Србија заради споменикот на Албанците се заканува со рушење и воена интервенција

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
Кога белокапците одземаат туѓа територија тоа им е ок, но не им се допаѓа кога кармата доаѓа по своето?
Belokapcite ne odzemeale nikakva tudja teritorija tuku bile tuka pred Srbite ;)
Taka si zborele nekogas i za Hrvatska deka e sveta srpska zemja , i za BH i za MK itn ..
--- надополнето: 1 јануари 2013 во 14:20 ---
Hag go smetas za legitimen?

Za praveden?

Znaeme dobro zosto Albanija opstojuva i na cija agenda ste.

;)
A ti ako gi smetas za pravedni ovie srpski zlocinci togas navistina nemam nikakov komentar poveke : video : http://www.youtube.com/watch?v=fx2bhIkRuRc

W

Werther

Гостин
A ti ako gi smetas za pravedni ovie srpski zlocinci togas navistina nemam nikakov komentar poveke : video : http://www.youtube.com/watch?v=fx2bhIkRuRc
Не ги сметам.Не реков дека ги сметам.
Исто и Харадинај не го сметам и сите крвници што убиваа невин народ во Македонија и Србија.

Екстремниот либерализам е гревот на Европа кои сеуште многу луѓе незнаат да го дефинираат.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Belokapcite ne odzemeale nikakva tudja teritorija tuku bile tuka pred Srbite ;)
Хмммм од кога сте биле пред Србите на Косово,ако може да знам ?
Ете пошто гледам турците кога биле таму и попишувале не гледам дека имало премногу Албанци до пред 2-3 века ......
Чисто ме занима од кога сте вие таму пред србите ?

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
Не ги сметам.Не реков дека ги сметам.
Исто и Харадинај не го сметам и сите крвници што убиваа невин народ во Македонија и Србија.

Екстремниот либерализам е гревот на Европа кои сеуште многу луѓе незнаат да го дефинираат.
E pa togas , ili go oravduvas haskiot sud ili gi opravduvas srpskite zlocninci , odluci se ?
Drugcije i ne bi se osudile tie ni 10% od zlocincite sto se tamu , a golem del uste denes se na sloboda .po Srbija i Srpska .
--- надополнето: 1 јануари 2013 во 15:22 ---
Хмммм од кога сте биле пред Србите на Косово,ако може да знам ?
Ете пошто гледам турците кога биле таму и попишувале не гледам дека имало премногу Албанци до пред 2-3 века ......
Чисто ме занима од кога сте вие таму пред србите ?
Daj mi dokument , argument da vidam u original od Turcite kako tvrdis ,a jas ke ti dokazam argumenti i od samite Srbi , i ne samo vo denesno Kosovo , tuku do NIS bile Albanci sve do nedavno .

W

Werther

Гостин
E pa togas , ili go oravduvas haskiot sud ili gi opravduvas srpskite zlocninci , odluci se ?
Drugcije i ne bi se osudile tie ni 10% od zlocincite sto se tamu , a golem del uste denes se na sloboda .po Srbija i Srpska .
Добро ај објасни ми како доаѓаш до глупиве заклучоци?Во Paint да цртам ли треба?

Не оправдувам ништо ни злосторот кој го вршеле српските злосторници ниту пак Хаг го сметам за легитимен.

Хаг ги амнестираше Албанските злосторници,а се друго осуди.

Тоа ли да го сметам за легитимно?

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
Добро ај објасни ми како доаѓаш до глупиве заклучоци?Во Paint да цртам ли треба?

Не оправдувам ништо ни злосторот кој го вршеле српските злосторници ниту пак Хаг го сметам за легитимен.

Хаг ги амнестираше Албанските злосторници,а се друго осуди.

Тоа ли да го сметам за легитимно?
Dobro decko da go ostaime ovoj muabet , deka sme vo sprotivni strani i taka nema da ima kraj ova diskusija ... Srekna nova 2013 ti pozeluvam :)

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Daj mi dokument , argument da vidam u original od Turcite kako tvrdis ,a jas ke ti dokazam argumenti i od samite Srbi , i ne samo vo denesno Kosovo , tuku do NIS bile Albanci sve do nedavno .
Турските пописи на населението се до 17-18 век не забележуваат значаен број на албанци.
Низ целиот среден век, Косово е целосно српско и населението е исклучиво српско.......

Тоа што во турско време се имате и на запад доста проширено и после и накотено тоа е друга работа.
За во Македонија има и за секое село кога и како е станато албанско.....

И во Ниш сте биле мнозинство,големи јајца ако сте биле, и хрватите беа мнозинство во доста делови од Косово,па што ?
Фората е кога и како сте станале мнозинство.....

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Абе нека повелат , зошто се мислат ако се толку силни.

Србија со 25.000 војници е ѓубре , веќе не служат ни војска , а за време на војните ем служеа војска , ем имаа голема војска , со стотина илјади војници.
Имале 2000 тенка , а сега 250.

Ни авиони не им се останати веќе , имаат сеуште некои Мигови , од кои еден дел не можеш да ги пратиш на мисија , туку им служат за вежбање.
Од она што може да се најде на веб-страницата на Армијата на Србија. На Википедија има други податоци, но горе-долу тоа е тоа.

33 - Бомбардер ОРАО
31 - МИГ 21 (од кои варијанти на ловци, двоседи и извидувачи)
4 - МИГ 29
25 - ГАЛЕБ Г-4 (школско-борбен авион)
1 - Транспортен АН26

61 - Хеликоптер Газела
2 - МИ17 Транспортни Хеликоптери

Србија има ракетни системи, ПВО, имаат над 200 тенкови М-84 и М-84а, радари, огромен број на артилерија, специјална бригада, специјалци со врвно наоружување, активен состав од 47.000 војници, а над 1.300.000 способни и обучени луѓе за војна. Затоа што некад обожаваш да изиграваш некој економски експерт, Србија има домашно производство и домашна воена индустрија.

Искрено за мене Србија не е тоа што беше, факт е тоа, ама за Косоварите и Албанија се светска воена сила, ова не го зборувам пристрасно, туку за голема несреќа живеам на Балканот и знам горе-долу како се одвиваат работите. Србите увек ги кочела политиката, а потоа и разумот до некаде. Изјавава на премиерот и претседателот се да добијат политички поени кај народот, исто како и кај нас кога Грујо се лупаше в гради дека ќе го донесе законот за бранителите, а после Таљат ги тролаше како сака. Пошто да беа решителни политичарите, читај - да не се меша САД, споменикот во Прешево немаше ни да биде започнат, а законот за бранители кај нас ќе беше експресно донесен како што беше донесен законот за буџетот.

Македонија дели иста судбина со Србија, едноставно НАТО и САД имаат зацртано да се реши албанското прашање, е сега ти кога ќе речеш ,,нека дојдат кога сакаат'' се газам буквално од смеење. Па дај, не биди смешен, една АРМ, т.е. специјалците од МВР - Тигри за пола саат чистеа по 2-3 села во тетовско кога им беа одврзани рацете, а не па оваа демек обученава војска во Косово ќе се спротиставела на армијата на Србија. Остај што си смешен, патетичен си. Мислам грев си, некад си мислам дека си некој тежок дегенерик и шизофреник, некад па си мислам дека можно е некој да те плаќа да ни делиш тука пропаганда.

За тоа колку сте јаки и не сте пичкици и колку "сами сте способни" да се борите, изволи интервју на генерал Панде, убаво ви рече некој понапред, набавите си повеќе бели знаменца ...

На 25 јуни околу 12,45 часот му се јавил Трајковски и му рекол: „Генерале, во 13 часот да ја прекинете операцијата“. Петровски одговорил дека не може во 13 часот туку во 13,30, бидејќи единиците се во дејство.
Трајковски му рекол на генералот во 14 часот да дојде во хотелот „Белви“.
Одејќи кон хотелот „Белви“, на Петровски му се јавил генерал Звонко Стојановски, командантот на военото воздухопловство, и го известил дека неговите пилоти забележале бели чаршафи на куќите во Арачиново и дека на радарите се фатени шест ловци-бомбардери од Италија на курс кон Македонија.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.621
Поени од реакции
5.259
Од она што може да се најде на веб-страницата на Армијата на Србија. На Википедија има други податоци, но горе-долу тоа е тоа.

33 - Бомбардер ОРАО
31 - МИГ 21 (од кои варијанти на ловци, двоседи и извидувачи)
4 - МИГ 29
25 - ГАЛЕБ Г-4 (школско-борбен авион)
1 - Транспортен АН26

61 - Хеликоптер Газела
2 - МИ17 Транспортни Хеликоптери

Србија има ракетни системи, ПВО, имаат над 200 тенкови М-84 и М-84а, радари, огромен број на артилерија, специјална бригада, специјалци со врвно наоружување, активен состав од 47.000 војници, а над 1.300.000 способни и обучени луѓе за војна. Затоа што некад обожаваш да изиграваш некој економски експерт, Србија има домашно производство и домашна воена индустрија.

Искрено за мене Србија не е тоа што беше, факт е тоа, ама за Косоварите и Албанија се светска воена сила, ова не го зборувам пристрасно, туку за голема несреќа живеам на Балканот и знам горе-долу како се одвиваат работите. Србите увек ги кочела политиката, а потоа и разумот до некаде. Изјавава на премиерот и претседателот се да добијат политички поени кај народот, исто како и кај нас кога Грујо се лупаше в гради дека ќе го донесе законот за бранителите, а после Таљат ги тролаше како сака. Пошто да беа решителни политичарите, читај - да не се меша САД, споменикот во Прешево немаше ни да биде започнат, а законот за бранители кај нас ќе беше експресно донесен како што беше донесен законот за буџетот.

Македонија дели иста судбина со Србија, едноставно НАТО и САД имаат зацртано да се реши албанското прашање, е сега ти кога ќе речеш ,,нека дојдат кога сакаат'' се газам буквално од смеење. Па дај, не биди смешен, една АРМ, т.е. специјалците од МВР - Тигри за пола саат чистеа по 2-3 села во тетовско кога им беа одврзани рацете, а не па оваа демек обученава војска во Косово ќе се спротиставела на армијата на Србија. Остај што си смешен, патетичен си. Мислам грев си, некад си мислам дека си некој тежок дегенерик и шизофреник, некад па си мислам дека можно е некој да те плаќа да ни делиш тука пропаганда.

За тоа колку сте јаки и не сте пичкици и колку "сами сте способни" да се борите, изволи интервју на генерал Панде, убаво ви рече некој понапред, набавите си повеќе бели знаменца ...

На 25 јуни околу 12,45 часот му се јавил Трајковски и му рекол: „Генерале, во 13 часот да ја прекинете операцијата“. Петровски одговорил дека не може во 13 часот туку во 13,30, бидејќи единиците се во дејство.
Трајковски му рекол на генералот во 14 часот да дојде во хотелот „Белви“.
Одејќи кон хотелот „Белви“, на Петровски му се јавил генерал Звонко Стојановски, командантот на военото воздухопловство, и го известил дека неговите пилоти забележале бели чаршафи на куќите во Арачиново и дека на радарите се фатени шест ловци-бомбардери од Италија на курс кон Македонија.

Остави ги тие албанци што велат дека межеме со Србија да се бориме на воен план.....
Туку ова секогаш ме интересираше, што ќе се случеше да влезеше АРМ во Арачиново??? Кој навистина ќе победеше?

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Остави ги тие албанци што велат дека межеме со Србија да се бориме на воен план.....
Туку ова секогаш ме интересираше, што ќе се случеше да влезеше АРМ во Арачиново??? Кој навистина ќе победеше?
Што ќе се случеше? Македонија ќе беше Србија број 2, а од Арачиново припадниците на УЧК наместо во автобуси на НАТО, ќе беа изнесени во ковчег. Македонија губи во секој случај.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.621
Поени од реакции
5.259
Што ќе се случеше? Македонија ќе беше Србија број 2, а од Арачиново припадниците на УЧК наместо во автобуси на НАТО, ќе беа изнесени во ковчег. Македонија губи во секој случај.
Македонија вака доби многу.....се најде најдобриот компромис,...

Член од
15 јуни 2010
Мислења
67
Поени од реакции
61
Да се јавим само једном.Хоће ли да сруше споменик или не ? Не знам. Искрено волео бих да га сруше да Арнаути испуне своје обећање и узму оружје у руке ,некако ми мерак да их гледам док скачу по брдима.Шта ће после да буде ко зна ?Колико кога има није ни битно.
За Арнауте: питајте ваше из села Јуника нас је било 162 на почетку рата а на крају 159 а вас? Пар хиљада плус цео нато и јесте прошли преко Кошара?Јок!
Me Srbi e kina kry me gjak e me lufti (са Србима само крв и ватра) Слажем се!

Уште нешто то што се „јужни каури” помало плукају са „северним каурима”јесу ли ови исто или су нешто друго?! Не брините кад дође време биће на истој страни .

Што је наше ќе остане што је туѓе,ќе си иде.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom