Spartacus

Член од
18 септември 2012
Мислења
71
Поени од реакции
6
ОДЛИЧНА серија со одлични глумци со одлични сцени особено борбите :rolleyes:. Уште една сезона и крај :place:

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Андии зашо бе ??? :place:
Ги изгледав 1сезона и 2мини сезона ама денес барам на Пиратот торрент и гледам r.i.p коментари отварам IMDB -main actor - andy 1971 - 2011 :(
Е сеа 3 сезона гледам има нов главен актер ,интересна ли е ?
Интересна е и актерот не е лош, сепак со Анди не може... првата сезона е стварно епска што би рекле се ми се допадна во неа и глума, и глумци, и темата мислам сценариото, и приказната мнгоу многу добра... борбите ич да не почнувам екстра... како е опишано тогашното општество значи страва е првата сезона...(y)

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Да не ја читам темава, ваљда има спојлери нека ми каже некој шо да гледам прво:

Blood and Sand или тоа Gods of the Arena со 6 епизоди. Знам дека тоа е во време пред Blood and Sand ама е снимано после Blood and Sand, има некој ефект повеќе/помалку што ќе гледам прво или сеедно е?

Инаку испадна Spartacus:War of the Damned S03E01, има на замунда, гледајте :D

2

~2A

Гостин
Да не ја читам темава, ваљда има спојлери нека ми каже некој шо да гледам прво:

Blood and Sand или тоа Gods of the Arena со 6 епизоди. Знам дека тоа е во време пред Blood and Sand ама е снимано после Blood and Sand, има некој ефект повеќе/помалку што ќе гледам прво или сеедно е?

Инаку испадна Spartacus:War of the Damned S03E01, има на замунда, гледајте :D
Да ја гледаш првин Gods of the Arena, па после Blood and Sand.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Да ја гледаш првин Gods of the Arena, па после Blood and Sand.
Добро бе бог да чува, како се снимани сезоните?

Тогаш, да ги гледа прво Star Wars Episode 1,2,3, па 4,5,6 а? Ист импакт ќе има Вејдер?

2

~2A

Гостин
Добро бе бог да чува, како се снимани сезоните?

Тогаш, да ги гледа прво Star Wars Episode 1,2,3, па 4,5,6 а? Ист импакт ќе има Вејдер?
Мислам дека нема потреба да го спојлерисувам особено членот што сака да ја гледат серијава....така да мислам дека се неважни ваквите коментари.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Мислам дека нема потреба да го спојлерисувам особено членот што сака да ја гледат серијава....така да мислам дека се неважни ваквите коментари.
Мене ми е битно, он нека не чита ако сака.

Зашто да гледа прво Gods of the Arena?

2

~2A

Гостин
Мене ми е битно, он нека не чита ако сака.

Зашто да гледа прво Gods of the Arena?
Затоа што Докторе е гладијатор,не е веќе во главните кој што ги тренира гладијаторите.Што значи треба да знае како станал тој меѓу главните односно претходно што бил.Да знае како било воздигнувањето на Криксус во гладијаторските борби. Да разбери која била љубовта на Докторе и со кого таа швалерисува (Ганикус) најдобриот гладијатор во ова место јавна и гладијаторска куќа.Мислам дека е доста впрочем и тоа е тоа...

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Затоа што Докторе е гладијатор,не е веќе во главните кој што ги тренира гладијаторите.Што значи треба да знае како станал тој меѓу главните односно претходно што бил.Да знае како било воздигнувањето на Криксус во гладијаторските борби. Да разбери која била љубовта на Докторе и со кого таа швалерисува (Ганикус) најдобриот гладијатор во ова место јавна и гладијаторска куќа.Мислам дека е доста впрочем и тоа е тоа...
Па да, ама што ќе му е да ги знае овие работи КОГА НЕ ГИ ЗНАЕ ЛИКОВИТЕ?

Затоа и ти реков, нема логика твоето. Поубаво е да слуша цела сезона за Криксус, па после да го гледам Криксус "во живо". Се губи магијата, како се снимени, така е наменето да бидат гледани. Премногу референци има што нема ни да ги сфати.

Да не збориме за фактот што Blood and Sand е најдобрата, па ако почне со нешто друго, ќе види дека е срање и ќе се откаже.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.536
GODS OF THE ARENA беше мини сезона снимена ПРИНУДНО...
Додека прудуцентите од Старс ја планираа втората сезона,ненадејно се разболе од тешка болест главниот актер Енди Витфилд(бог да го прости),па се создаде вакум,дури и размислуваа да ја прекинат серијата...
Но потоа се дојде до соломонско решение,да ги пуштат 6те епизоди од GODS OF THE ARENA додека чекаа опоравување на Витфилд...(зошто гледачите бараа нови епизоди,серијата доби позтивни критики....)
За жал не се случи такво нешто...:(
Како и да е,за новите љубители на серијалот,според мене задолжително е прво да ја гледаат Blood and Sand па дури потоа Gods of the Arena....
Со обратен редослед не би се снашле....
Gods of the Arena е долично надополнување на Blood and Sand ....разјаснување на многу работи кои останаа недоискажани во првата сезона....

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.465
Поени од реакции
6.798
Спартак почна и новата сезона, веќе заврши и втората епизода.
Започна востанието, ако следи некој, Го има Марко Крас, Цезар, и најнормално, истите гладијатори што станаа бунтовници.
Уште има секс, уште има добри сцени, приказната бега од реалноста, ама ако оди како што е реално, тогаш серијата нема да биде толку интересна.
Морам да ги пофалам дека ефектите со сечење глави, раце, итн. се подобрени и изгледаат далеку пореално од претходните сезони.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ау јас мислев ќе биде срање, ме поправија. Е ова да беше со Енди, ќе беше веројатно најдобра серија некогаш направена. Раздорот е малце без емоции кога го нема Енди...

Цезар е ѕвер, фалеше некој ваков во серијата. Требаше да го искастаат дечково како Спартакус, ќе беше мераци серијата. Али и вака е топ засега, само некако ја заебаа Наевиа, одвратна е сега.

Се враќаат кон првата сезона, каде што освен тепачки и сексови, имаше многу длабоки теми што се дискутираа. Римјаните биле сурови со причина, еве сега истото го прикажуваат овие. Само Спартак пробува сам против сите буквално да ги оддржи како луѓе.
Ми се чини дека знам како би завршила серијава, Цезар ќе се покаже како прав водач што ќе го промени римскиот начин на живот и подобро третирање на робовите. Веројатно ќе го преебе Красус во фаца и плус ќе го убие Спартакус.

Навивам за крај каде што Цезар победува, но Спартакус ја сфаќа природата на луѓето и бега подалеку од сите со црвенава типка. Се гледа дека ја свиѓа, матер му ебам. А и добар е глумецов, се набилдал малце, пуштил брадиче...го личи сега. :)

П.с. Пак ќе кажам - ѕвер!

Член од
5 декември 2012
Мислења
36
Поени од реакции
16
Серијава дефинитивно ми е една од најинтересните,приказната,борбите буквално се (добро ефектите знаат некогаш да бидат глупи малце).Многу ми е тапа што разбрав дека "war of the damned" ќе биде последна сезона.Останаа уште 4 епизоди во кои сум сигурен дека ќе бидат EPIC!

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
Морам да ја пофалам серијава...не ми е јасно како дури сега почнав да ја гледам....до 8ма епизода сум од blood and sand и многу подобра станува со секоја епизода (y)

Kajgana Shop

На врв Bottom