„Американците со години го подготвуваат проектот голема Албанија“

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Што се чудите, не ми е јасно ?

За која Југославија зборуваш на крајот од 1991, не ми е јасно ?

Косово прогласи независност на 2 јули 1990. (нормално не е признаено).

Едно Косово 1 година пред Македонија знаеше дека Југославија ќе пропадне (они од 1981 знаеја и работеа на случајот).

Словенија прогласи независност , Хрватска исто така.

Македонија после.

Југославија во 1991-ва слободно наречи ја Србославија.

Македонија се одвои од Србија , и добро што се одвои , и добро што немаше повеќе од 40.000 срби тука , иначе ќе ги видеше браќата што ќе правеа и кај нас.
Како бе така, Косово прогласило. Еве јас на Ѓорче ќе прогласам независност и ќе кажувам дека сум независен ама ете, Македонија не ми одобрила. Оправи се.

По пат на референдум кој е одржан на 8ми септември 1991 година и истиот е изгласан Македонија се одвојува по мирен пат од Социјалистичка Федеративна Република Југославија (СФРЈ).

Тоа што ти и таквите како тебе си ја викате таа држава Србија/Србославија и како и да сакате, мене воопшто не ме интересира. Си правите „бајрам на умот“, се палкате во стил демек „ги пониживме“ и слично, тоа е ваша работа.

Ако си објективен, како што тврдиш дека си, сам ќе кажеш дека предходниот пост ти е чисто паламудење и ниска провокација.

Косово прогласиле во 1990:facepalm:

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Тоа што го правеа насекаде , на Косово за 8% срби видовте што направија , во Хрватска за 12%.
Црногорците одиграа паметно , а Македонија имаше среќа.
E shto Napravija Srbite vo Hrvatska i Kosovo?
Vo Hrvatska so nov ustav im beshe odzemena drzhavnosta. Ti dali znaesh deka po stariot ustav Hrvatska beshe "Drzhava Hrvata i Srba"

Na Kosovo, NATO bombite napravija shto napravija, pa posle Imperijata napravi protektorat. Na krajot na kraishtata bea pronajdeni okolu 3000 zhrtvi i toa od site etnichki grupi shto zhiveeja na Kosovo. Kade bea 100 000 zhrtvi na Klinton? Genocid nad Albancite??
"Bati CNN-ot ebati.

Член од
9 октомври 2012
Мислења
763
Поени од реакции
1.018
во уставот на албанија пишува дека не може да се припојува кон туѓа држава, и ако се спојат албанија и косово само замислете каква ситуација ке настане сите албанци и косовари сега си мислат дека ако има голема албанија во рај ке живеат, но се лажат замислете невработеноста дупло ке се зголеми, криминалот тродупло факт е дека секој 3 албанец е криминалец барем во полето на кримиланот цветаат, плус косово е американска држава на еден начин а косоварите се како фигури таму, но ние не им го знаеме планот американците никогаш плановите не ги изнесуваат во јавност така да и ова е заблуда голема.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
во уставот на албанија пишува дека не може да се припојува кон туѓа држава, и ако се спојат албанија и косово само замислете каква ситуација ке настане сите албанци и косовари сега си мислат дека ако има голема албанија во рај ке живеат, но се лажат замислете невработеноста дупло ке се зголеми, криминалот тродупло факт е дека секој 3 албанец е криминалец барем во полето на кримиланот цветаат, плус косово е американска држава на еден начин а косоварите се како фигури таму, но ние не им го знаеме планот американците никогаш плановите не ги изнесуваат во јавност така да и ова е заблуда голема.
И да дојде до такво нешто, најголема сатисфакција ќе им биде на (да не ги навредам а радо би ги) тоа што секој втор збор ќе им биде „ви рековме“. Гомна јадат сега, ќе јадат и тогаш. Поштен народ во таа држава и оваа друга квази држава/покраина не успева.

