Хип хоп културата во Македонија

П

Паган-др

Гостин
go imas na youtube..ako sakas cd pisi im na facebook..
За ЈуТјуб, го преслушав, сакам со омот да го иам. За на фејсбук, му пишав на Илич уште пред две недели, немале више.

Затоа барам вака, некој копија вишок ако има.

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
За ЈуТјуб, го преслушав, сакам со омот да го иам. За на фејсбук, му пишав на Илич уште пред две недели, немале више.

Затоа барам вака, некој копија вишок ако има.
pisi im direktno na dlaboka traga Darko,Todi,Maro im se naogja nesto sigurno

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.371
Поени од реакции
21.871
negovite obidi da se probie....menjase ekipi ko corapi...pa posle stana bluzer,pa kuvar so sopstveni emisii...sega naednas pocna misli da patentira...se na se pateticno...
--- надополнето: 20 јануари 2013 во 02:57 ---

posle vakvi ispadi drugarot nemoze da bide sfaten ozbilno...samo use eden klovn...
:) Кои обиди бе другар, кај да се пробие!? Кои екипи, тоа што порано настапувал со Легијата?! Дај не ме заебавај, од тогаш поминати се години години, нормално е дека и луѓе ќе се сменат и екипи ќе се сменат...
Премногу сериозно сфаќаш некои работи.. гледај ти музиката што ја прави, а не тоа што правел емисии за кулинарство и што направил блуз песна. Тие работи ги правел од ќеф на курот, а не дека сака да се пробие со тоа што ќе изиграва кувар или блузер. Читај малку меѓу редови.
Ене го и Паки, а и други од Зад Аголот си прават видеа/заебанции, си рокаат народно.. па што треба сега, ние слушателите да ги сфатиме дека сакаат да се пробијат и како кафански певаљки!?

Кртот патентирал мисли? Па баш беше јака мислата т.е статусот на ФБ што го "патентира". :) Не е можно колку многу небитни работи сфаќаш сериозно... ако почнеме да анализираме се' што постираат некои луѓе на ФБ, ехееееее... далеку ќе стигниме.

И дај не ми споредувај Кртот и Длабока Трага... 180 степени различен стил држат, секој стил си има своја публика.

Кое срање еј.. сум приметил интересна карактеристика кај одредени рапер, ќе слушнат некој стил музика за нив интересен и одма мислат дека можат одма со само мало анализирање на музиката истиот тој стил да го инкорпорираат во нивните проекти. Резултат? Срање. :гомце:

A да биде уште потрагикомедично, сиот овој проект се базира на една backing трака.

А ова е далеку многу боље, според мене, да сум на негово место би се задржил на овој стил :)
:facepalm:
Еј не, на блуз ќе се задржи! Јас мислам дека сака и метал да инкорпорира: http://www.youtube.com/watch?v=IBcck3UH6Aw

No offense bro, но јас мислам дека никаква карактеристика не си приметил кај одредени рапери! Искрено, не се сложувам со твое мислење, бидејќи незнаеш да читаш меѓу редови и да сфатиш дека некои испади што ги имаат раперите, се правени едноставно од ќеф на курот, за своја душа, да видат како би звучеле во такво издание... а не дека сакаат да се пробијат со таков стил или слично. Но секој со свое мислење, секој со свој вкус.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
:) Кои обиди бе другар, кај да се пробие!? Кои екипи, тоа што порано настапувал со Легијата?! Дај не ме заебавај, од тогаш поминати се години години, нормално е дека и луѓе ќе се сменат и екипи ќе се сменат...
Премногу сериозно сфаќаш некои работи.. гледај ти музиката што ја прави, а не тоа што правел емисии за кулинарство и што направил блуз песна. Тие работи ги правел од ќеф на курот, а не дека сака да се пробие со тоа што ќе изиграва кувар или блузер. Читај малку меѓу редови.
Ене го и Паки, а и други од Зад Аголот си прават видеа/заебанции, си рокаат народно.. па што треба сега, ние слушателите да ги сфатиме дека сакаат да се пробијат и како кафански певаљки!?

Кртот патентирал мисли? Па баш беше јака мислата т.е статусот на ФБ што го "патентира". :) Не е можно колку многу небитни работи сфаќаш сериозно... ако почнеме да анализираме се' што постираат некои луѓе на ФБ, ехееееее... далеку ќе стигниме.

И дај не ми споредувај Кртот и Длабока Трага... 180 степени различен стил држат, секој стил си има своја публика.

Еј не, на блуз ќе се задржи! Јас мислам дека сака и метал да инкорпорира: http://www.youtube.com/watch?v=IBcck3UH6Aw

No offense bro, но јас мислам дека никаква карактеристика не си приметил кај одредени рапери! Искрено, не се сложувам со твое мислење, бидејќи незнаеш да читаш меѓу редови и да сфатиш дека некои испади што ги имаат раперите, се правени едноставно од ќеф на курот, за своја душа, да видат како би звучеле во такво издание... а не дека сакаат да се пробијат со таков стил или слично. Но секој со свое мислење, секој со свој вкус.
Ееј, јас не реков дека сака да се пробијат, туку реков да инкорпорираат друг стил на музика во нивната. А сеа дали се праени за ќеф на .!. мене не ми мењава нешто кога сакам да оценим некоја песна. Плус некаде во траката Кртот вика дека од „денеска сум блузер“. :D

Во поглед на тоа што го постираше метал слуг, еве како се инкорпорираат некои работи. :) Да не ме сфатите погрешно, не фаворизирам ниту Хардкор ниту Рап, напротив не ги слушам ни двата правци, но од време на време пуштам за да анализирам стилови.

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752

taka se vadeja i toksikologija za posraniot album pikjata i smrdi....poso go napraile od keif na kurot....ako sakas da te sfatat ko artist nema da prais od keif na kurot takvi retardirani pesni..ili i ako gi prais ke si gi zacuvas samo za sebe...poso neli keif ti e..

Член од
22 април 2005
Мислења
1.339
Поени од реакции
505
Ne go kontam rapot.Ednostavno toa trebase da ostane samo vo undergorundot na getata vo Amerika.Taa muzika spored mene ja opisuva borbata na crncite protiv rezim, protiv ugnetuvanje i protiv policijata.Ne znam sto onakvo bara belec da pee rap.Ednostavno mi e kic i ne odi edno so drugo.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Ne go kontam rapot.Ednostavno toa trebase da ostane samo vo undergorundot na getata vo Amerika.Taa muzika spored mene ja opisuva borbata na crncite protiv rezim, protiv ugnetuvanje i protiv policijata.Ne znam sto onakvo bara belec da pee rap.Ednostavno mi e kic i ne odi edno so drugo.
Океј,имаш многу други теми за разлистување на овој подфорум.
Фалачаопријатно

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.371
Поени од реакции
21.871
taka se vadeja i toksikologija za posraniot album pikjata i smrdi....poso go napraile od keif na kurot....ako sakas da te sfatat ko artist nema da prais od keif na kurot takvi retardirani pesni..ili i ako gi prais ke si gi zacuvas samo za sebe...poso neli keif ti e..
Ко за тебе, еве уште еден песна од Кртот, гледам го обожаваш: http://www.youtube.com/watch?v=HpqhSSzlOqU :)

Нешто старо/ново, да ве освежам малку:

А на овој се сеќавате? :)

--- надополнето: 22 јануари 2013 во 05:15 ---
Ново: Stress и Титаниум за провинцијалцките работи:

Борачо ѕвер, кај му текна за Спирт после толку години. :)

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Рапериве кај нас имет најчудни желби, сите сакаат црнци да бидат.

Kajgana Shop

На врв Bottom