Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Друже колава е лудница внатре од аспект на среденост и ниво на опрема, ама не заебавај, 23 годишен дечко со ваква кола... :D
Зошто бе?Ќе сe облечеш како професор, лулето на страна и бркај женски по дискотека.:D

Епа тоа е, не џабе мерџото има двозонска клима како стандард, електрика на задни наслоначи, електрика и греачи на ретровизори, течност за автоматско чистење на фарови...за изглед внатре и надвор не ни праам муабет.

Сега јас најдов handbook за c240 и c320, не знам што е најосновната опрема на мерцедес, али мислам дека овие работи кај нас мерцедесите горе-доле сите ги имаат.
Интересен момент е то со електриката на задните наслони... клаваш R, и автоматски штрап. Некој ако има назад, а незнај дека има таква опрема многу лесно можи да се исплаши и да речи: абе овде нешто ко да тропа у п.м :)

Интересен момент е то со електриката на задните наслони... клаваш R, и автоматски штрап. Некој ако има назад, а незнај дека има таква опрема многу лесно можи да се исплаши и да речи: абе овде нешто ко да тропа у п.м :)

Поинтересен ми е моментот што на ново мерцедесот чинел некои 36.000, а вектрава во најосновна верзија 28.000. Океј, треба да пресметаме и инфлација, но за тие пари да си земел на старо на времето...

Премногу се разочарав од вектрата, мислев ќе биде полн погодок за тие пари, понова 6-7 години...

Него, BMW 320киве, после фејслифтот што се овие...знае некој од основна опрема што имаат и дали вредат? Отприлика се 5-6к евра.

Поинтересен ми е моментот што на ново мерцедесот чинел некои 36.000, а вектрава во најосновна верзија 28.000. Океј, треба да пресметаме и инфлација, но за тие пари да си земел на старо на времето...

Премногу се разочарав од вектрата, мислев ќе биде полн погодок за тие пари, понова 6-7 години...

Него, BMW 320киве, после фејслифтот што се овие...знае некој од основна опрема што имаат и дали вредат? Отприлика се 5-6к евра.
После редизајнот на Е46-ките следува Е90-ка
тоа е веќе лепота ... амааааааа не е таа цена

800px-2005-2008_BMW_320i_%28E90%29_sedan_%282011-07-17%29_01.jpg

ти веројатно мислиш за редизајнот т.е. фејслифтингот на Е46 ... дизајн и модел од 1998 :confused:

800px-BMW_E46_front_20080822.jpg

После редизајнот на Е46-ките следува Е90-ка
тоа е веќе лепота ... амааааааа не е таа цена

ти веројатно мислиш за редизајнот т.е. фејслифтингот на Е46 ... дизајн и модел од 1998 :confused:

800px-BMW_E46_front_20080822.jpg

Ова де...дали има некој искуство, кое ниво на опрема иде како стандард, дали има паркинг сензори или слично на пример?

Не дека сам нема да најдам, али ако некој директно знае да ми каже топ! :)

Ова де...дали има некој искуство, кое ниво на опрема иде како стандард, дали има паркинг сензори или слично на пример?

Не дека сам нема да најдам, али ако некој директно знае да ми каже топ! :)

Супер коли.... 320д фејслифт. Само голема е шансата да се натепаш на кола донесена од Бугарија.

Иначе 6 аирбега,
АБС + ЦБЦ
Греачи на ретровизори
Внатрешното огледало се затемнува, да не ти сметат одзади тија (истото е и со страничните надворешните)
Може да е АСЦ може и да е ДСЦ (ама после 2003та март сите са со ДСЦ и 6 брзини мануелен менач)
Борд Компјутер (гледаш на ракетката шо пушта жмигавци дали има копче БЦ)
Ако има фабрички ксенон, не треба да има рачно подесувајне на фарове.
Сите имат клима/Ама гледај да земеш со климатроник оти тија вртките на овија само со клима изгледат грозно. Среќа само со клима са ного поретки.
Волан ти се месте по висина/длабочина (не знам колко си висок, ама на мен ми беше супер комотна таа екстра).
Мојта имаше паркинг сензори, ама е дополнителна опрема.
Мојта имаше и потпирач за рака, дополнителна опрема.
Греејне на седиштата. Нешто најдобро... Зимно време, ладна кола, а газо и бубрезите топли за 20 секунди... :D:D
Мојта имаше и аларм фабрички,
Магленки после фејслифт имат сите.
Фабрички имат сите алуминиумски бандажи...

Вожната е малко тврда и стегнана, ама на мен ми се аресаше тава чувство. У кривини мислеш оде како по шини. Ни се навалува, ни се клацка како лотка, ништо. Ного јако чувство.

Шо точно те интересира уствари? Шо точно сакаш да има тава БМВ, или твојта нова кола?

Шо точно те интересира уствари? Шо точно сакаш да има тава БМВ, или твојта нова кола?
Чисто за споредба, претпоставувам...

патем, споредено со Опел, опремата шо ја има BMW/Merc како стандардна (мерцедесот сам вергла, немора да го држиш 'клучот' за да запали... отклучваш, се палат светлата напред за полесно да дојдиш до колата - ито само навечер, има сензор за темно/светло), вектрата ја нема ни со плаќање.

Или Follow Me Home. Гасеш колата, вадеш клучо од бравата, блиндираш со кратко/д'го и светлата се пуштат за 30/45 секунди (как е програмирано)... И си излеваш како господин, заклучуваш. и си одеш дома со видело.

Ке ве молам за совет, ми зборуваат да не купувам VW Golf 1.4 16V (75) бензин наместо таа машина да барам исто 4-ка Golf со 1.6 мотор зашто што е работата може некој да ми објасни кој е проблемот со 1.4 моторот?

Ке ве молам за совет, ми зборуваат да не купувам VW Golf 1.4 16V (75) бензин наместо таа машина да барам исто 4-ка Golf со 1.6 мотор зашто што е работата може некој да ми објасни кој е проблемот со 1.4 моторот?

Наводно трошат масло.А 1.6 ќе ти троши повеќе бензин.Мора ли Голф да биде.Имаш и астри со 1.4 мотор,истата коњажа.

Убаво ти викаат, најлоши се тие 1.4 мотори на 4ките

Многу е релативен одговорот за тоа што сакам. Пред се, сакам да ми прави мерак, а она што си го заклучив е дека меракот доаѓа од внатре во колата, бар за мене. Бидејќи почнав да гледам мерцедеси, сега очекувам некое слично ниво на опрема и искрено разочаран сум од новиве коли.

Него сакав да го прашам Dzish, дали како стандард доаѓаат бришачите со сензор и дали има даљинско за гаража горе на ретровизорот?

За второво ептен не верувам, али го имам во Handbook-от од 2001ва. :)

Mac)) На тебе ќе ти праа ќеф само Мерцедес/БМВ. Се друго е компромис. Најискрено.

Многу е релативен одговорот за тоа што сакам. Пред се, сакам да ми прави мерак, а она што си го заклучив е дека меракот доаѓа од внатре во колата, бар за мене. Бидејќи почнав да гледам мерцедеси, сега очекувам некое слично ниво на опрема и искрено разочаран сум од новиве коли.

Него сакав да го прашам Dzish, дали како стандард доаѓаат бришачите со сензор и дали има даљинско за гаража горе на ретровизорот?

За второво ептен не верувам, али го имам во Handbook-от од 2001ва. :)

И што кур ако има даљинско за гаража горе во ретровизорот?Тебе како што гледам ти се поинтересни ситниците и глупостиве,од колку моторот.И што ќе ти е тоа конкретно?

И што кур ако има даљинско за гаража горе во ретровизорот?Тебе како што гледам ти се поинтересни ситниците и глупостиве,од колку моторот.И што ќе ти е тоа конкретно?
Значи палам БМВ-то, седиштата топли. Радиото контролирам со команди од волан. Имам темпомат да не ми се здрвува ногата ако сам на голем пат. Радиото автоматски си зголемува гласо како забрзувам, за да ја слушам песната со иста јачина без разлика колко возам. Целата возачка конзола е накај мене завртена за да ми одговара полесно да ги контрилирам сите работи. Сите ретровизори ми се затемнуват автоматски да не ми пречат светлата на колите зад мене. Имам комфорт модул за коа отклучувам и држам копчето 5 секунди повеќе, ми ги отвара џамовето (или затвара коа заклучувам).....
Има еден тон ситници шо го праат возејнето поудобно и поќефски... Отколко да те однесе од точка А до точка Б.

И такви тракатанци од кола дизајнирана у 90тите... Произведена пред 14 години. Не ми се ни мисле шо имат новите БМВенца....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom