Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
на Милан многу играчи му се погодија за мали пари како Боатенг,Ночерино,Шарави,Де Шиљо ете низ годините наназад когаќе се сетам на Кака,Сидорф,Пирло итн..ми се чини подобар скаутинг систем имаат а не значи со тоа дека на Јувентус е лош туку Јувентус неможеше да се совземи подолго време и затоа купуваше се живо и диво...

Инаку управата и раководството на Интер е катастрофално во овој поглед..од 10 трансфери 9 промашени ако земиме просек со годините наназад..а пак на младите шанса не му даваат што е најсмешно..штета овај Ковачич ќе се испусти инаку да играше во Милан со Шарави ќе беа како на времето Кака -Шевченко вака ќе се упропасти
Шиљо е играч од наша школа море хеј ти,какво плаќање.

Eл Шарави беше платен 10-12 милјона, па незнам колку е то ефтино за играч од 18 години.

Милан до претходната сезона просек на години у екипата им беше 45,3 па тоа им го уништи угледот? Не. Милан, како и Јувентус биле италијански и европски гиганти и ке останат. Играчите доагаат и си одат, тимот останува.

Можеби просекот на години на милан е бил 45,3 години. Но дали ти си свесен каков тип на играчи ставаш у таа класификација на 45,3 години ?
Сидорф,Неста,Гатузо,Ван Бомел, Замброта,Инзаги... тоа се све легенди (добро можда освен ван бомел), дај боже да има таков калибар на играчи у сериа а макар и у јувентус/интер/пескара/каљари.
Не сте ми јасни сега како можете да речете дека некој од милан/јуве/интер не е европски или италијански гигант. Секад биле, секад и ќе бидат гиганти без разлика дали играт у сериа ц1/б или сериа д. Секад кога играт на гости стадионите се (скоро) полни, секад екипите кога играат против нив се мотивирани до небо за да издвојат бод а за победа да не збориме.
Што се однесува до интер, не зборете дека биле до толку слаби на трансфер пазарот. Сезоната кога освоија ЛШ, го шитнаа ибра ги земаа лусио,ето,милито,пандев и други кои им ја донесоа титулата.
Сериа а моментално е у криза, исто како што интер ја користеше слабоста на милан/јуве до 2010 година кога освојуваа се и сешто по италија. Сега тоа се случува со јувентус, милан/интер се каде-каде послаби и тоа јувентус го користи(и убеден сум дека ќе го користи и наредната сезона).
Парите сегде го упропастија фудбалот, ама оној во италија најмногу, лигава стана преоден мост за у шпанија/англија или арапските клубови од типот на анжи,псж и тн. Има страшни млади таленти у италија(со години наназад) но треба да не плаши фактот што истите експресно се продаваат у таквите big spenders клубови од рангот на псж,сити и тн. Погледнете го псж, 80% oд играчите им се купени од италија, и тоа прилично јаки играчи(пасторе,лавеци,силва,ибра,менез и тн) да беа овие играчи у италијанско лигата ќе беше прилично појака од тоа што е сега.

Можеби просекот на години на милан е бил 45,3 години. Но дали ти си свесен каков тип на играчи ставаш у таа класификација на 45,3 години ?
Сидорф,Неста,Гатузо,Ван Бомел, Замброта,Инзаги... тоа се све легенди (добро можда освен ван бомел), дај боже да има таков калибар на играчи у сериа а макар и у јувентус/интер/пескара/каљари.
Не сте ми јасни сега како можете да речете дека некој од милан/јуве/интер не е европски или италијански гигант. Секад биле, секад и ќе бидат гиганти без разлика дали играт у сериа ц1/б или сериа д. Секад кога играт на гости стадионите се (скоро) полни, секад екипите кога играат против нив се мотивирани до небо за да издвојат бод а за победа да не збориме.
Што се однесува до интер, не зборете дека биле до толку слаби на трансфер пазарот. Сезоната кога освоија ЛШ, го шитнаа ибра ги земаа лусио,ето,милито,пандев и други кои им ја донесоа титулата.
Сериа а моментално е у криза, исто како што интер ја користеше слабоста на милан/јуве до 2010 година кога освојуваа се и сешто по италија. Сега тоа се случува со јувентус, милан/интер се каде-каде послаби и тоа јувентус го користи(и убеден сум дека ќе го користи и наредната сезона).
Парите сегде го упропастија фудбалот, ама оној во италија најмногу, лигава стана преоден мост за у шпанија/англија или арапските клубови од типот на анжи,псж и тн. Има страшни млади таленти у италија(со години наназад) но треба да не плаши фактот што истите експресно се продаваат у таквите big spenders клубови од рангот на псж,сити и тн. Погледнете го псж, 80% oд играчите им се купени од италија, и тоа прилично јаки играчи(пасторе,лавеци,силва,ибра,менез и тн) да беа овие играчи у италијанско лигата ќе беше прилично појака од тоа што е сега.
Викаш ван бомел можда не е класа играч а Инзаги човекот кој беше повеќе пати во офсајд отколку што имаше допири со топка на една утакмица е класа играч ..Ван бомел беше најдобриот деструктивец во негово време !

Чекај, чекај... Дискусијава си ја води кој каде стигна, секој за своите си збори.

Видов погоре дека просекот на старост во екипата на Милан пред некоја сезона, како и утките на Јувентус, не го нарушувале угледот на тимот, а Милан и Јувентус останале европски и италијански гиганти.

Да не претеруаме. Јувентус е италијански гигант, да. Европски не.

Juventus go tepa chelzi be brat, milan gubi od malaga be braat

Почнав да играм Фудбал Менаџер 2013, и со Сити нормално, највише буџет имам :vozbud:, и им барам на Шеиците фидер клаб да ми најдат, они ми го даваат Арсенал...
Го симна од интернет или го купи менаџерот? Еден другар го симна и ми рече дека е само трајал верзија до полусезона а иначе барале 50 евра за да се купи целосната верзија. Со ова ме откажа воопшто да го барам овој менаџер, 50 евра за игра, 50 мајки ќе им е**м.:)

Па спореди го Јувентус со Реал, Барселона, Милан, Манчестер Јунајтед и Баерн и ќе знаеш.

Ајде по твоја логика да идеме.
Реал 5 години по ред, не можеше 1/8 да пројде. Значи к*р бил константен у Европа. Дали тогаш престанал да биде гигант? Нели константност треба? Или Ливерпул? Или ако тимот западне у некоја криза(неколку години), одма „титулата“ гигант ја губи?

Све све, али Арсенал гигант ?!? :icon_lol:

Почнав да играм Фудбал Менаџер 2013, и со Сити нормално, највише буџет имам :vozbud:, и им барам на Шеиците фидер клаб да ми најдат, они ми го даваат Арсенал...

А овде Џони ми ги спомиња у друштво на гиганти :pos:

Ај Интер го протна со врске овде, ама Арсенал... Џони бе да го еба ...

го има тој шмек и таа историја како клуб..зарем мора да има титули во лига на шампиони??..ете Звезда и Стеауа имаат титули воЛШ па поголеми клубој се од Арсенал???..и ајакс има 4 па поголем клуб е??..НЕ Е

Факт е дека како професионални играчи да играте во македонската фудбалска лига ќе се испосерите од среќа да слушните дека Арсенал се заинтересирва за вас а овде ми глумите дволичност сите..

Инаку на Фифа Менаџер мод 2013 со Евертон газам..Јелавич и Фелаини се како Лампард и Дрогба на времето:D

Го симна од интернет или го купи менаџерот? Еден другар го симна и ми рече дека е само трајал верзија до полусезона а иначе барале 50 евра за да се купи целосната верзија. Со ова ме откажа воопшто да го барам овој менаџер, 50 евра за игра, 50 мајки ќе им е**м.:)
Не бе, 1000, 1200, 1300 максимум е играта :)

Се зезам бе, ми беше муабетот да го доловим моментот со Фидер Клубот, спуштив еден ама крашира, многу багови е, за 3-4 од кога го пуштија да попродадат малу оригинали и ќе пуштат асален пач, така читам по форумуве, значи кј и да е треба да излезе пачот...

Се зезам бе, ми беше муабетот да го доловим моментот со Фидер Клубот, спуштив еден ама крашира, многу багови е, за 3-4 од кога го пуштија да попродадат малу оригинали и ќе пуштат асален пач, така читам по форумуве, значи кј и да е треба да излезе пачот...

:pos:И ја глуп, наместо да ја доловам суштината на постот, јас се фатив за менаџерот:pos::pos::pos:
--- надополнето: 5 февруари 2013 во 15:58 ---
Не бе, 1000, 1200, 1300 максимум е играта :)
Oва е веќе прифатлива цена до некаде.

Вие сте биле напети јеботе... Ме поземате и се фаќате за секој збор.. Може да разговараме поозбилно во друга прилика..

Ајакс? Далеку од гигант. Тим со историја да, ама гигант не.

Гигант се станува со честа и перманентна присутност во Европа, чести полу-финалиња и финалиња, титули, настапи во завршницата на ЛШ, извадени светска класа играчи и слични параметри.. Кои Јуве не дека ги нема, ама оние погоре се барем класа погоре.

Вие навивачите на Старата Дама, многу нервозни, полека малце, одма скокате.

значи милан е мега гигант , кракен , титан у фудбалот. после идат гигантите реал манчестер барселона и баерн. после идат челзи сити псж и лион. и на крај идат малите клубчиња ко интер јувентус арсенал ливерпул итн итн.

Значи вака постојат :
1. Мали клубови - Интер, Јувентус, Арсенал, Челзи, Ајакс, Ливерпул...
2. Гиганти - Реал, Јунајтед, Барса, Баерн Минхен
3. Гигант со стил - Милан и никој друг

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom