Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Вие сте биле напети јеботе... Ме поземате и се фаќате за секој збор.. Може да разговараме поозбилно во друга прилика..

Ајакс? Далеку од гигант. Тим со историја да, ама гигант не.

Гигант се станува со честа и перманентна присутност во Европа, чести полу-финалиња и финалиња, титули, настапи во завршницата на ЛШ, извадени светска класа играчи и слични параметри.. Кои Јуве не дека ги нема, ама оние погоре се барем класа погоре.

Вие навивачите на Старата Дама, многу нервозни, полека малце, одма скокате.

-Бројот на европските гиганти е ограничен на 5 и точно се знае кои се и што се:facepalm:
-Јувентус не е европски гигант:facepalm:
(y)(y)(y)

Не бе па и ти, Ајакс до вчера беше поголем гигант и од Барса ама овие ги фати инат и сега се исти:)
Па според логиката на дечкото Нинович, Барса станала гигант (и тоа со само 4 титули во ЛШ замисли) дури во 2006 година. Претходно не била европски гигант,само во Шпанија. Јуве и Интер нема шанси да се европски гиганти, а не зборуваме за Арсенал или друг некој тим.
Со самото тоа што во твојот тим случајно играле и станале играчи: Платини, Бониек, Зидан, Дел Пиеро, Инзаги, Дешамп, Паоло Роси, Е. Давидс, П.Недвед и да не набројувам ти нема шанса да си гигант во Европа каде тоа, само оние титули кои си ги украл во Италија...

Вие сте биле напети јеботе... Ме поземате и се фаќате за секој збор.. Може да разговараме поозбилно во друга прилика..

Ајакс? Далеку од гигант. Тим со историја да, ама гигант не.

Гигант се станува со честа и перманентна присутност во Европа, чести полу-финалиња и финалиња, титули, настапи во завршницата на ЛШ, извадени светска класа играчи и слични параметри.. Кои Јуве не дека ги нема, ама оние погоре се барем класа погоре.

Вие навивачите на Старата Дама, многу нервозни, полека малце, одма скокате.
Епа ај тргни ги двете титули на Јуве и ќе видиш дека имаат изгубено 5 финалиња (значи немале среќа а не дека биле анонимуси кои го пополнувале бројот на екипи во ЛШ). Бројот на полуфиналиња, нормално е поголем. Друга работа, од основањето на ЛШ, Јуве има пропуштено само три сезони (пред тоа во тогашниот Куп на шампиони одеа само шампионите на својата земја). Што е проблемот? Како тоа Јуве не се европски гиганти

Amauri, Iaquinta, Sissokho, Poulsen, Almiron, DIEGO,FELIPE MELO, Krasic .... Најевтините играчи од овие (поулсен и сисоко) вредат по 9 милиони... другите да не збориме посебно мело,диего,амаури.... СИТЕ БЕА ДРВА У ЈУВЕНТУС, ама сите до еден! ... и што е најтрагично овие играчи се дојдени у последните 5 години значи од 2008ма ... А сите продадени за кило сол. Дали купувањето на овие играчи беше добар менаџмент?? ДАЛИ ?
Така да, пред да постираш околу клупската трансфер политика на екипите у италија размисли твојот јуве колку пари е фрлал за флоп играчи од горниот калибар.
Јест да у последниве две години гледаме доминантен јувентус, ама овие горниве играчи уопште не прават убава слика за трансфер политиката на старата дама, и ќе треба уште многу добри трансфери да напраат за да си го обелат образот.
Наброј ми барем по 4-5 фејл трансфери од горниот тип што ги е напраил милан у последниве 5 години?
да не збориме за играчите кои откако беа продадени од јуве се покажаа у солидно светло (кришито,ночерино и уште многу други).
Јест да јувентус е финансиски постабилен од милан и од интер, ама дека правел/прави подобри трансфер потези (конкретно од милан) си голема грешка.
милан (скоро) секад е купувал добри играчи (добро де, пацини стај го како фејл!) тоа што ги продаваат секад кога се у криза си е друга работа.
плус тезите на нинович дека милан ги продал кака,шева и силва како истрошени мислам дека е претерано, пошто тоа не зависи од играчите (плус има миљон примери у кој играчи од страшен калибар се усрале у реал или челзи на пример)....

Сите овие трансфери,освен Красич се направени во времето на Секо и Блан од 2006/2007 до 2009/2010,претходно во времето на Моџи мислам дека не можеше никој да парира на трансфер политиката на Јувентус.
Иначе точно дека дел од овие што ги наброја погоре беа тежок фејл во Јувентус,али според мене не беа така лоши играчи.Едноставно клубот работеше без план,без концепт,се мењаа тренери,формации,се праеше ремонт секое лето,тимот беше калакурница,не се знаеше кој пие кој плаќа.
Да беа работите поинакви тогаш, немаше така лошо да поминат во Јувентус.
Не сум за ниеден клуб во Сериа А ама ај ќе ви се надоврзам на разговоров што го водите . Милан двата најлоши потега што ги направи според мене а во кои Јувентус беше во ќар беа пуштањето на Сторари во Јуве и Пирло ! Па добро бре во ситуација кога немаа голман го праќаат сторари во Јувентус , не се сеќавам како беше тогаш ситуацијата дали абијати или другиот беше повреден така нешто беше , а за Пирло секоја му чест овие не му го продолжуваа договорот Јуве тоа го искористи и доби играч кој на свој грб им донесе титула и еве ги води кон уште една нова , плус добија млад играч како Погба кој малце да биде подучен од Пирло би бил идеален наследник на Пирло . За Јувентус да кажам дека сега со новите луѓе во управата се средија малце единствена црна точка во трансферите годинава им е Бендтнер не знам само зошто го земаа , иначе тие трансфери порано се веќе апла промаршени . Иначе не карајте се кој прави полоши трансфери да не ви се смешаат навивачиве на Интер не им го земајте првото место во најлоши трансфери :)

Бендтнер е позајмен,така да на лето повеќе од сигурно е дека се враќа во Англија :)

Забавна оваа темава Серие А. :pos: Одма скокате коа некој ќе ја спомне Европа, одма почнуваат камења и дрва да летаат, одма ваѓање имиња од џеб, одма споредби со Ајакс, одма ругање и одма сојуз навивачи Интер-Јуве против Милан.

Ама многу добро знаете што ви зборам, ајде.. :)

Јас скроз неозбилно влегов во дискусија, малце да се разгори атмосферата, свесно со пецки и провокации, а вие одма скокнавте. :pos:

Овој муабет за светски и не-светски тимови сум го правел мал милон пати и јасно ми е дека нема ни објективност, ни докажување. Опуштете се малце слободно..

Гиганти се и Јуве и Интер и Арсенал, сите се гиганти. И Ѕинго е гигант.

Сите овие трансфери,освен Красич се направени во времето на Секо и Блан од 2006/2007 до 2009/2010,претходно во времето на Моџи мислам дека не можеше никој да парира на трансфер политиката на Јувентус.
Иначе точно дека дел од овие што ги наброја погоре беа тежок фејл во Јувентус,али според мене не беа така лоши играчи.Едноставно клубот работеше без план,без концепт,се мењаа тренери,формации,се праеше ремонт секое лето,тимот беше калакурница,не се знаеше кој пие кој плаќа.
Да беа работите поинакви тогаш, немаше така лошо да поминат во Јувентус.

Бендтнер е позајмен,така да на лето повеќе од сигурно е дека се враќа во Англија :)
Не збори два пати, колку што си е добар Марота во работата, толку е и отиден по малце, ништо чудно да се деси некој откуп у јуни :D

Не збори два пати, колку што си е добар Марота во работата, толку е и отиден по малце, ништо чудно да се деси некој откуп у јуни :D
Може да го купи, само ако договори во меѓуврме да го продаде на друг тим за 350.000 повеќе :).

Луд е Марота:pos::pos::pos:...

Кој ве прашува вас кој се гиганти а кој не се???.

се знае кој се гиганти..Барселона;Реал Мадрид,Манчестер Јунајтед,Арсенал,Челзи,Ливерпул,Баерн Минхен,Јувентус,Милан и Интер

нема други тие се..ниту Валенсија,ниту Ајакс,ниту никој друг..Манчестер Сити се стреми да биди но сеуште го немаат тој шмек како клуб а овие го држат кремот што ги набројав погоре а вие карајте се колку сакате
--- надополнето: 5 февруари 2013 во 02:42 ---
Инаку за клупска политика и за трансфери помеѓу Милан и Јувентус според мене поуспешни и подобри во тој поглед се некако педофилите Галијани и Берлускони..факт е дека Јувентус е најбогат тим во Италија и одсекогаш најмногу можи да си дозволи од финансиски аспект..вчера баш со еден другар за ова правевме муабет дека раководството и урпавата на Милан знае да си ја врши работата кога се работи за млад играч и знаат како да му дадат шанса за да го направат звезда ..а Јувентус ја користи истата политика но мислам дека за нијанса имаат повеќе трансфер утки од Миланезите ако гледам низ годините наназад..па на Милан многу играчи му се погодија за мали пари како Боатенг,Ночерино,Шарави,Де Шиљо ете низ годините наназад когаќе се сетам на Кака,Сидорф,Пирло итн..ми се чини подобар скаутинг систем имаат а не значи со тоа дека на Јувентус е лош туку Јувентус неможеше да се совземи подолго време и затоа купуваше се живо и диво...

Инаку управата и раководството на Интер е катастрофално во овој поглед..од 10 трансфери 9 промашени ако земиме просек со годините наназад..а пак на младите шанса не му даваат што е најсмешно..штета овај Ковачич ќе се испусти инаку да играше во Милан со Шарави ќе беа како на времето Кака -Шевченко вака ќе се упропасти

Све све, али Арсенал гигант ?!? :icon_lol:

Почнав да играм Фудбал Менаџер 2013, и со Сити нормално, највише буџет имам :vozbud:, и им барам на Шеиците фидер клаб да ми најдат, они ми го даваат Арсенал...

А овде Џони ми ги спомиња у друштво на гиганти :pos:

Ај Интер го протна со врске овде, ама Арсенал... Џони бе да го еба ...

стварно по која логика е Арсенал гигант?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom