Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
бришачите одеднаш не функционираат што може да биде ?!

Аутоматот за брисачите,избиен осигурач.Провери ги осигурачите еден по еден,може има некој прегорено.Ќе го смениш.Ако не е тоа,едино аутоматот да не ти прави проблеми.

Неможев да најдам соодветна тема па тука ќе го поставам прашањето.

Треба да патувам за Банско од Струга, е сега која релација е подобра за возење (читај состојба на патишта)
од Градско, Велес, Штип, Кочани, Делчево
или Градско, Неготино, Демир Капија, Валандово, Струмица итн, вторава ми е за 15км подолга

Треба да патувам за Банско од Струга, е сега која релација е подобра за возење (читај состојба на патишта)
или Градско, Неготино, Демир Капија, Валандово, Струмица итн, вторава ми е за 15км подолга
Втората.

Струга - Битола - Прилеп - Kавадарци - Неготино - Радовиш - Струмица - Петрич - Сандански - Банско.
Најлош пат ти е после Босилово струмица до границата (18 км). Се друго е ново. И да си купеш винетка у бугарија (10 лева на бензинска).

Струга - Битола - Прилеп - Кочани - Неготино - Радовиш - Струмица - Петрич - Сандански - Банско.
Најлош пат ти е после Босилово струмица до границата (18 км). Се друго е ново. И да си купеш винетка у бугарија (10 лева на бензинска).
Што е винетка?

Гледам Опел Вектриве од 2005-2008ма идат во мој ценовен ранг ~7,000 евра.

Што кола е тоа и зашто иде толку ниско...или само ми изгледа дека е ниско?

Јас за истите пари гледам Мерцедеси Ц класа од 2000-2003та, е сеа ниво на опрема и се тоа е лудница во мерџото...ама во дилема сум дали вреди кола со 200.000+ или едноставно да го зеам опел-ов со 70-80?
Знам што е паметниот избор (опелот), али па и мерак сакам да ми праи колата, а опелов со нивото на опрема...ИЧ! :)

Други интересни коли за таа цена?

Само дизели нека бидат и комфорни...

Патарина. Како у Словенија, Унгарија, Австрија, Швајцарија.. Vignette...

за 7 дена 10 лева
за 1 месец 30 лева
за 1 година 67 лева.

Да се надоврзам,кажи му дека се лепи кај шофершајбната,во левиот дел кај возачот од внатрешна страна.Тоа е како ливче 2 пута 2 сантиметри.

Јас за истите пари гледам Мерцедеси Ц класа од 2000-2003та, е сеа ниво на опрема и се тоа е лудница во мерџото...ама во дилема сум дали вреди кола со 200.000+ или едноставно да го зеам опел-ов со 70-80?
Знам што е паметниот избор (опелот), али па и мерак сакам да ми праи колата, а опелов со нивото на опрема...ИЧ! :)

Ѕирни го мерџово, језда е бензин ама јбг малку има поминато, мерџото прави ќејф секако нема тука муабет, ама вектрата ќе биде каде каде понова а и вектрите се доста опремени мада зависи
вектрите имаат премногу електроники, сензори чуда врагови ако почне да се расипува тешко тебе
од друга страна веројатно вектрата е поефтина за одржување ама и тоа немора да значи

Ни јас незнам што би одбрал на твое место ама и мене ме влече повеќе за мерџо :D
разгледај убаво и одбери некоја убава ц класа, таман количе е
http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=597541
или пасатов
http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=693295
или 407 некое
http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=665822
или лансер 09
http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=679923

И ова е мој фаворит, шевролет епика 2.0 дизел исто 09 год. моторот треба да е истиот од опелот 99% беше истиот
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/Detail/Index/1078115?searchID=11420758&Idx=1

Или па разгледај џипови имаш избор за таа цена
Nissan Xtrail, Santa fe, crv, pajero итн итн ...

Имам олтцит румунска кола воздушно ладење, има проблем со ладењето ,скоро нема сервиси што ги чепкаат коливе сите бегаат мн биле комплицирани .Иначе моторот работи перфектно но на подолг пат знае да загрее .Ако има некој што се рабира од коливе нека пише.

Ѕирни го мерџово, језда е бензин ама јбг малку има поминато, мерџото прави ќејф секако нема тука муабет, ама вектрата ќе биде каде каде понова а и вектрите се доста опремени мада зависи
вектрите имаат премногу електроники, сензори чуда врагови ако почне да се расипува тешко тебе
од друга страна веројатно вектрата е поефтина за одржување ама и тоа немора да значи

Друже вектриве што јас ги гледав се мислам некоја Essentia верзија, внатре освен електроника на предни прозори немаат ништо повеќе. Една видов во живо, а другите преку слики на пазар3 и реклама5, внатре сите со излижан волан, излижани команди...

Не ми е јасно како лимузина од 28.000 има толку мала опрема, јас да сум ја купел за тие пари на времето ептен разочаран ќе сум бил...Имам Кордоба од 2000-та и имаат исто ниво на опрема у пм! :)

Си размислил за Lancia Thesis?Гледам бараш такви големи луксузни автомобили.Како што гледам овие од огласиве се со завидно ниво на опрема.Само на цените неможе да им се фати крајот.

Си размислил за Lancia Thesis?Гледам бараш такви големи луксузни автомобили.Како што гледам овие од огласиве се со завидно ниво на опрема.Само на цените неможе да им се фати крајот.

Друже колава е лудница внатре од аспект на среденост и ниво на опрема, ама не заебавај, 23 годишен дечко со ваква кола... :D

Фати ја подолгата, патот е многу поубав... Ако одиш преку Кочани, треба да се вози преку некоја планина, налик на Галичица било...

Друже вектриве што јас ги гледав се мислам некоја Essentia верзија, внатре освен електроника на предни прозори немаат ништо повеќе. Една видов во живо, а другите преку слики на пазар3 и реклама5, внатре сите со излижан волан, излижани команди...

Не ми е јасно како лимузина од 28.000 има толку мала опрема, јас да сум ја купел за тие пари на времето ептен разочаран ќе сум бил...Имам Кордоба од 2000-та и имаат исто ниво на опрема у пм! :)
Квалитет на изработка и изминати километри си го прават своето. Не џабе А4 Ауди (пример) е едно 10-15.000 евра поскапо од вектрата (прајме муабет за цена од салон).

Инаку да, и опремата, ги испорачуваат со ниско ниво за да намалат на цена.

Фати ја подолгата, патот е многу поубав... Ако одиш преку Кочани, треба да се вози преку некоја планина, налик на Галичица било...

Квалитет на изработка и изминати километри си го прават своето. Не џабе А4 Ауди (пример) е едно 10-15.000 евра поскапо од вектрата (прајме муабет за цена од салон).

Инаку да, и опремата, ги испорачуваат со ниско ниво за да намалат на цена.

Епа тоа е, не џабе мерџото има двозонска клима како стандард, електрика на задни наслоначи, електрика и греачи на ретровизори, течност за автоматско чистење на фарови...за изглед внатре и надвор не ни праам муабет.

Сега јас најдов handbook за c240 и c320, не знам што е најосновната опрема на мерцедес, али мислам дека овие работи кај нас мерцедесите горе-доле сите ги имаат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom