Хип хоп културата во Македонија

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
може некој да го аплоадира сафизам?сите линкови на нет не работат, најновиот е од 2010 и тој е down.

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.183
Поени од реакции
13.465
Еве нешто Олд Скул, на некој му е познато, на некој не. Како и да е да преслушате и ова. :)

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Ви текнува ли пред некое време кога пишав за лажен профил на фејсбук?
Епа Човек Не Човек (на facebook) е лажен профил и си пати човекот. Еве што коментирал на сликата подоле:

Човек Не Човек: "od tuka edinstveno vredat zile i vali, podzeman efekt i po nekoja pesnicka na nekoi drugi artisti.U globala eden kup gomna se makedonskite rap artisti."

Е сега, додека јас го пишувам ова Kocka знам ќе погоди од прва кој од форумов е Човек Не Човек ... "сега со штипски дијалект", така ли беше стихот?
И сега ЧНЧ ќе каже оти не е лажен профил пошто во линкот fb.com/zak.makrol му пишува кој е и дека не се крие позади тоа кога пишува такви детски коментари без разлика што не го пишува точно неговото име. Душичка.
ping Mista 93 нели ти е срам да се понашаш така детски? И тргни го тоа follow, обично нејќеш да те откријат кога пишуваш детски ствари, или до толку ти сече.

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Ви текнува ли пред некое време кога пишав за лажен профил на фејсбук?
Епа Човек Не Човек (на facebook) е лажен профил и си пати човекот. Еве што коментирал на сликата подоле:

Човек Не Човек: "od tuka edinstveno vredat zile i vali, podzeman efekt i po nekoja pesnicka na nekoi drugi artisti.U globala eden kup gomna se makedonskite rap artisti."

Е сега, додека јас го пишувам ова Kocka знам ќе погоди од прва кој од форумов е Човек Не Човек ... "сега со штипски дијалект", така ли беше стихот?
И сега ЧНЧ ќе каже оти не е лажен профил пошто во линкот fb.com/zak.makrol му пишува кој е и дека не се крие позади тоа кога пишува такви детски коментари без разлика што не го пишува точно неговото име. Душичка.
ping Mista 93 нели ти е срам да се понашаш така детски? И тргни го тоа follow, обично нејќеш да те откријат кога пишуваш детски ствари, или до толку ти сече.
sto ti e be na tebe ??? jas sum taj covek ne covek. I sto e sega tuka fatalno ??? da kazav sto kazav i ???? toa sto mislam sum kazal ... spopadnav na slikava ja vidov i si pisav sto sum sakal da pisam.Sto tebe toa ti smeta be ?Covek ne covek si e moj profil ne znam sto ima tuka cudno.DA za mene 95% od scenata se gomnari i pacavri, i tocno toa go kazav so isklucok na po nekoj singl.Ti normalen li si ne te razbiram ? sto kur se zamaras so mene ???Covek ne Covek .. moj si e profilot be bate 2 godini i ne mi e lazen profil be alo, od taj profil si ja kontroliram stranata muzicka .... ti bate od se od moja strana sakas da napravis nekoja galama i fama.Ebati paljacoto.Zborese za toa kako sum go izbrisal akauntot na YT, totalno bez veza muabet vmetnuvas od nikade ( demek sum bil razocaran demek nikoj ne mi gi slusa pesnite WHAT DA FUCK BE ALO koj bi go napravil toa ).Jadese tulumbi za toa sto serev za nekoi grupi tuka demek razocaran sum bil oti sum molel za podrska haha ( a muabetot e totalno totalno razlicen ).I sega seres za nekoj moj komentar koj si e moj i si e moe mislenje.Totalni gomna ... toa e makedonskata rap scena so isklucoci kako sto kazav.Aj teraj sea fati si devojka da ima so sto da se zamaras ....ili mozebi Kocka ti e decko ili devojka ???A jas ako sum sakal da se krijam i da ne otkrijat koj sum koga jadam gomna togas nemase na forumot da sum pod imeto mista 93 i da jadam gomna za site.Totalna kontradiktornost ima u tvojta tikva bate vo odnos na toa sto jas pravam.Ali toa ti e namerno serenje .... so cel da mi zalepes kolku moze povekje izmisleni tashaci ... ama uzivaj ;) imam plan jas.Znaes ja onaa pesna od Verbal i Tvorecot - IMAM PLAN IMAM PLAN ZA SITE VREMINJA !! Uzivaj i za tebe imam plan .....

By the way klovnu, sto e za tebe lazen profil ??? Profil koj se koristi za sobstven interes neli.BRat Covek ne Covek si e moj profil i si go koristam za se i svasta i ne se krijam.Toa sto nekjam da mi go pise imeto i prezimeto ne znaci deka e lazen profil c c c koj klovn si ti znaci ....
Lazen mi bil profilot a duri so tebe imame zaednicki prijateli c c c ..... stvarno si tezok paljaco.

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
sto ti e be na tebe ??? jas sum taj covek ne covek. I sto e sega tuka fatalno ??? da kazav sto kazav i ???? toa sto mislam sum kazal ... spopadnav na slikava ja vidov i si pisav sto sum sakal da pisam.Sto tebe toa ti smeta be ?Covek ne covek si e moj profil ne znam sto ima tuka cudno.DA za mene 95% od scenata se gomnari i pacavri, i tocno toa go kazav so isklucok na po nekoj singl.Ti normalen li si ne te razbiram ? sto kur se zamaras so mene ???Covek ne Covek .. moj si e profilot be bate 2 godini i ne mi e lazen profil be alo, od taj profil si ja kontroliram stranata muzicka .... ti bate od se od moja strana sakas da napravis nekoja galama i fama.Ebati paljacoto.Zborese za toa kako sum go izbrisal akauntot na YT, totalno bez veza muabet vmetnuvas od nikade.Jadese tulumbi za toa sto serev za nekoi grupi tuka demek razocaran sum bil oti sum molel za podrska haha .I sega seres za nekoj moj komentar koj si e moj i si e moe mislenje.Totalni gomna ... toa e makedonskata rap scena so isklucoci kako sto kazav.Aj teraj sea fati si devojka da ima so sto da se zamaras ....ili mozebi Kocka ti e decko ili devojka ???A jas ako sum sakal da se krijam i da ne otkrijat koj sum koga jadam gomna togas nemase na forumot da sum pod imeto mista 93 i da jadam gomna za site.Totalna kontradiktornost ima u tvojta tikva bate vo odnos na toa sto jas pravam.Ali toa ti e namerno serenje .... so cel da zalepes klku moze povekje izmisleni tashaci ... ama uzivaj ;) imam plan ja.Znaes ja onaa pesna od Verbal i Tvorecot - IMAM PLAN IMAM PLAN ZA SITE VREMINJA !! Uzivaj i za tebe imam plan .....

By the way klovnu, sto e za tebe lazen profil ??? Profil koj se koristi za sobstven interes neli.BRat Covek ne Covek si e moj profil i si go koristam za se i svasta i ne se krijam.Toa sto nekjam da mi go pise imeto i prezimeto ne znaci deka e lazen profil c c c koj klovn si ti znaci ....
Lazen mi bil profilot a duri so tebe imame zaednicki prijateli c c c ..... stvarno si tezok paljaco.
Ти треба тебе професионална помош. Сам си поставуваш прашања и си одговараш у корист твоја која нема смисла. Човек Не Човек не претставува лице, туку кукавица. И те питах кој е филмо, ми одговори, и терај си.

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Ти треба тебе професионална помош. Сам си поставуваш прашања и си одговараш у корист твоја која нема смисла. Човек Не Човек не претставува лице, туку кукавица. И те питах кој е филмо, ми одговори, и терај си.
nema takva profesionalna pomos za mene jas boleduvam od neizleciva bolest ... kje ti ja prenesam i na tebe u skoro vreme bidi siguren ;)

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
nema takva profesionalna pomos za mene jas boleduvam od neizleciva bolest ... kje ti ja prenesam i na tebe u skoro vreme bidi siguren ;)
Немој многу планови да ми кажуваш, вицови како да читам. Ако немаше врска мојот муабет немаше да се попалиш како млад мајмун. И сериозно, олади со имињата пошто многу веројатно ќе треба да правиш нов акаунт. Патем, многу пати беше опоменат, кирилица задолжителна, пошто секој следен пост ќе ти биде избришан ;)

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.380
Поени од реакции
4.934
Нема такви правила за стриктно користење кирилица така да.. И ти Кискин како модератор треба сите постови да ги избришеш и карајте се таму по приватни пораки.. И на кое ниво си се спуштил дури и профилот му го плукаш што му е на фб хаха .. Што има лошо во тоа да има такво име на фб ? Па ти од мене порачка за ЦД прими од профил кој не го носеше моето вистинско име па не се бунеше ништо. Претерувате и двајцата и глупаво е вака вашите препукувања да ги читаме ние.

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Нема такви правила за стриктно користење кирилица така да.. И ти Кискин како модератор треба сите постови да ги избришеш и карајте се таму по приватни пораки.. И на кое ниво си се спуштил дури и профилот му го плукаш што му е на фб хаха .. Што има лошо во тоа да има такво име на фб ? Па ти од мене порачка за ЦД прими од профил кој не го носеше моето вистинско име па не се бунеше ништо. Претерувате и двајцата и глупаво е вака вашите препукувања да ги читаме ние.
Не ја следиш ситуацијата.
Пред некое време имаше анкета на facebook на Balkan Hip Hop Radio за најдобар албум, па саркастично пишав дека Миста со неговиот лажен профил ќе отиде кај мене ќе стави лајк, само за да може да стисне дислајк. Тој тогаш прашина крена демек не си знае лозинка и шо друго, не знам, саркастично, а мислам дека кажа и оти нема профил. Небитно. Ама дека кукавички е така да правиш како што он напрае на сликата, факт е. Пошто да, он пишува на форумот, јавно, но го читаат само тие што ќе дојдат тука, а малку се. На facebook сите читаат, ама кога е со друго име и не се важи толку.

За тебе, дури глупаво ми е и да коментирам ама ајде. Ти ми даде твое име и адреса, не е лажен профил ако контактираме и се знаеме. Ама ситуацијата за него е друга.

А за кирилицата, инает ме фати.

И да, расправањето завршува тука. Секој пост што нема да е поткрепен со факти нема да биде толериран. Пуштајте си песнички, кажувајте си мислења но со граница. Нека Миста биде примерот што не треба да се помине. Комплекси и лични проблеми нека помалце гледаме.

Kajgana Shop

На врв Bottom