Во право си со криминалот и кримосите, можеби затоа што ги има во огромен процент, затоа и запињаат за вакво невалидно спојување, да си прават „дома“ кај нив, „игри без граници“ и „водени лудории“.

Член од
9 октомври 2012
Мислења
763
Поени од реакции
1.018
И да дојде до такво нешто, најголема сатисфакција ќе им биде на (да не ги навредам а радо би ги) тоа што секој втор збор ќе им биде „ви рековме“. Гомна јадат сега, ќе јадат и тогаш. Поштен народ во таа држава и оваа друга квази држава/покраина не успева.

Во право си со криминалот и кримосите, можеби затоа што ги има во огромен процент, затоа и запињаат за вакво невалидно спојување, да си прават „дома“ кај нив, „игри без граници“ и „водени лудории“.
Таков им е генот, таков им е чипот, ама ние сите потсвесно го предосеќаме тоа само моментот во иднина ама во блиска иднина ке го осетиме, е сега знаеме дека поделба на граници, давање територии нема без војна, прашањето е кој тука ке се замеша дали од источна или западна страна ова нема да помине лесно без да се замеша истокот или западот а жртви ние ке си бидеме е сега тогаш во кој ќош ке не пикнат или некој во кошница ке не собере ке видиме.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Таков им е генот, таков им е чипот, ама ние сите потсвесно го предосеќаме тоа само моментот во иднина ама во блиска иднина ке го осетиме, е сега знаеме дека поделба на граници, давање територии нема без војна, прашањето е кој тука ке се замеша дали од источна или западна страна ова нема да помине лесно без да се замеша истокот или западот а жртви ние ке си бидеме е сега тогаш во кој ќош ке не пикнат или некој во кошница ке не собере ке видиме.
Културен народ решава спор со преговарање, неписмена гамад/раја решава со пушка во рака, не зошто тој сака, туку затоа што така му кажале, што е уште потрагично.

До што и како ќе дојдеме, времето ќе покаже.

Член од
9 октомври 2012
Мислења
763
Поени од реакции
1.018
Културен народ решава спор со преговарање, неписмена гамад/раја решава со пушка во рака, не зошто тој сака, туку затоа што така му кажале, што е уште потрагично.

До што и како ќе дојдеме, времето ќе покаже.
у право си во твојот пост има една добра и лоша страна, за жал се иде некако дека таа лоша страна ке издвојува победа , но ке видиме

Член од
1 февруари 2013
Мислења
8
Поени од реакции
9
Тоа што го правеа насекаде , на Косово за 8% срби видовте што направија , во Хрватска за 12%.
Црногорците одиграа паметно , а Македонија имаше среќа.
хахахахахах жити све, која среќа Македонија ја виде? Немаше војна? Тачно, ама Македонци гинеа во Хрватска и Босна по наредба и команда на српски боеми од Кнез Михајлова во маскирна униформа. Тука додај ги еден товар македонски републички пари што си ги дрпнаа Слобо и друштвото(сите средства се чуваа во Белград) + целокупна воена машинерија отиде во неповрат... само уште не ми е јасно што сторија со штекчињата што ги корнеа од касарните...

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.754
Поени од реакции
4.524
Ако една нација сака да ја има , ќе ја има , македонците во 90та се двоумеа дали да се оделат од Србија или не , можеби со помош на западот се одлучија да се поделат.

Ни Србија не може да се спаси од албанците на Косово Некои веруваат дека србите ќе исчистат 1,6 милиони албанци на Косово , не ќе можат.
Нити некој ќе може да исчисти 1,2 милиони македонци во Македонија.

Тоа се работи од минатите векови , сега и за еден споменик се алармира цел свет , а камо ли за убиство на илјадници луѓе.

Треба да се применат исти права за сите заедници во Балканот пред сите заедно да се приклучат во ЕУ.
Кон тоа и се оди.

И да не се лажеме , во сите војни нема ни победници ни поразени.
Затоа пишав пред 20 години :D.
Малце е поинаква ситуацијата бидејќи Македонија беше дел од Југославија и рамноправна членка за разлика од Косово која беше вештачки создадена.

Но, се согласувам со тебе дека нема да има чистка ниту кај Македонците ниту кај Албанците сепак луѓе сме.

Според мене подобро да се оди кон светска влада, но тоа малце потешко.

П.С Да има во Македонија нафта верувај ми можат да не истребат за три месеци само да бидеме реални кој би убил послушно куче?
Да има нафта кај нас ние ќе им ја дадеме со насмевка на лицето

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.879
Поени од реакции
4.582
То шо викаш, нема логика. Зошто? Затоа што постои геополитичка изрека од деда Ное времето.

А да го собереш цел џган кој е распрскан во сите држави на Балканот, во една, па потоа да им ја извадиш маста исламска, додека во меѓувреме ти се најбитен пион, тоа нема врска.
Прво тоа го рекол Цезар, еден од најпознатите светски владетели и стратези
второ илјадници пати до сега се покажало и докажало како вистина
третодемократијата во мали државички е клучен механизам за нивно управување од страна на големите сили - размисли само колку соросоиди и НВО имаме кај нас, и колку сите играат како шо они свират

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
На САД не им одговара големи држави,нив им одговара исклучиво мали држави, така да Голема Албанија никогаш нема да се создаде,затоа што тука ќе се мешат други сили, тек тогаш американците не ќе можат да ги контролираат балканците, инаку Грција,Србија,Црна Гора и ред други држави се против идејата за Голема Албанија, САД нема шанси самостојно да одлучува дали ќе има поделби или не,инаку вакви медиумски пропаганди не им одговара на албанците, јас да бев албанец не би се радувал со вакви пропаганди затоа што ова е стапица за нив..

Член од
21 јуни 2012
Мислења
51
Поени од реакции
6
Албанците да седат мирно оти ке доjдем со армиjата .

kjara

Самовилата
Член од
1 март 2007
Мислења
666
Поени од реакции
1.424
Добро утро.
или
Miremengjes. (да се почитува Рамковниот договор)

У стилу „Вие не знаевте до сега, јас ќе ве просветлам.“
Небаре сме ние глупи и прости.

Член од
1 февруари 2013
Мислења
8
Поени од реакции
9
Често одам во Албанија, па од коментарите таму едно ми е јасно: Албанците не ги сакаат овие Косовариве кај нас и на Косово. Има огромна разлика од Албанец до Косовар и на сите ни е јасно. Па пари да ми дадат да го земам за себе тоа дувлото на криминал не би го зел, а не пак да го прифатам како рамноправен дел од моја држава. Можда ние си мислиме овие се планинци, племиња, ама Албанциве со странска помош полека-полека си се развиваат. Која е целта во држава членка на НАТО, на праг за ЕУ и што ли уште не, да приберам банда мафијаши и криминалци или 80% сиромаштија ... надвор од секаква логика е... Точно е дека Косово има природни богатства, ама за да ги експлоатираш треба да оформиш цврста власт, структура, даночна дисциплина, право и правна држава, а тоа на Косово ни Америка и НАТО не го можат, а не пак Албанија...

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
На САД не им одговара големи држави,нив им одговара исклучиво мали држави, така да Голема Албанија никогаш нема да се создаде,затоа што тука ќе се мешат други сили, тек тогаш американците не ќе можат да ги контролираат балканците, инаку Грција,Србија,Црна Гора и ред други држави се против идејата за Голема Албанија, САД нема шанси самостојно да одлучува дали ќе има поделби или не,инаку вакви медиумски пропаганди не им одговара на албанците, јас да бев албанец не би се радувал со вакви пропаганди затоа што ова е стапица за нив..
Ќе ја праша некој банкротираната Грција, скоро банкротираната Србија, и Андора на балканот што да се случи со границите, и дали ќе им се допаднат...........

Kajgana Shop

На врв Bottom