Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

А

Анноун

Гостин
Сплет на околности , вчера го гледав Brick , оти The Lookout го имав слегнато во пренапреден формат за мојов крш , кој ќе умреше за малце кога го пуштив. :pos:

Утре ќе одам на скијање , така да вечерва одмарам дома со филмски маратон.

класика: To Kill A Mockingbird
драма-трилер : The Lookout
драма-еротика : Q

мислам дека редоследов ми е како од бајките :)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Гледај си го Freaks,1932 и А tale of two sisters,2003.
Со таква содржина се и двата филма.

;)
Абе гледани ми се, од Фрикс тие келајците 2 вечери ги сонував :D
Или oвој, цел филм со џуџенца али има една сцена со кокошка и прасина леви штраус.
Воедно смеењето од џуџево гази на нерви, напната монотонија, но ептен несекојдневна ја изгледав без да трепнам

W

Werther

Гостин
Абе гледани ми се, од Фрикс тие келајците 2 вечери ги сонував :D
Или oвој, цел филм со џуџенца али има една сцена со кокошка и прасина леви штраус.
Воедно смеењето од џуџево гази на нерви, напната монотонија, но ептен несекојдневна ја изгледав без да трепнам
Антихристот си го гледал?

:)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.654
Поени од реакции
59.641
Знаеш како е кога некој ќе ти го усере цел филм. И после ни мотивација ни желба за гледање. Баш во листа на игнорирани филмови ми беше филмот заради тие причини. Не е поентата да го гледам филмот ако знам што ќе се случои. Еве пример со The Exam, исто другар ми го усра филмот, ама не до толку како овој другиов. И се погоди другаров да е глуп, па не го ни сфатил филмот и ми трескаше глупости. Ама некако ептен бев попален по The Exam. Обожавам такви филмови што се случуваат во една соба, како што е на пример The man from Earth. Друго е филмот да го имам гледано, па потоа повторно да го гледам. Ама ајде, чим толку, ќе го гледам и Fight Club деновиве. Вечер ќе го пуштам филмот на Ио.:icon_mrgr:
Ама ти запнаа... :)

Добро, да знаеш дека мојот предлог е something completely different, многу посериозен филм ама шокантен. Помина со бел бумбар на форумов. А вака за холивуд трилери со пресврти, ако не ти е гледан Runaway Jury гледај го, многу фино филмче. Ме потсети пошто рече дека сакаш филмови во една соба, овој не е таков ама е верзија на 12 Angry Men кој е веројатно најдобриот филм снимен во една соба.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Антихристот си го гледал?

Mоментот со сечењето да дундата :cool:
Или со срнчето сцената.
Абе јас не сум љубител на гнасотилаци, овој вчера го ѕирнав од чиста љубопитност да видам шо катара е, сакав да потрошам време на нешто несекојдневно оти така се чувствував. За вечер го спремам по втор пат со чист мозок филмот со аватарчето на Wot :)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
W

Werther

Гостин
Mоментот со сечењето да дундата :cool:
Или со срнчето сцената.
Абе јас не сум љубител на гнасотилаци, овој вчера го ѕирнав од чиста љубопитност да видам шо катара е, сакав да потрошам време на нешто несекојдневно оти така се чувствував. За вечер го спремам по втор пат со чист мозок филмот со аватарчето на Wot :)
Не би ги коментирал сцените,но филмот e гнасотија невидена.
Кога излезе,многу се критикуваше содржината.
Дефо одличен.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.654
Поени од реакции
59.641
Ај бе не расипувајте предпразнично расположение со бљувотини... :)

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
КвикСилвер

Секако ти сјебуваат мајндфак филм кога ти кажуваат дека е таков, не тупи за џабе :D
Плус во ФЦ хејтаат општество, мејнстрим, его и слично па можеш да се палиш на него и после да ставаш цитати на ФБ

Инаку revolver, mr nobody, the machinist, mr brooks, jacobs ladder, the fountain, clockwork orange, butterfly effect, vanilla sky, moon, melancholia, one flew over the cuckoos nest, silence of the lambs, 12 monkeys, shutter island, american psycho, donnie darko, the prestige, the illusionist, into the wild...google и Chiksy^ ваљда веќе знае многу зашто секој месец замара и бара предлози

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
http://www.imdb.com/title/tt0078935/
Вчера го гледав филмот, воедно тој филмов беше првиот филм каде поради гнас сум помотувал сцени :confused:
Пример имаше убиства на желка, на лилјаче но вистински пичка му. Глата лета и рефлексите од нозе в мозок ме мавнаа што ги видов.
Ептен несекојдневен филм.
Од постеров јасно ми станува :eek: Gore overload
Знаеш како е кога некој ќе ти го усере цел филм. И после ни мотивација ни желба за гледање. Баш во листа на игнорирани филмови ми беше филмот заради тие причини. Не е поентата да го гледам филмот ако знам што ќе се случои. Еве пример со The Exam, исто другар ми го усра филмот, ама не до толку како овој другиов. И се погоди другаров да е глуп, па не го ни сфатил филмот и ми трескаше глупости. Ама некако ептен бев попален по The Exam. Обожавам такви филмови што се случуваат во една соба, како што е на пример The man from Earth. Друго е филмот да го имам гледано, па потоа повторно да го гледам. Ама ајде, чим толку, ќе го гледам и Fight Club деновиве. Вечер ќе го пуштам филмот на Ио.:icon_mrgr:
Од кај знаеш дека другар ти не го сфатил филмот ако не си го гледал? :D

А и да не бидам само со цитирање.Зошто на луѓево им се свиѓаат филмовите на Ларс Вон Триер? Можда јас сум глуп пошто нели тие се малце поуметнички и по дип шит филмови

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Од постеров јасно ми станува :eek: Gore overload

Од кај знаеш дека другар ти не го сфатил филмот ако не си го гледал? :D

А и да не бидам само со цитирање.Зошто на луѓево им се свиѓаат филмовите на Ларс Вон Триер? Можда јас сум глуп пошто нели тие се малце поуметнички и по дип шит филмови
Зашто се dark and stuff и нив (нас?:() им е смачено од „холивуд happy end срања“. Имаат тежок живот и psycho mind па затоа често пати се пронаоѓаат и палат на психопатските срања. А и тоа што се паметни и artsy не е негативна страна за нив :D

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.654
Поени од реакции
59.641
Гледан ти е Dogville?

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Секој има вкус и потреба , шо сте се напнале по вечито рангирање и класифицирање, воедно и типологизирање пошто првово е различно од второто. Едното врз јасни стандарди ги сортира поимите, второто од сортираните поими врз диференцијални типологии одделува поконкретно. Мене антихрист ми е глуп, од чиста радозналост го изгледав. Пример Дони Дарко не е психопатско, но филмот ме довел до раб на пуштање солзиче. Од друга страна некогаш се има потреба од некое монотоно чудо кое онакa го гледаш и те кефлосува а не знајш оти. Е на овај филм јас радости си бев и многу убо ми беше.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Гледан ти е Dogville?
Да и ми се здосади после пола саат.
Who knows можда ако го гледам по втор пат ќе ми се допадне,after all последниот пат кога го гледав беше пред 5-6 години ваљда

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.654
Поени од реакции
59.641
Да и ми се здосади после пола саат.
Who knows можда ако го гледам по втор пат ќе ми се допадне,after all последниот пат кога го гледав беше пред 5-6 години ваљда
И мене ми здосади после 20-30 минути... па го баталив па по не знам колку време реков ај одново... it was like finding money!

Догвил ти е мастерпис, значи тотално нова идеја (дојдена поради немање доволен буџет, ама некогаш во маката доаѓаат идеи) и реализирана перфектно. Филм со длабоки пораки за многу дискусии. Го претставува најдоброто и најлошото кај човекот.

Меланхолија, филм непотребно досаден на почетокот но на крајот ја долови целата депресија и немоќ.

Не ми се гледани повеќето филмови на Триер, но мислам дека Догвил никогаш нема да го повтори.

Kajgana Shop

На врв Bottom