Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Чекај, чекај... Дискусијава си ја води кој каде стигна, секој за своите си збори.

Видов погоре дека просекот на старост во екипата на Милан пред некоја сезона, како и утките на Јувентус, не го нарушувале угледот на тимот, а Милан и Јувентус останале европски и италијански гиганти.

Да не претеруаме. Јувентус е италијански гигант, да. Европски не.

Чекај, чекај... Дискусијава си ја води кој каде стигна, секој за своите си збори.

Видов погоре дека просекот на старост во екипата на Милан пред некоја сезона, како и утките на Јувентус, не го нарушувале угледот на тимот, а Милан и Јувентус останале европски и италијански гиганти.

И обратно...

Што прави Јуве да не е европски гигант?

Amauri, Iaquinta, Sissokho, Poulsen, Almiron, DIEGO,FELIPE MELO, Krasic .... Најевтините играчи од овие (поулсен и сисоко) вредат по 9 милиони... другите да не збориме посебно мело,диего,амаури.... СИТЕ БЕА ДРВА У ЈУВЕНТУС, ама сите до еден! ... и што е најтрагично овие играчи се дојдени у последните 5 години значи од 2008ма ... А сите продадени за кило сол. Дали купувањето на овие играчи беше добар менаџмент?? ДАЛИ ?
Така да, пред да постираш околу клупската трансфер политика на екипите у италија размисли твојот јуве колку пари е фрлал за флоп играчи од горниот калибар.
Јест да у последниве две години гледаме доминантен јувентус, ама овие горниве играчи уопште не прават убава слика за трансфер политиката на старата дама, и ќе треба уште многу добри трансфери да напраат за да си го обелат образот.
Наброј ми барем по 4-5 фејл трансфери од горниот тип што ги е напраил милан у последниве 5 години?
да не збориме за играчите кои откако беа продадени од јуве се покажаа у солидно светло (кришито,ночерино и уште многу други).
Јест да јувентус е финансиски постабилен од милан и од интер, ама дека правел/прави подобри трансфер потези (конкретно од милан) си голема грешка.
милан (скоро) секад е купувал добри играчи (добро де, пацини стај го како фејл!) тоа што ги продаваат секад кога се у криза си е друга работа.
плус тезите на нинович дека милан ги продал кака,шева и силва како истрошени мислам дека е претерано, пошто тоа не зависи од играчите (плус има миљон примери у кој играчи од страшен калибар се усрале у реал или челзи на пример)....
Значи јас ти зборев за во моментов, ако гледаш така и Интер имаше страшна клупска политика во 2009/2010, го дадоа Ибра а го добија Ето и 40 милиони, со тие 40 милиони ги земаа Снајдер, Мота и Милито, фактички костурот со кој освоија Триплете. Јас ти зборам за сега, еве последниве две години гледај какви играчи имаат донесено и за колку пари и дали тоа им се исплатеше или не. Единствено Исла сега за сега не ги оправдува очекувањата инаку сето друго што го донесоа одлично се покажа(Бендтнер не го сметам за играч :D). И нормално и дека ќе има флопови како тие што ги наброја погоре, замисли што би било кога не би грешеле во трансферите Јуве или било кој тим на планетава...
А извини да те прашам ти Ночерино за успешен трансфер го сметаш? Лани покрај Ибра и останатите пркна и успеа да даде некој гол, еве го со послаби соиграчи гледаме на кое ниво е. Значи како и да ја вртиш грешки има сегде, некаде повеќе некаде помалку али факт е дека Јуве моментално(не пред 4-5 или 10 години) си функционира најдобро во секој поглед во однос на другите гиганти од Серија А, особено во однос на миланските.

Колку титули имате? :pos:

Шала на страна, тапа муабет прајте...
Е ајде де, Јуве не бил европски гигант. По неговава логика Милан не е италијански гигант затоа што им требаат над 10 титули по ред а Јуве да не пркне во тој период за да го стигнат.

И обратно...
Може, јас прифаќам, ти?
Што прави Јуве да не е европски гигант?

Па зборот гиганти за колку тима е резервиран? Колкумина може да се гиганти? Да не има 10, 12 гиганти?

Се знае, европски гиганти се сила 5 тима. Се знае и зошто и како се станува гигант.

Може, јас прифаќам, ти?

Па зборот гиганти за колку тима е резервиран? Колкумина може да се гиганти? Да не има 10, 12 гиганти?

Се знае, европски гиганти се сила 5 тима. Се знае и зошто и како се станува гигант.
Одговори ми, јас стварно не знам како се станува гигант.

Изгледа затоа повеќе го почитувам Милан од Интер. На Интер управата е една од најлошите кои може да се видат во светот на фудбалот. Треба стварно да си способен од европски првак за 1-2 сезони да направиш тим за Европа Лига. Покрај тоа што го зборував за "максимумот" на играчите на Интер со кои освои ЛШ, можеа ако беа попаметни да не пропаднат толку.

Инаку за Јуве оти ќе банкротирал се чисти глупости, барем според сегашната ситуација. Може да банкротира секој клуб за 4-5 години, тоа не се предвидува. На Јуве стадионот е целосен комплекс со буквално се и не се само парите од влезниците приход. Што ли нема таму.
Јас мислам дека не вреди во Италија да се има огромен стадион. Може да го направиле до 50.000 максимум, но сигурно има причина што е 41.000. Размислете малку, помалата понуда ги зголемува цените. Голем дел од навиачите мрчеа за цените со Челзи и пак беше полн до даска. Има мозок Ањели, во крвта му е тоа :).
За менаџментот се согласувам, апсолутно си во право, мислам дека на мене и тебе да ни дадеа да управуваме немаше вака да го упропастиме клубот во толку брзо време(така иде зборот:D). За почитувањето, дали Интер или Милан искрено тоа си е индивидуално, не навлегувам даље. :) А Јуве нема да банкротира за 4-5 години, не знам од каде излезе ова, чисти глупости се, па баш тој начин на раководење што го зборам допринесува да се стабилни на секое поле, и финансиски и играчки и во поглед на тренери.

Одговори ми, јас стварно не знам како се станува гигант.
Муабетот му е дека се станува по бројот на титули. Логика уби боже. Ајакс е поголем гигант од Јуве, Интер, Манчестер...

Па спореди го Јувентус со Реал, Барселона, Милан, Манчестер Јунајтед и Баерн и ќе знаеш.
Баерн има 4 титули во ЛШ,а Јуве 2. Барса значи стана гигант во 2006? До тогаш имаше само 1 титула во ЛШ... добра логика.

Баерн има 4 титули во ЛШ,а Јуве 2. Барса значи стана гигант во 2006? До тогаш имаше само 1 титула во ЛШ... добра логика.
Не бе па и ти, Ајакс до вчера беше поголем гигант и од Барса ама овие ги фати инат и сега се исти:)

Не бе па и ти, Ајакс до вчера беше поголем гигант и од Барса ама овие ги фати инат и сега се исти:)
Интер е поголем гигант од Јуве бидејќи има 3 титули во ЛШ а Јуве 2. :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom