Во прашање е голема сума пари , све е подплатено за да ја побркаат жената со памет. Па не знам што планираат и какви све лажни документи ке извадат за да се префрли СЕ за вујко ми...значи снаата -- жена му на вујко ми е алчна за пари.
А на мене и моиве дома воопшто не ни требаат никакви пари и никаков имот , но ете баба ми запнала жената нешто да препише за мајка ми и настанало кавга.
Мене лично ми треба мир и спокој, ...............па добро бе мајка му стара , во светот има толку загрозени случаеви кои што се вика немаат дома за леб, ама си живеат слошжно ..............а ова тука е претеризам , стварно не можам веке да ги слушам и трпам...... најарно нека дадат СЕ ВО ХУМАНИТАРНИ СТВАРИ и доста веке со тие пари , аман веке туууу
Ја не те сфаќам баш. Зошто трошеле толку големи пари за да (како што самата кажуваш) ја побркаат со паметот? Зошто се мачеле да ја остават како пациент на нервно? Како што кажаа и погоре, доколку се успостави дека нешто не е во ред со психичкото здравје на баба ти, тогаш ќе и биде одземена деловната способност и автоматски нејзиниот потпис нема да биде валиден за ниту еден правен документ. Единствено што ми паѓа на памет е дека тестаментот е веќе составен, па они покушаваат да го оспорат преку лажни дијагнози за психички пореметувања.
Во секој случај, според закон - имотот на родителите вообичаено се дели еднакво помеѓу децата, па не знам ни ова како би го извеле.