Избор на најдобра песна од поранешна Југославија

Статус
Затворена за нови мислења.
Гласам за Црвена Јабука.

Фино, убаво и певливо. Нема нешто посебно лошо или посебно добро да се нагласи кај оваа песна.

Bolje da nosim kratku kosu - песнава ми е хит кога ќе ми потпорасни косата и кога одам на стрижење, обавезно ја слушам пред да ја скратам.

Другата песна првпат ја глеа, не ми е во план да ја слушам.
Значи за Црвена Јабука и две врзани победи по ред, евентуално ако не изненади некој па да гласа од инат за овие другите.

Гласам за Пекиншка патка - Боље да носим кратку косу , сепак ова е една од првите панк групи во екс Ју и имаа неколку добри песни . Што се однесува до Свиѓа ми се ова ствар се работи за преработка на преработка :pos:, односно ова е преработка на Twist and shout од Бубачките , кои всушност ја преработија La Bamba ( стара мексиканска песна ) .

Гласам за Пекиншка патка - Боље да носим кратку косу , сепак ова е една од првите панк групи во екс Ју и имаа неколку добри песни . Што се однесува до Свиѓа ми се ова ствар се работи за преработка на преработка :pos:, односно ова е преработка на Twist and shout од Бубачките , кои всушност ја преработија La Bamba ( стара мексиканска песна ) .
Знаев уште кога видов дека си коментирал батка, дека гласов ќе оди кај Патката. Закон бенд нели? Ретка појава во Југославија. Со одлична трага и придонес во правецот.
Инаку не се секирајте, Јабука тепа во дуелов сто посто, оти другиве се поприлично хц и ретко кој ги слушал кога потпивнувал или се кефлосувал заради некаква околност.

Знаев уште кога видов дека си коментирал батка, дека гласов ќе оди кај Патката. Закон бенд нели? Ретка појава во Југославија. Со одлична трага и придонес во правецот.
Инаку не се секирајте, Јабука тепа во дуелов сто посто, оти другиве се поприлично хц и ретко кој ги слушал кога потпивнувал или се кефлосувал заради некаква околност.

Да , имаат неколку одлични песни а и како што пишав предходно , тоа е една од првите панк групи во Ју , а тоа значи дека нивните песни имаат и историско значење за екс Ју сцената . Иначе право да ти кажам не сум ги следел којзнае колку и знам само 5 или 6 нивни песни , но тоа ми е доволно за да ги сметам за одличен бенд .

Уф сум го промашила Чола. Ај сега нека оди еден глас за Јаболкото, атер за тоа што ги слушав во седмо и осмо одделение :)

Значи за вкусови не се разговара, аман веќе со тие мислења, ако ви се гласа - гласајте, а не цело време само да се мрчи.
Ај сега полека, без нервоза, да гласам ко човек:
ПП - Боље да носим кратку косу

Значи за вкусови не се разговара, аман веќе со тие мислења, ако ви се гласа - гласајте, а не цело време само да се мрчи.
Ај сега полека, без нервоза, да гласам ко човек:
ПП - Боље да носим кратку косу
па ова ако ти го прифатат,може и така да се гласа
со минимум зборови - само на песната,или и групата
а може и со , 1-глас за првиот предлог. 2- за вториот предлог
а што му фали и вака,да чуеме нешто,за песните или пеачите,
еве кога наскоро ќе има нешто од Нови Фосили,ќе напишам нешто,кога ќе биде Мишо Ковач,или Кичо пак ќе пишам нешто.
...Кој и да беше противник сепак глас за,бидеиќи ми се свиѓа
СВИЃА МИ СЕ ОВА СТВАР

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom