„Американците со години го подготвуваат проектот голема Албанија“

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Амди Бајрам може да направи голема албанија за три дена а американците ја планирале со години како па да не :pos: може да ја направат кога ќе им прдне само што не им треба и ич не им е гајле ни за албанија ни за албанците :pipi:

Член од
1 февруари 2013
Мислења
8
Поени од реакции
9
Па шо ќе им е на Американците голема Албанија... им требаше идејата пред 10-15 години пошо околу Израел имаше затишје, заврши прва Заливска војна и немаа конфликти за потрошувачка на воената индустрија. Плус, уште од пред втора светска војна видоа дека е модерно да си ги млатиш балканциве и тргнаа по теркот на ЕУ.... сеа си се фул со војни по цел свет, па вака искрено ама ИЧ не им е гајле ни за Албанија, ни за Македонија, ни за Србија, ни за нишо на Балканов. Ние им сме златна резерва...

Молете бога војни да има по светов за да немаме кај нас :facepalm:

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
ма неееее... американците го подготвуваат проектов голема албанија само заради туристи не за нешто друго... мислим да не се бунат сега се во мк па во косово па на друго место... вака... све у едно...

најтешко е турист кога лута нели.... а поготово кога нема кој да му објасни (пошо и тој што треба да му објасни не знае што да му објасни, а и да му објасни нема да го сватат) :) ма да некои ,,залутаа" едно време и останаа тука... не дека немаа кај да одат... патоказите им биле наместени само во еден правец... али нема везе :) нивни сме си...

Член од
20 ноември 2012
Мислења
451
Поени од реакции
125
ма неееее... американците го подготвуваат проектов голема албанија само заради туристи не за нешто друго... мислим да не се бунат сега се во мк па во косово па на друго место... вака... све у едно...

најтешко е турист кога лута нели.... а поготово кога нема кој да му објасни (пошо и тој што треба да му објасни не знае што да му објасни, а и да му објасни нема да го сватат) :) ма да некои ,,залутаа" едно време и останаа тука... не дека немаа кај да одат... патоказите им биле наместени само во еден правец... али нема везе :) нивни сме си...
a posle barate od nas da ja sakame drzavata, ma nemoj

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
a posle barate od nas da ja sakame drzavata, ma nemoj
пошо изглеа си се пронашол у муабетов... никој не бара/ме од тебе/вас да ја сакаш/те државава... туку само да ја почитуваш/те...

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
На САД не им одговара големи држави,нив им одговара исклучиво мали држави, така да Голема Албанија никогаш нема да се создаде,затоа што тука ќе се мешат други сили, тек тогаш американците не ќе можат да ги контролираат балканците, инаку Грција,Србија,Црна Гора и ред други држави се против идејата за Голема Албанија, САД нема шанси самостојно да одлучува дали ќе има поделби или не,инаку вакви медиумски пропаганди не им одговара на албанците, јас да бев албанец не би се радувал со вакви пропаганди затоа што ова е стапица за нив..
А и таа голема Албанија што ќе биде голема у пичку материну.....
4.5 милиони народ,на површина колку најмалите амерички држави.....само ние тие проширени државички ги гледаме како "големи".Реалноста е дека сите тие голем држави се само малку проширени државички и дека колку и да се рашират ќе бидат џуџиња за големите сили.
На американците им е сосем сеедно дали Албанија ќе има 2,8 милиони жители или 4,5 милиони и дали ќе има површина колку Масачусест или Мејн.....Пак како сакаат ќе ја ебаваат,ако сакаат тоа да и го прават.
Само што давајќи им го Косово на Албанците америте ништо посебно не направија и не се помачија,а добија верен сојузник како Изреал во блискиот исток за сите времиња.

Сфатете дека сме мали и небитни.......дека и сите 10 милиони Албанци низ светов да се обединат во една држава,пак никаков фактор, освен на локално ниво, не би биле.......

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Се обединуваат Албанија и Косово и добиваш веднаш една од најсиромашните земји во светот.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.288
Поени од реакции
84.409
А и таа голема Албанија што ќе биде голема у пичку материну.....
4.5 милиони народ,на површина колку најмалите амерички држави.....само ние тие проширени државички ги гледаме како "големи".Реалноста е дека сите тие голем држави се само малку проширени државички и дека колку и да се рашират ќе бидат џуџиња за големите сили.
На американците им е сосем сеедно дали Албанија ќе има 2,8 милиони жители или 4,5 милиони и дали ќе има површина колку Масачусест или Мејн.....Пак како сакаат ќе ја ебаваат,ако сакаат тоа да и го прават.
Само што давајќи им го Косово на Албанците америте ништо посебно не направија и не се помачија,а добија верен сојузник како Изреал во блискиот исток за сите времиња.

Сфатете дека сме мали и небитни.......дека и сите 10 милиони Албанци низ светов да се обединат во една држава,пак никаков фактор, освен на локално ниво, не би биле.......
А ти сфати дека они не бараат земја од Мејн, ниту од светот, туку ја бараат твојата земја.

Член од
20 ноември 2012
Мислења
451
Поени од реакции
125
пошо изглеа си се пронашол у муабетов... никој не бара/ме од тебе/вас да ја сакаш/те државава... туку само да ја почитуваш/те...
kako ke ja pocituvam, koga luge kako tebe ne me pocituvaat mene kako ALBANEC, so moi simboi i obelezja, koga drzavata ne me pocituva mene kako takov kako sto sum i non stop se obiduva da me predstavi kako nesto sto ne sum

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
kako ke ja pocituvam, koga luge kako tebe ne me pocituvaat mene kako ALBANEC, so moi simboi i obelezja, koga drzavata ne me pocituva mene kako takov kako sto sum i non stop se obiduva da me predstavi kako nesto sto ne sum
државата моја тебе те почитува брат повеке од мене што ме почитува... да бидеме искрени... све што посакавте добивте.. од државјанства до втор официјален јазик... а јас конкретно и тие како мене нели... така наведе... ќе те почитувам кога во земјата од каде што потекнуваш т.е. влечеш корени, МАКЕДОНЦИТЕ ке гледаат своите државни симболи како им се веат на 30 метарски јарболи, ке имаат свои споменици на паднати херои, ке ги обележуваат сите настани и празници, ке зборуваат слободно на македонски јазик... т.е. кога ке имаат 2/4 од правата што ги поседуваш ти тука... а ги поседуваш и повеке од мене и тоа загарантирани со закон... додека јас како државјанин на оваа република уживам помалку права од едно малцинство а + тоа малцинство ја команда цела држава... нели е трагикомично... што треба да направиме сега ние да се дигнеме ко вие во 2001 и да бараме основни човекови права во сопствената држава?

Член од
20 ноември 2012
Мислења
451
Поени од реакции
125
државата моја тебе те почитува брат повеке од мене што ме почитува... да бидеме искрени... све што посакавте добивте.. од државјанства до втор официјален јазик... а јас конкретно и тие како мене нели... така наведе... ќе те почитувам кога во земјата од каде што потекнуваш т.е. влечеш корени, МАКЕДОНЦИТЕ ке гледаат своите државни симболи како им се веат на 30 метарски јарболи, ке имаат свои споменици на паднати херои, ке ги обележуваат сите настани и празници, ке зборуваат слободно на македонски јазик... т.е. кога ке имаат 2/4 од правата што ги поседуваш ти тука... а ги поседуваш и повеке од мене и тоа загарантирани со закон... додека јас како државјанин на оваа република уживам помалку права од едно малцинство а + тоа малцинство ја команда цела држава... нели е трагикомично... што треба да направиме сега ние да се дигнеме ко вие во 2001 и да бараме основни човекови права во сопствената држава?
kako me pocituva koga tebe ti preci sto turist se oblekol so nacionalniot simbol na 25% od naselenieto, toa tebe ti preci. ja ne gledam pocit, gledam omraza samo. kakvi pravi? tie sto gi dobivme zaginuvajki, pamtis tetovskiot univerzitet kako se ubva student? pamtis gostivar 1997? i mi gi otekovte vise so toa deka imame povise prava od vas, problemot so vas e ka nie vi precime, i malku nesto da dobieme vie mora da vi preci, vie sakate albancite da bidat kucinja na drzavata, i koga ne se, odma "tie imaat premnogu prava" ma nemoj da me jebes.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
А ти сфати дека они не бараат земја од Мејн, ниту од светот, туку ја бараат твојата земја.
I poentata na citatot ti e ? ocigledno nemas videno i procitano sto citiram.....
mu se obrakam na realniot i na negovoto tvrdenje deka na amerikancite ne im odgovaraat "golemi" drzavi..... a odgovorot na toa go procita,ali izlgeda nisto ne sfati......poentata na celiot post e toa deka za amerot bilo kakva albanija e mala

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
да било вистина ова што си го пишувал, навистина би било трагикомично.....

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
донекаде си во право ама треба да се почитува ама неможеш бе да почитуваш некој што сака да ти земе дел од земјката
а више коа сме кај обележјата симболите и се остало
што е со малцинствата во албанија и косово или еве во бугарија или гејлада на пример?
абе овде секој се има и пак малку е

Kajgana Shop

На врв Bottom