BULGARIAN PATRIOTIC SONGS & BULGARIAN FOLK SONGS

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Најпрво благодарност то татарската телевизија ВМОРО :)tapp:).
И сите треба да знаете .. Този песни са БЛГАРСКИ, БЛГАРИЈА над всички и над све!

Ако сум пропуштил некоја слободно допунете ме. Дворскиве шутеви имаат пун qr творештво од ваков тип :icon_lol:

Блгарија цела да е

От Валандово

Ајде пушка пукна - песна за Гоце

Старата скопска чаршија

Тешка магла над наша Македонија

Билјана платно белеше

Ах, каде е моито либе

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.442
Поени од реакции
30.937
Смејте се вие. Кога сме глупи, кога немаме ние тв програма што пушта само традиционални песни друг ќе ги зима.
Патем, вонбрачни братја, ова ваше присвојување на македонски песни нели е бе рушење добрососедски односи? Крадете култура и композиција. Туто комплето.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Зарем вие сте патриоти ? :facepalm: Подобро нешто ваше направете цел живот крадите од туѓите дела ама тоа е толку господ ви дал толкава ви е интелигенцијата .

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Добро бе кој и зошто ги пушта овие идиоти да си играат вака на форумов и да не дупат во здрав мозок?

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Најсмешно од целата состојба е што авторските песни на многу македонски изведувачи се претставуваат како стари бугарски народни песни. „Македонско девојче“, „Зајди, зајди“, „Ако умрам ил` загинам“, „Ако згрешам нека изгорам“ и многу други не се ни бугарски ни стари ни народни. Напишани се од познати автори во XX век на современ македонски јазик...

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Најдобар дел од првата песна - има уште 8 дела за да биде цела :vozbud:
И по сите мои истражувања на бугарската јавно мислење по нивните политичко-историски прашања, уште не ми е јасно кои се тие 8 дела?

Вардарска Македонија
Егејска Македонија
Источна Тракија
Добруџа
Западните Покраини
Мала Преспа ???
Прохор Пчински ???
???

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
И по сите мои истражувања на бугарската јавно мислење по нивните политичко-историски прашања, уште не ми е јасно кои се тие 8 дела?

Вардарска Македонија
Егејска Македонија
Источна Тракија
Добруџа
Западните Покраини
Мала Преспа ???
Прохор Пчински ???
???
Месечината + континентите.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Уште да беа бугарски патриотски песни...Се им е плагијат, почнувајќи од самите себе.

P

PewDiePie

Гостин
Добро,најискрено сакам да ми одговори некој од дежурниве бугарски мрсачи на форумов,која е потребата на бугарите да присвојуваат СЕ,буквано СЕ што е македонско и да викаат дека е бугрско ? Едноставно ме интересира зошто,како може да препејуваат Македонски народни песни каде што се спомнува Македонија да менуваат во бугарија,како може Македонси револуционери што умреле за Македонија да викаат дека тие се бореле за бугарија,како може тоа ????

Kajgana Shop

На врв Bottom