Во
интервјуто од лани (Шпанија), Џорџ и новинарот прават паралели помеѓу сецесионизмите на Старкс и остали, виа состојбата во ЕУ (Каталонија, Шкотска), со американскиот модел и со, што е интересно, бивша СФРЈ.
"Yes, and it’s puzzling for me. I mean, when I visited the countries of the former Yugoslavia it was very impacted because they attempted to do the American model taking these five countries to construct Yugoslavia. So long as Josip Broz Tito was alive it seemed to be working, I mean, that people would say: “I am Yugoslav”. But nobody says that anymore; there are all are Serbs, or Croats, or Bosnians, and the ethnic identity is clearly more important than jumping out of the melting pot. They don’t wanna melt into Yugoslavs like we melted to Americans, so I don’t know... It’s interesting. You probably know it more than me. I am not an expert and you may understand that process a lot better, certainly what is happening in Spain, a lot more than I do."
Ова, секако, остава доволно простор за играње бајрам со умот, и за претпоставки која бивша ју република е одреден регион од Вестерос.
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Со оглед на тоа што ние сме најјужно, а си имаме и сонце како еден од националните симболи би можеле да бидеме Dorne, иако не излегуваме на море
![Несигурен :unsure: :unsure:](/styles/default/xenforo/smilies/unsure.png)
).
Riverlands - поради сите срања што се случува таму би можеле да бидат БиХ
Iron Islands - Голи Оток
Stormlands - Хрватска?
The Vale of Arryn - Црна Гора
The Westerlands - Словенија, мали и богати
Crownlands - Белград
The Reach - Војводина
The North - Србија (иако никако не ми оди споредбава, од повеќе причини, но се решив поради Ѕидот)
Отаде Ѕидот - Косово, со се Крастер
Роберт Баратеон - Тито
![Намигнување ;) ;)](/styles/default/xenforo/smilies/wink.png)
Варис- Александар Ранковиќ
Петир - Едвард Кардељ
И остануваат споредбите за Глигоров, Туѓман, Изетбеговиќ, Милошевиќ
![Лолз :icon_lol: :icon_lol:](/styles/default/xenforo/emot/icon_lol.gif)