Парите го расипуваат семејството

• Креатор на темата Креатор на темата Antigona
  • Време на започнување Време на започнување
Ама ова нема никаква логика бре луѓе. Барем ако планот на синот било преку ставање на жената во институција да стане единствен наследник. Ако зависи од жената, таа е деловно непособна во моментов и не може ништо да припишува, потписот на деловно неспособно лице не важи ништо на хартија. Така да пак во случајов законот ќе ги смета синот и ќерката како единствени наследници.

Од човечка страна, јас не знам како може жената да ја оставите во таква институција. Абе прв ден ја земам и нејќам да чујам, макар на сила ако треба.

Ако е ова вистина, не се решава на форум. И не знам зошто секогаш жената е крива, секогаш во вакви ситуации роднините ги криват сопругите на нивниот близок. Исто, од кај знаеш дека баба ти стварно нема некој проблем, и така викаш дека живееш во странство.
Побара совет а не решение.

Ехее ова не е ново, вака од дешавки што знам обично снаата,т.е конкретно жената на вујкоти (по мене) е главниот иницијатор на тоа..Синот никогаш нема сам да си ја избрка мајка си од дома..но лесно луѓето паѓаат под влијание + ако девојката е помлада од него.. ќе му замеша 2-3 пати и овој од рука ќе и јаде..она оком он оп скоком..

Какви глупости изнакажа, бре. Лесно се паѓа под влијание? Да, можда - да излезеш ако не ти се излага, да нарачаш пијачка за живели ако си решил да не пиеш вечерта, али да си ја затвориш мајка ти во болница против нејзина волја? Да ја лишиш од слобода и привидно да и ја одземеш способноста за носење одлуки? Секако, баш е лесно да изманипулираш човек да се сложи на ова :tapp:

Се разбира дека има начин да се реши ова на правден начин, зависи од тоа колку навистина имаш желба за тоа.
Ако до толку ми стало за нешто ако треба и инцидент ќе направам за да привлечам внимание да нагласам дека нешто не е како што треба.

Целава работа ме потсеќа на Павиљон бр.6

Какви глупости изнакажа, бре. Лесно се паѓа под влијание? Да, можда - да излезеш ако не ти се излага, да нарачаш пијачка за живели ако си решил да не пиеш вечерта, али да си ја затвориш мајка ти во болница против нејзина волја? Да ја лишиш од слобода и привидно да и ја одземеш способноста за носење одлуки? Секако, баш е лесно да изманипулираш човек да се сложи на ова :tapp:

Лесно е, знам ист буквално случај само што не беше со дијагноза туку со сместување во дом за стари...

Лесно е, знам ист буквално случај само што не беше со дијагноза туку со сместување во дом за стари...

Не викам дека нема вакви случки, туку дека треба да имаш нешто гнило во тебе за да направиш такво нешто на сопствен родител. Глупаво е да кажеш го/ја заведоа, прелажаа, убедија. Менталниот склоп треба да ти е малце нестабилен за да те „заведат“ на тој начин.

...значи снаата -- жена му на вујко ми е алчна за пари...

И ти ќе да си. Се мислам дали кукаш дека ти нема да лапниш пола куќа, или навистина ти е дојдено до баба ти. Ако е ова второто, не гледам пречка за да го решиш проблемот.

Ке дадам пример од моето поблиско семејство па можеби некој ке даде и совет :(

Антигона, човек да не ти е во кожата кога се работи за твоето семејство. Инцести, смрт на браќа, немање услови за погреб, самоубиства. Хаос жив!

Те разбирам во каква ситуација се наоѓаш, но барање помош на форум нема ништо да ти реши. Пробај, разговарај со твоите и консултирајте се со адвокат, он најубаво ќе ве насочи што и како понатака. Ова е деликатна ситуација и неможе да се разреши по нормален човечки пат и разговор, ќе биде потребно време, пари и живци. Затоа што, не знам дали си свесна, ама најверојатно вујко ти и дедо ти се во договор со некој од болницата да ја држат баба ти при здрав разум и се, некој си лапа парички од таму, затоа најубаво да се договорите со адвокат. Никој овде неможе да ти помогне повеќе.

Инаку, не се согласувам со тоа дека парите го расипуваат семејството. Јас отсекогаш сум викал дека парите се огледало на вистинскиот карактер на секој човек. Секој човек може да биде богат или сиромашен, секој може да стекне и изгуби богаство, но ретко кој може да изгуби или добие богатсво а да ја задржи човештината. Парите се опасно оружје, они го вртат светот, и они полакомуваат.
Познавам Х луѓе кои биле сиромашни и отишле у Авганистан и биднале богати, ама познавам луѓе што на една рака можам да ги избројам кои останале како што биле порано, односно останале луѓе со вистински морални вредности и луѓе со кои можеш да бидеш пријател.

Види вака- мајка ми кажа дека не и треба ништо во наследство, нема потреба од ништо..........но баба ми рече дека сакала она да и препише нешто од нејзина страна, па ко ке умри што сакаат нека прават сите.
И целиот спор е околу тоа СЕ да се остави на вујко ми, но баба ми не сака да попушти. Баш денес спомна дека она како мајка сака нешто да остави за мајка ми и тоа е тоа.
Душичка, стварно е многу жално:(
Се надевам ГОСПОД гледа па нека им враќа на оние алчните за пари.
Додека да му текне на господ да погледне ти земи ги работите во свои раце. Како што ти кажаа во еден претходeн пост, закани им се со повисоки инстанци, инспектори, новинари, доктори од странство... Ако ништо не се смени прејди на сериозно остварување на истите. Со такво корумпирано племе само остро треба.

Sent from my Nexus

Многу попуштате затоа, извади го од чарапи вујко ти најискрено, ја да сум на твое место така ќе биде.

Тоа е тоа, УЧИ и малку тепај додека се мали за да утре немаш лудаци во куќата кои ќе се фаќаат за врат и секири а кога ќе умрам па да не се превртувам в гроб да трчаат по судови ебави малоумните.

Не е до парите луѓе тоа е малоумност и лудаци, има такви па уште и биле галени па покрај лебац погача ќе бара.

Ке дадам пример од моето поблиско семејство па можеби некој ке даде и совет :(

Се` би дала за мирна и спокојна душа :(

Чупенце,дај земи ме Норвешка,а ја на раце ќе ја изнесам баба ти од таму....ако треба и на ушка ќе ја носам до Норвешка.

Ај размисли па пиши.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom