidi dali ke zapali. ili pak so kabli ili zemi nekoj akumulator na zaem. Najsigurno zimno vreme e da se vadi klemata od akumulatorot ako kolata ne se vozi. vaka i da ima problem so praznenje koga stoi akumulatorot nema da se prazni. Znaci koga ja parkiraš kolata digni hauba zakluci ja i izvadi klemata.

Само што се регистрирав на форумов а го следам веќе поодамна(гледам големи дискусии за се и сешто),
Па и јас би сакал да знам какво мислење имате форумџии за vw golf mk4 74 kw 1.9 tdi 2002година
224629_2043095683562_2728108_n.jpg (би ценел ако е од искуство)
Инаку ова е мојот голфи, поздрав

Само што се регистрирав на форумов а го следам веќе поодамна(гледам големи дискусии за се и сешто),
Па и јас би сакал да знам какво мислење имате форумџии за vw golf mk4 74 kw 1.9 tdi 2002година
Прегледај го приврзокот 57825 (би ценел ако е од искуство)
Инаку ова е мојот голфи, поздрав
prati poveke sliki od vnatre motor pominati km uvezen ne uvezen od kade

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom