Загрозена безбедност во Скопје - работат ли институциите?

• Креатор на темата Креатор на темата *LION*
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Едноставно е неверојатно колкава голема маса овци остана, после настанот на Велигден и протестите потоа.
Патиме од амнезија и од нашиот личен интерес не гледаме ништо друго тука лежи проблемот.

Како ве плаќаат во пар или не се знаете меѓу себе?

Не знам колку ве плаќаат, можеби толку само по форумов да галамите, а сигурен сум дека теренски би биле многу по продуктивни..........

Не знам колку ве плаќаат, можеби толку само по форумов да галамите, а сигурен сум дека теренски би биле многу по продуктивни..........
А ТЕБЕ КОЛКУ ТЕ ПЛАЌААТ ДА ГЛУМИШ ЦИВИЛИЗАЦИЈА?

А ТЕБЕ КОЛКУ ТЕ ПЛАЌААТ ДА ГЛУМИШ ЦИВИЛИЗАЦИЈА?

Јас кога глумам цивилизација, никој не губи, а тие продадените души кога галамат овде секој ЕБАН ЧОВЕК ВО ДРЖАВАВА ГУБИ, ТРУЈАТ НАСЕКАДЕ.............

А јас и Beric бевме во единицата за брзи интервнеции лавови 2001. Таму убиваме , колевме учки и од таму се знаме.:)

А јас и Beric бевме во единицата за брзи интервнеции лавови 2001. Таму убиваме , колевме учки и од таму се знаме.:)

Не верувам, не си способен за тоа, се кладам дека повеќе од 20 кила никогаш не си дигнал........

Не верувам, не си способен за тоа, се кладам дека повеќе од 20 кила никогаш не си дигнал........

Жива мера? И ја сум сигурен дека 20 кила жива мера не дигал. Си кажа убаво човекот шо праел.

иначе, јаки муабети нема што. :facepalm:

Жива мера? И ја сум сигурен дека 20 кила жива мера не дигал. Си кажа убаво човекот шо праел.

иначе, јаки муабети нема што. :facepalm:

Pa mora covek da prezeme neshto i da se defokusirame malku, inache da gi cita covek celo vreme Beric i Lion treba vo voen pohod da trgne.......

Pa mora covek da prezeme neshto i da se defokusirame malku, inache da gi cita covek celo vreme Beric i Lion treba vo voen pohod da trgne.......
Дали овој ги мрази оние и каков човек е другиот и кој кого плаќа, која е твојата и задачата на Дардан, на форумов...
Можеме со вакви апстракнтни субјективности до утре да расправаме.

Јас постував факти со линкови, за нецели десет дена што се случуваше.

Повели, за истото време постувај што каурите им направија на Албанците, во земјава.
Во ова време на про-албански НВО-а, такви медиуми и таква про-албанска власт, плус еден куп про-албански или анти-македонски медиуми, нема шанси нешто да им се десило на Албанците, а никој од нив да не рипне...

Јас кога глумам цивилизација, никој не губи, а тие продадените души кога галамат овде секој ЕБАН ЧОВЕК ВО ДРЖАВАВА ГУБИ, ТРУЈАТ НАСЕКАДЕ.............
Глумиш цивилизација,тоа е проблемот што глумите,а во принцип за вас цивилизираност е апстрактна именка.

:)

Дали овој ги мрази оние и каков човек е другиот и кој кого плаќа, која е твојата и задачата на Дардан, на форумов...
Можеме со вакви апстракнтни субјективности до утре да расправаме.

Јас постував факти со линкови, за нецели десет дена што се случуваше.

Повели, за истото време постувај што каурите им направија на Албанците, во земјава.
Во ова време на про-албански НВО-а, такви медиуми и таква про-албанска власт, плус еден куп про-албански или анти-македонски медиуми, нема шанси нешто да им се десило на Албанците, а никој од нив да не рипне...

Мене лично ми пречи што има многу стереотипи за албанците, моја задача е да кршам колку што е можно повеќе, иако знам дека е тешко......
Задачата на Дарданија не и ја знам.......

Знам дека си постирал факти со линкови, но како го правиш тоа, наместо да ги истакнеш инцидентите како лоша појава во општеството, затоа што ите инциденти никому не би требаат, да направиш стратегија како да ги онеспособиме причините зошто има таква појава, да има протести против МВР за конечно да патролира во проблематичните локации, да се осудат крвичните....итн...

НО ти што викаш?!, ајде да тепаме и ние албанци затоа што тие водат со напади........
Сигурен сум дека така не се решава проблемот, сигурен сум дека во проблемов ако се сака да се реши треба даи се пристапи како граѓанин, а не како мак. или алб...........

Ако намерата не тие е да се реши проблемот, тогаш не знам што да ти кажам......

Мене лично ми пречи што има многу стереотипи за албанците, моја задача е да кршам колку што е можно повеќе, иако знам дека е тешко......

Знам дека си постирал факти со линкови, но како го правиш тоа, наместо да ги истакнеш инцидентите како лоша појава во општеството, затоа што ите инциденти никому не би требаат, да направиш стратегија како да ги онеспособиме причините зошто има таква појава, да има протести против МВР за конечно да патролира во проблематичните локации, да се осудат крвичните....итн...

НО ти што викаш?!, ајде да тепаме и ние албанци затоа што тие водат со напади........
Сигурен сум дека така не се решава проблемот, сигурен сум дека во проблемов ако се сака да се реши треба даи се пристапи како граѓанин, а не како мак. или алб...........

А како се решава?
Да ве оставиме да ја пустошите земјава,да не тепате како лебарки на секој чекор?

Инцидент се осудува ако позадината не е верска,етничка,националистичка,а кај вас тоа не е случај кај вас се е агенда.

:)

.
:tapp: , зошто би скал да бидам како вас?
Зошто целото овоа зборење? За да правам исто ко вие?

Да кажеш дека барам други некои работи (кои и ги барам), пеки.
Ама да кажеш дека идејата ми е да бидам ко вас?!

И на крајот од краиштата, постувај, каде сум побарал да се тепаат Албанци?

Да јас ја потенцирам фреквентноста на нападите, соодносот...
Тоа што потенцирам дека на секои десет+ напади врз Македонци, доаѓа во просек, едвај еден обратен, тоа е исклучиво заради неалбанските морони. Да. заради тоа што има наши морони, кои ја пејат вашата песна, дека исто било, дека и едните и другите тепале, што е смешно да се каже, токму заради размерот, соодносот, чие потенцирање ти сметаш дека е повик за изедначување, а во суштина е факт.

Калаш од прилика е 5 кг, така да немало и потреба да крева потешко. Е сега ако го терале да ги преместува труповите...

Стереотипи за албанците?

Вака незнам колкав си,кој си , што си.. Ама очигледно ти од компјутер се немаш мрднато.. Ова што ние го збориме против вас не се муабети.. Ова се случува секој ден.. Неможеш да викаш да се отстранат такви работи од општеството кога 90% албанци ги прават проблемите.. Значи сите треба да ве отстраниме !

како да се пристапи како граѓанин бе човече.. се качуваме сите во автобус тој после 12... плаќаш културно карта. влегуваат 5ца Албанци го гледаат возачот и контролорот и му викаат не ти плаќам ми можеш нешто ? И си продолжуваат.. Истите не им прават ништо знаеш зошто?

Пошто одма ќе почнете да галамите.. тортура.. Вака ни правеа онака ни правеа ајде на протест.. Затоа ќе те замолам зборот цивилизација да не го спомнуваш кај вашиот народ.. Пошто можам милион случки да ти опишам што се случуваат секојдневно ! Не зборам 1 тоа да го прави.. 2ца,20 души,50 нека бидат.. Зборам генерално.. Сегде како е..
--- надополнето: 14 декември 2012 во 00:54 ---
Има ли ден да пројде а некој Македонец да не изеде ќутек или тешко?

Бато пола од случаите не се пријавуваат .. Такада и тоа што се гледа на вести е малку.. Колку пати и јас сум бил вмешан во такви скапани работи никаде не било објавено.. На крајот пак тие се дискриминираните..

Прочитав неклку страни од форумоф неможев да одолејам на коментарите.
За греој кутри Албанци дискриминирани во секој поглед најголеми жртви.
Абе свестетесе дека ова што го имате ви е многу не пак поќе да барате до кога ќе изгрувате загрозено племе.
А јас повеќе ги кривам Македонците што купуваат од овие планинци кај ниф не треба ни еден мак денар да се потроши па после со наши пари да не убиваат.
Јас на пример ако зам дуќан или бизнис е газада Албанец ништо не купувам и поскакопо да платам и ако треба ке изгубам време ама мој динар кај ниф дирекно не завршува.Ваква свест треба да се изгради кај сите Македонци.
А ова треба да важи и за грците со мора да идеш на море во Албанија Грција или Бугарија оди во Хрватска ,Црна Гора или Турција па трошиги парите каде што нема да ти се вратат на твој грб.
Е ова треба за ниф ако имаш бизнис не набавувај од Албанец по никоја цена .
А продавај на ниф ова е нивни рецепт.

don't buy orbit gum :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom