Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Мислев општо за такво возило искуства не конкретно за мојот. Искуства во однос на идни заебанции што би ги имал. Инаку мојот две години го возам(околу 40000 км) без посериозни дефекти а увезен од италија е.
--- надополнето: 8 февруари 2013 во 21:08 ---

Е сега брегаста да страда по сле миљарда километри може, инаку прв пат слушам
kolku imase koga go zema i dali licno ti si go uveze.
a za bregastata tocno e prasuvav majstor i toj taka mi rece deka kaj comon rejl stradale poveke bregastite sega za kolku vreme ili na kolku km moze da se desi toa neznam.

kolku imase koga go zema i dali licno ti si go uveze.
a za bregastata tocno e prasuvav majstor i toj taka mi rece deka kaj comon rejl stradale poveke bregastite sega za kolku vreme ili na kolku km moze da se desi toa neznam.
Па на борд кажува 130000 сега меѓутоа не ми се верува да има толку, а јас не замарив да проверам да не се изненадам да има 1300000:facepalm: вака не ме ни интересира сепак старо си е старо, да тера уште некое време па ќе менуваме за нешто поголемо. инаку јас го донесов од Бугарија околу 6 000 ме фати пред две години

Па на борд кажува 130000 сега меѓутоа не ми се верува да има толку, а јас не замарив да проверам да не се изненадам да има 1300000:facepalm: вака не ме ни интересира сепак старо си е старо, да тера уште некое време па ќе менуваме за нешто поголемо. инаку јас го донесов од Бугарија околу 6 000 ме фати пред две години
E toa e interesna rabota,koga odi narodov sam po koli vo BG kilometražata e znači kolku dal gospod neli,a kaj nas kaj 20 majstori bi ja nosele da proverat dali ima 15god star TDi realni 150.000km ili ne.
:tapp:
ps.
Na PD retko koja bregasta izdržuva poveke od 150-200.000km,nekoi i so 70-100.000km se kaput.
[

Вака сеа имам 2 прашања околу мерцедес C200 cdi 2002 годиште.
1.Точно ли е ако ставам ксеони,кога ке пуштам позиција цело време на борд компјутерот ке ми покажува дека немам сијаличка зошто светлината(или како и да се викаше тоа) која ја даваат моменталните сијалични и ксеоните не е иста.И ми кажаа дека на средните светла се става некој уред лажњак за да го регулира се тоа околу борд компјутерот да не ми се појавуваат ерори.
Ај ве молам мислење од некој што имал вакво искуство мора да има некое решение :D
2.Дали некој знае/продава оргинал ЦД плеер за овој мерцедес или да си ставам ФМ модулатор???

2.Дали некој знае/продава оргинал ЦД плеер за овој мерцедес или да си ставам ФМ модулатор???
FM модулаторот е глупост.Квалитетот на звукот е за никаде, а може и да ти цркне за брзо време.Може да си купиш касета со аудио џек.Се става касетата во радиото, а од неа излегува аудио кабелче кое ќе си го ставиш во телефонот или mp3 плеерот.Квалитетот на звукот не е нешто посебно, но е далеку подобар од тој што FM модулаторот го вади.

E toa e interesna rabota,koga odi narodov sam po koli vo BG kilometražata e znači kolku dal gospod neli,a kaj nas kaj 20 majstori bi ja nosele da proverat dali ima 15god star TDi realni 150.000km ili ne.
ps.
Na PD retko koja bregasta izdržuva poveke od 150-200.000km,nekoi i so 70-100.000km se kaput.
[
Значи види не е секогаш километражата пресудна,имаш кршеви со по 100000 а имаш и солидни возила со по 250000, мене ама баш ич не ми е криво што сум донел кола од бг, 2 години бесрекорно ме служи, така да треба да знаеш што бараш и да знаеш да оцениш дали возилото го бива и колку ќе те чеша по џебот понатаму, на крајот на краиштата ако си идеш со автобус повеќе од 25 ден нема да те чини. А за брегастата мојава сигурно е прототип не откажала до сега не дај боже додека ја иам.

Вака сеа имам 2 прашања околу мерцедес C200 cdi 2002 годиште.
1.Точно ли е ако ставам ксеони,кога ке пуштам позиција цело време на борд компјутерот ке ми покажува дека немам сијаличка зошто светлината(или како и да се викаше тоа) која ја даваат моменталните сијалични и ксеоните не е иста.И ми кажаа дека на средните светла се става некој уред лажњак за да го регулира се тоа околу борд компјутерот да не ми се појавуваат ерори.
Ај ве молам мислење од некој што имал вакво искуство мора да има некое решение :D
99% Ќе мора да ставиш Xenon коректори, најдобро отиди на некое место кај што ставаат ксенон и да ти наместат се комплет сосе коректори (лажњаци) кој како ги вика небитно.

So maslo da mu zemam na golf 4 ? I servis dobar osven vo bis auto kaj prat? Vo bitola

ps.
[

Секое возило е направено да извози 250 000 км, после со инвестиција од 1000 2000 еура ке оди уште толку, што сакаш ти автомобил нов бил 25000 еура и сега по 10 год сакаш да го земиш за 6000 еура и нов да биди Е неможи, затоа уште 1000 еура ќе дадеш наредни 100 000 км раат си.

а ова со брегастиве врска нема, има возила со 1, 2 милиони километри па гајле немаат само потрошни делови менуваат.

Некој со искуство/познавање за Форд Фиеста од 2009/2010 година ?
Половно дизел се движат околу 9000 еу.

99% Ќе мора да ставиш Xenon коректори, најдобро отиди на некое место кај што ставаат ксенон и да ти наместат се комплет сосе коректори (лажњаци) кој како ги вика небитно.
Тоа знам дека ке треба да станавам коректори ама колку што разбрав во моментот има само коректрои за средни светла за позиција нема.А ако ставам на позиција се случуваат 300 чуда на борд компјутерот.
Прашањето ми беше дали некој го има решено овој проблем :D

Тоа знам дека ке треба да станавам коректори ама колку што разбрав во моментот има само коректрои за средни светла за позиција нема.А ако ставам на позиција се случуваат 300 чуда на борд компјутерот.
Прашањето ми беше дали некој го има решено овој проблем :D
Ќе си ставеш оригинален ксенон и ќе си ставеш или лајт модул од ксенон, или ќе го репрограмираш компјутеро да распознава. :-)
Мислил ли си дека ќе ги ослепуваш сите по пато со ксенон на рефлекторен фар?

Мислев општо за такво возило искуства не конкретно за мојот. Искуства во однос на идни заебанции што би ги имал. Инаку мојот две години го возам(околу 40000 км) без посериозни дефекти а увезен од италија е.
--- надополнето: 8 февруари 2013 во 21:08 ---

Е сега брегаста да страда по сле миљарда километри може, инаку прв пат слушам

Јас додека пазарувам, увидов дека Мерцедесиве носени од Италија (наводно нели) имаат далеку помалку рѓа него оние од Германија/Австрија и слично. Еве една добра страна за да го проверите VIN бројот, кажува за која земја била произведена колата.

http://www.auto-parts.spb.ru/cat/cats/m.mycat?cat=mb&client=dr2000

Треба да го внесете вин-от и да стиснете на Data Card. Јас тестирав со Мерцедес што наводно е купен во Македонија и навистина покажуваше на страната код 955L мислам и пишуваше Macedonia. Навистина штета што carfax не функционира во Европа...

Него јас да прашам доколку знае некој, бојата на одредени коли што ги гледам на места е посветла, како дамки има...дали е тоа зашто е префарбувана?

Јас додека пазарувам, увидов дека Мерцедесиве носени од Италија (наводно нели) имаат далеку помалку рѓа него оние од Германија/Австрија и слично. Еве една добра страна за да го проверите VIN бројот, кажува за која земја била произведена колата.

http://www.auto-parts.spb.ru/cat/cats/m.mycat?cat=mb&client=dr2000

Треба да го внесете вин-от и да стиснете на Data Card. Јас тестирав со Мерцедес што наводно е купен во Македонија и навистина покажуваше на страната код 955L мислам и пишуваше Macedonia. Навистина штета што carfax не функционира во Европа...

Него јас да прашам доколку знае некој, бојата на одредени коли што ги гледам на места е посветла, како дамки има...дали е тоа зашто е префарбувана?

Италија има помалку рѓа, ама полоши са коа иде прашање за одржувајне на моторо. Едноставно нема снег и нема толко хемии и сол по патиштата.
Австрија и Германија фрлат повеќе.

Иначе да, лошо префарбувани елементи за фарбата.
Јас ти викам иди си за германија, ем ќе се прошеташ, ем ќе си најдеш арна кола.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom