Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Денешново судење беше ср*ње .. Прво непостоечки пенал за Каљари, според мене досудениот пенал за Јуве исто така беше непостоечки, но мораше барем 1 во тие 2 ситуации да свирне пенал каде што во првата акција беше турнат Кваљарела во 1 пол, и Асамоа во второ полувреме (тука чист ко солза пенал, играчот беше оневозможен од метро да даде гол, т.е беше апла турнат) .. Е сега црвениот картон и те како беше чист, овие копачи испаднаа Каљари, и според мене третиот гол беше од офсајд т.е подавањето кон Џовинко мислам дека овој беше во офсајд а не Вучко .. Е сега вториов гол не знам како да го коментирам, се виде дека топката го удри во рацете на Видал али типацот си го криеше стомакот и немаше намера ( тој од Каљари со сета сила шутна накај него, оправдано се заштити со рацете притоа му беа залепени за телото) ....
Абе барем за мечов Јуве нема потреба да ја правда победата пред некого (ко со Катанија што беше случај). Да не беше Јуве каков што го знаеме од сезонава и минатата сезона кој едноставно одбива да изгуби и игра до крај, судијата ќе беше главен виновник за поразот. И покрај тоа што победи Јуве, пак се најлошо му посакувам на судијата зошто ми ги искина нервите во прво а на Каљари им посакувам испаѓање во Серија Б затоа што им удрија еден асален ќотек на играчите на Јуве во текот на целиот меч а уште изглумија пенал. Сепак имаше правда на мечов и победи тој што заслужи.

И повторно ја видов таа одвратната и одбивна фаца на Конте кога го дадоа голот за 1-2. Судењето не го коментирам, веќе традиција стана да има по 5000 грешки на еден натпревар, независно кој е оштетен, ти ебам лигата усрана, уште малце ќе паднат на ниво на Естонија и Латвија ако продлжат вака.

Пишав во Фан Клуб Јувентус, ќе пишам и тука...Конте ти е "тренер со мадиња",фрли се на една карта, и очекувано си дојде резултатот. Сакајте лутете се сакајте не но денес Јувентус заслужено тепаше и крај. За судењето NO COMMENT :facepalm:

1 GRESKA na sudiite : Dosudeniot penal za Kaljari ne beshe , imashe kontakt no ne beshe dovolen za penal spored mene

2 GRESKA : Nikoj ne vide deka najprvo trebase da DOBIE CRVEN KARTON toj MURRU na Kaljari , i toa 2 zholt karton ke i beshe , zatoa go zameni posle toa trenerot na Kaljari

3 GRESKA : Golot na Asamoah beshe REGULAREN , bese cist gol .

4 GRESKA : Ako bese toj na SAU penal , isto taka beshe i toj na Kvaljarela

SITE OVIE GRESKI SE KONTRA-JUVENTUS i PRO KALJARI

posle ...

5 GRESKA : Dosudeniot penal za Juventus beshe skandalozen , i zatoa mi bese milo sto go promashi na takov nacin Vidal .

6 GRESKA : Imashe igranje so raka na Vidal koga mu "asistirashe na Matri za 1-2

7 GRESKA : Golot za 1-3 , Giovinco beshe na nedozvolena pozicija!

Spored seto ovaa , SKANDALOZNA beshe spored mene sudenjeto , a toj Damato samo krevashe tenzii so negovite odluki .

TOTALNA DOMINACIJA NA JUVENTUS , I bash mi e milo STO POBEDIVME , igraja mnogu oshtro Kaljari , Juventus zasluzhi da pobedi , KOMPENZACIJAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

Мора нешто да се предземи во врска со судиите во лигата на која сме фанови т.е. Серија А. Ова веќе е катастрофа без разлика дали игра Јуве/Милан/Интер итн. Стално има грешки и ке има но грешки кој се тешки да се согледаат и видат или па не знам 1 на 30 утакмици ама ова е катастрофа разбирам дека со сила го прават интересно италијанското ама сепак претерано е

За која ситуација се прави муабет со Асамоа? За каков гол?
Стативата на Бонучи, одбраната од Видал, па ударот на Асамоа? Тука не влезе топката у гол, пенал бараа играчиве. Ми се причини и мене дека е гол, но на снимката се виде дека топката е во ГОЛ-АУТ.

Да не имало друга ситуација, која не сум ја видел:unsure:

За која ситуација се прави муабет со Асамоа? За каков гол?
Стативата на Бонучи, одбраната од Видал, па ударот на Асамоа? Тука не влезе топката у гол, пенал бараа играчиве. Ми се причини и мене дека е гол, но на снимката се виде дека топката е во ГОЛ-АУТ.

Да не имало друга ситуација, која не сум ја видел:unsure:
Mnogu ne si gledal , vidi highlights podobro

p.s.

14608_4663987472663_1659345098_n.jpg

p.s.

14608_4663987472663_1659345098_n.jpg
Нигде немаше поништен гол на Азамоа.
P.S. Незнам дали примети некој али пеналот беше свирнат едно 4-5 секунди откако беше направен фаулот, незнам дали по сугестија на помошникот или така го спопадна :D

Нигде немаше поништен гол на Азамоа.
P.S. Незнам дали примети некој али пеналот беше свирнат едно 4-5 секунди откако беше направен фаулот, незнам дали по сугестија на помошникот или така го спопадна :D

И двата пенала(и на Каљари и на Јуве) беа по сугестија на помошникот,затоа беа донесени со задоцнување од 4-5 секунди,иако и во двете ситуации главниот судија беше во подобра позиција да процени дали е пенал или не.

На Јувентус не му беше никаков гол поништен, затоа што освен овие 3, друг(и) голови не постигна.
Сеа праам download на второполувреме, ама ако мислиш на таа ситуација која погоре ја пишав, гол не падна. Ќе проверам убаво, па ќе видиме дали сум бил у право.
Изгледаше како гол, ама не влезе топката во гол.

Против кој играат Интер,Лацио и Наполи у ЛЕ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom