Amazon (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување Време на започнување
Me interesira dali mozham da naracham prsteni i lanchinja preku Amazon i dali tie kje mi stignat zashto nekoi vikaat ne stigale...Da mi kazhe nekoj sho narachuval od iskustvo fala vi :D
Јас имам порачано од Амазон ланче сребено пред неколку години,ама со мала вредност околу 20 долари.Ако ти е над 45 евра вредноста 99 % сигурно ќе ти бапнат царина.А за нарачка Амазон ти е 100 % сигурен,пратката ќе ти ја испратат сигурно.Е сега ако некој поштенски службеник има лепливи прсти,за тоа не е крив Амазон.

Јас имам порачано од Амазон ланче сребено пред неколку години,ама со мала вредност околу 20 долари.Ако ти е над 45 евра вредноста 99 % сигурно ќе ти бапнат царина.А за нарачка Амазон ти е 100 % сигурен,пратката ќе ти ја испратат сигурно.Е сега ако некој поштенски службеник има лепливи прсти,за тоа не е крив Амазон.
kolku ti naplatija postarina?

Порачав нешто денес од Амазон ама ми стигна известување во меил дека не може да се наплати. До пред година време користев mturk и немав никаков проблем ама откако ми го затворија акаунтот не сум чепнал ништо. Денес внесов број од дебитна Visa Electron картичка од Стопанска ама не можеа да си наплатат. Можам со таа да плаќам на интернет или да вадам друга картичка во друга банка? Вие со какви картички купувате од Амазон?

Дечки ме израдувавте за амазонов :D
Малце да ја освежам темава...
Дали уште порачуваат до Македонија пошто сестра ми сака да земе Томс чевли/ципели шо ли се...
http://www.amazon.com/TOMS-Womens-C...1?ie=UTF8&qid=1357166113&sr=8-1&keywords=toms

У пошта ќе треба да идат да се земат? Царина ќе се мавне?

Ај да се самоцитирам :D Пошо гледам темава е по-популарна од таа шо пишав:
Дечки ме израдувавте за амазонов :D
Малце да ја освежам темава...
Дали уште порачуваат до Македонија пошто сестра ми сака да земе Томс чевли/ципели шо ли се...
http://www.amazon.com/TOMS-Womens-C...1?ie=UTF8&qid=1357166113&sr=8-1&keywords=toms

У пошта ќе треба да идат да се земат? Царина ќе се мавне?

Дечки не знаев каде да ја отворам темава, па можно е да е отворена и на друго место, па ако е така модераторите нека ја преместат и поврзат.
Сакам да прашам како оди купувањето на Амазон. Имено, сакам да порачам неколку книги, ама не знам како оди испорачката за Македонија, сервери мервери , дали има можност за краденје од кредитната, дали секојпат стасува до дома или цариниците си ги ставаат работите у џеп итн.Така да ги замолувам искусните да ме запознаат со ова.
Благодарам:smir:[/quo

Бендисав еден сат на амазон коста 20 долари колку царина и поштарина ќе ми земат и дали е подобро да го порачам од англија или америка?
--- надополнето: 9 јануари 2013 во 15:54 ---
Зашто не купувате преку amazon.co.uk? Многу поевтино и дупло побргу стигаат пратките. За Европа од таму се купува имаат и низ други држави .es .de .it...

uk poskapo e od amerikanskata

е дај жити се, како да се регистрирам, од каде па јас сега да знам кој State е за Македонија нема ниту МК, ниту МКД... бог да чува
43285748.png

е дај жити се, како да се регистрирам, од каде па јас сега да знам кој State е за Македонија нема ниту МК, ниту МКД... бог да чува
43285748.png

Ќе ти кажам ја да те скратам од маките, Македонија ја нема во листава, и доколку ја има и се регистриаш со македонски информации ќе те одбијат за 48 часа, може преку 10 души пробаа да се регистрираат со мкд информации ама џабе е. Мој совет пробај со американски информации.

Има ли пресметка на shipping како на Ebay или треба да го контактирам продавачот? Не сум регистриран и нигде не гледам такво нешто.

Има ли пресметка на shipping како на Ebay или треба да го контактирам продавачот? Не сум регистриран и нигде не гледам такво нешто.

Има да се инсталира посебна скрипта, и ти кажува дали производот патува до Македонија и која ти е најниска цена за тој производ.

Има некој порачано нешто од амазон со Виса интернет картичката? Треба нешто Пеј Пал за со неа или само се пишува кодот?

edin40 - We are not able to ship this item to your default shipping address.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom